edit: biraz $ey gibi bu cümle. bana öyle geldi. gibi gibi geldi. -"gibi gibiyim gibiyim gibi gibiyim, gibi gibiyim gibiyim" diye bir $arkı vardı hatta-
"devlet buna.. bir $ey yapması lazım"
-dü$ük cümle değil, göçük cümle, oluru yok.-
işte bu an benim bittiğim andır sedat abi cümlesiyle, genç * bir hatunun çocuk yaştaki bir er kişiyi istismarı da konu edilmiştir... o çocuğun yerinde olmak istemeyen er kişi oldu mu türkiye'de? hemen hemen hiç olmadı... :) *
desteklediğim kampanyadır.türk halkı çocuk, asker, ağlayan insan, anne, üniforma gibi şeylere zaafı olan bir toplumdur. bunu reklamcılar çok iyi kullanırlar. bir gsm şebekesinin reklamlarında, dünya tatlısı çocuklar kullanılırken, bir kargo reklamında polis, asker kullanılabiliyor. çok ilgisiz duruyor çoğu kez. ancak işe yarıyor, o reklam herkesin konusu oluyor.
onca abuk subuk şeye yüzlerce entry girilen sözlüğümüzde (örnek olarak (bkz: ajdar)) pek destek bulamamış kampanyadır. muhtemelen çocuk istismarının ne derece ciddi birşey olduğunu kavrayamamaktan ya da millet olarak kampanyalara destek verememizin bir sonucu olarak bu durum ortaya çıkmıştır. **
kimse bahsi geçen şirketin hattını 1 gün kullanmamakla bişey kaybetmez, yeter ki gücümüzün farkında olalım.
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar derler. değil dokuz köy, dünyadan kovulsak dahi sonuna kadar desteklememiz gereken durumdur. entry lerimiz yerttiğince, bilgi dağarcığımız el verdiğince gerekirse -ki, gerekiyor turkcell sim hatlarını kırarak destek olmamız gereken kampanyadır.
küçük çocukların üçüncü dünya ülkelerinde çalıştırılmasına nasıl ki karşı isek bu sanal ortamda da kendi ülkemizde cereyan eden çocuk istismarına karşı çıkmalıyız.
not: uludağ sözlük ü daha çok sevmeme neden olan bu kampanyayı reklamlar bölümünde gördüğüm için de gurur duyuyorum kendimle. böyle bir sözlük çalışmasının her hangi bir ferdi olduğum için.
bilhassa son yılbaşı reklamında veledin birinin çıkıp tiz sesiyle salak bi şarkı söylemesinden sonra ya turkcell çocuk istismarı yapmasın, yada ben bu veletleri öldürücem şeklindede başlatılabilecek kampanya. burdan sesleniyoruz ki her şarkı söyleyen velet sevimli değildir turkcell.
ufacık çocuğa "dilerim yeni yılda yeni turkcell hat alırsın" dedirterek şirin gözükmeye çalışan insanlara karşı gösterilen bir tepkidir. haklıdır sonuna kadar.
turkcell çocuk istismarı yapmasın.. reklamdaki kız çocuğunun cep telefonuna değil, mümkünse evde giyeceği rahat bir elbiseye, eşofmana ihtiyacı var. turkcell bu kızımızın üşümeyeceği , bu saatte okul formasıyla oturmak zorunda kalmayacağı anadolu köyleri için bir şeyler yapsın, biz de üstümüze düşen neyse yapalım .
bu konuyu sadece turkcell e mal etmekle çözülemeyeceği, bu ve bunun gibi bir çok firmanın; kozmetik(çocuk şampuanı vb..), gıda ( bebe bisküvisi,süt vb..) ve diğer günlük ihtiyaçların tanıtımına belli yaş altındaki çocukların yer almaması ve bu konuda yetkili makamların çıkaracakları yasalarla belli yaş altındaki çocukların korunması ve gözetilmesi esas alınmalıdır.
kapitalizmi de geçtim, iyice neo-liberal olmuş günümüz ekonomisinin bataklığında sıkışmış gençliğin yeni farkettiği istismar. yahu yıllardır reklamlarda kadınların kıçını açarlar, autoshow'a gidersin, sanki genelev'e gitmişsin, kaşarlar olmuş devrimci kadın veya modernite ikonu... şimdi bir de türkcell çocukları sömürse ne olacak?
ha,madem sömürüyü önlemek istiyorsun,o zaman her kulvarda kapitalizme savaş açacaksın, elinden geleni yapacaksın. muhtemelen 301,501 gibi bir maddeden içeri atılacaksın,o olacak...
(lan çok pessimist oldu ama gerçek böyle be abicim,ben nabayım?)
böyle bir kampanyayı destekleyen insanların televizyonlarda çocuk yarıştıran proğramlara tepkileri nedir oldukça merak etmekteyiz efendim..
bu program sahipleri ufacık çocukları şekilden şekile sokup daha gelişme evresindeyken 25-30 yaşında bir insan şekline sokmaları onların ileride girecekleri depresyonun şiddetini hiç düşünüyorlar mı acaba?