siyasilerden, televizyonda, gazetede sıkca sahit oldugumuz kisilerden, duyulan soze baslama cumlesidir. turkiye bir hukuk devletidir
oyledir, oyledir de; bazı sorunlarla karsılastıgınız da inancınızı o seferlik yitirebilirsiniz, yitirmeyin!
--spoiler--
malesef katılmadıgım bir durumdur. uygulanamayan bir gercektir. haksızlıga ugradıgınızda hukuk size cozum gibi gelir, ama cozumsuz kalırsınız. cunku; eger guclu degilseniz hukuk sizin icin islemez. paranız yoksa ne yapacaksınız, nasıl avukat tutacaksınız? ya da bilgi sahibi degilseniz nereye basvuracaksınız? prosedurleri nasıl takip edeceksiniz?
adalet adı altında islenen adaletsizliklere goz yummak durumunda kalıyoruz. hala yasalarda hafifletici sebepler var, hala hukuk asırı yavas isliyor ayrıca gec gelen adalet te adaletsizlik sayılır.
--spoiler--
bunları bilerek, farkında olarak mucadeleye devam etmek gerek. pes etmenin ya da kustum ben demenin hicbir faydası yok. yılmadan, ogrenerek, hatırlatmalara dikkat ederek, usul usul.
bu ülkede herkesin hukuk anlayışı içinde bulunduğu duruma göre değiştiği için bu cümleyi sarf edene kime göre ve neye göre bi hukuk devletidir şeklinde bir soru sormak lazımdır.
Yanlıştır.Türkiye hukuk devleti ayağına yatan kanun devletidir.iktidar çıkarır kendi yandaşları yasayı onaylar ve dedikleri olur. Kanunlar hukuka uygun mudur değil midir tartışılır.
Türkiye bir hukuk devletiyse kaçan savcar başta olmak üzere, iş adamları ve diğer arananlar neden gelip mahkeme karşısına çıkmazlar. ne gariptir ki bu sözü en fazla kendileri söylüyordu.
Malesef türkiye öyle değildir. Bakın paralelci avukatlar sırf vatandaşlar hükümete sövsün, kanunu değiştirsinler diye uğraşıp, ülkeyi karıştırma peşindeler. bunca zaman hakkı yenen kadınlarımızı anayasa korumaya ancak yeterli ama paralelci avukat, savcı ve hakimler bir çok kadının hakkını yedi. Bu paralelciler temizlenene kadar kimse türkiye bir hukuk devletidir demesin, çünkü değildir.