1- ABD
2- Japonya
3- Almanya
4- Çin
5- ingiltere
6- Fransa
7- italya
8- Kanada
9- ispanya
10- Brezilya
11- Rusya
12- Güney Kore
13- Hindistan
14- Meksika
özelleştirmeler sayasinde bügünkü süni büyüme hızı ile tahmın edilen durumdur. tehlikelidir çünkü özelleştirilen kurumların gelecekte herhangi bir getirisi olmayacaktır. çünkü asıldığımız sektörü ağır sanayi sektörü yoktur. sadece tekstilde söz sahibiyiz. oda çin tehdidi altında. uzak ihitmal gibi görünüyor. inşallah yanılırım.
devlet ve kamu iktisadi teşebbüsleri ile olmayacak yabancı ve yerli yatırımları ile olacak olan olaydır. yabancı veya yerli olması arasında hiçbir fark yoktur. yabancı biri örneğin bir alman gelip türkiyede fabrika açınca almanyadan gelip alman işçiler mi çalışıyor. Yaptığı ihracattan vergisini almanyaya mı veriyor. nasıl olursa olsun türkiyenin yararına olacak olaydır. Kamu iktisadi teşebbüsleri ile yapılmaya çalışılsa baştan değil sonran 15. olabiliriz. zira devletin malı deniz yemeyen domuz zihniyeti ile kamuya bağlı bir fabrikanın kar etmesi mümkün değildir. ayrıca devletin işi zaten fabrika kurmak değil, kurulan fabriklardan vergi alıp vatandaşına hizmet götürmektir.
msn de reklam olarak kullanıldığı takdirde ( partilerin messenger live a reklam vermesi), msn geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak uyarısına sebep olacak, pek muhtemel olmayan ekonomik gelişim öngörüsüdür.
ekonomi büyür de halka etki eder mi acaba? açlıktan ağzı kokan insan "heyoo türkiye dünyanın 15.büyük ekonomisi olmuş" diye mi övünecek?halka yansıtılacaksa olsun.yoksa 20 olsun,25 olsun ama halk rahat yaşasın.