bir türlü gelişemeyen sektör. Sürekli alet edevat eksikliğinden şikayet edip bir türlü gediklerini gidermez. Kaliteli dizi izleyememizin yegane sebebi bu edevat eksikliğidir.Yoksa geriye kalan her şey dört dörtlüktür.
Masrafsız rating canavarı yutturma programlarla halkı uyutmaya çalışırlar.iki üç mahale karısı bulup kavga ettirirler, mankencikleri birileri ile yakalarlar, yada dangoz dizileri haftanın 7 günü dayarlar. Hafta içi zaten fazla bulaşmak istemezsin çünkü ya saçma yarışmalar yada berbat diziler kaplamıştır ekranı. Ama birader insaf! hafta sonuna bari iki üç izlenecek Sinema filmi felan koyun yahu. dvd satanlar sayemizde * zengin oldu.
Divx indirip birleştirmekten göbeğimiz çatladı.Ondan sonra lost çılgınlığı bilmem ne diye makara yaparsınız. Lost un veya öbürlerinin teknik imkanını geç, ona kıyısından köşesinden yakın bi senaryo da mı yazılamaz? Yani lost felan yazmanızı beklemiyorum da düzgün bi şeyler yahu ?
futbol bakımından konuyu ele alırsak türk televizyonculuğu şudur;
-ilk yarı ve son yarı biter bitmez salise bile kaybetmeden reklama girmek, futbolcuların ufak röportajlarını bile yayınlamamak.
-devre arasının bitiminde stadyumun en güzel yerinden çekim yapılırken bu anın içine etmek ve o atmosfer anını reklam yayınlayarak paraya çevirmek *.
az evvel azeri ans tv kanalı şükrü saraçoğlu stadını * abartmadan 5-6 dakika gösterdi, eğer star tv olsaydı o 5-6 dakikayı reklamlarla geçirecektik.
kendi içerisinde spiker/yorumcu/yönetmen ve hatta kamereman dahi yetiştiremeyen, nerden alındığı belli olmayan bayağı bir özentilik ve kalıplarla ile gününü geçiren televizyonculuktur.
Avrupa Öğrencileri Forumu Kulübü (AEGEE)’ nin düzenlediği etkinlikte, Türk televizyonculuğu tartışıldı. 21 Mayıs Pazartesi günü, Kongre Merkezi Kırmızı Salon'da gerçekleştirilen panele, RTÜK eski başkanı ve Başkent Üniversitesi iletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Fatih Karaca konuşmacı olarak katıldı. Türk televizyonculuğunda yayın ahlakının konuşulduğu panelde Karaca, Radyo Televizyon Üst Kurulu ’nun (RTÜK) geçmişten bugüne icraatlarını değerlendirdi. RTÜK’ te geçmişte eleştirilen konuların hala devam ettiğini söyleyen Karaca, RTÜK'ün kanunlar, yönetmelikler ve reyting sistemi yüzünden icraatlarında kısıtlamalar olduğunu belirtti. RTÜK’ün imaj sorunu olduğuna değinen Fatih Karaca, eskiden RTÜK’ün ekranları kararttığını, ancak şimdi AB Uyum yasaları doğrultusunda yayın ahlakına aykırı programların yayından kaldırılarak, yerine başka programların getirildiğini belirtti.
Medya’nın çok büyük bir güç olduğuna da değinen Karaca, medyaya yönelik eleştirilerini de “Bundan 2 yıl önce medyaya yaptığımı eleştiriyi, yine aynı şekilde yapabilirim. Çünkü medyada birkaç yıldır hiçbir değişme yok.” şeklinde aktardı."Türkiye de reyting kaygısı devam ettikçe televizyonlarda enformatik bir gelişme olamaz" diyen Karaca, medyada yenilik yapılması gerektiğinin altını çizdi. Fatih Karaca, medyada çokseslilik olmasının demokratik bir anlayış için son derece önemli olduğunu söyleyerek, özellikle iletişim Fakülteleri öğrencilerinin medyada görev almaları gerektiğini vurguladı. Panelin ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Karaca'ya AEGEE tarafından bir teşekkür belgesi verildi.