- türk milleti millet olamamış be hacım
- milleti diyorsun ama, demek ki millet
- işte ben de bundan bahsediyorum, bi bok olmaz bizden
- dedin ama, milleti dedin..
tuvalette yapılmış sosyolojik tespitlerden bir tanesidir.
obaaaaa buyur burdan yak:
bu milletin % 47'si bir partiye, % 20 küsuru bir partiye, diğer % 10 küsuru da bir diğer partiye oy vermiş.
bu ülkede futbol kitleleri peşinden koşturuyor. futbol tutkunlarının bir çoğu 3 takım arasında dağılmış.
bu ülkede genel yaygın din islam.
bu ülke cumhuriyet, bayrak, devlet vb. konularda büyük mutabakat içinde.
her demokraside olabilecek farklı ve istisnai sesler medyada çokça yer buluyor diye milletin beraberliği falan bozulmaz. milli beraberlik oluşsun diye millet tornadan çıkmış gibi birbirinin aynı düşünüp, giyinip, inanmaz.
hatta bu ülkede sosyolojik tespit yapmadan önce 3 dakika düşünmeme konusunda bile mutabakat var. daha ne olsun azizim?
ermeniler'e bu sene eurovision'da oy kullanmak gibi bir örnek verilebilir. oy kullanacakların hastalıklı zihnini merak etmekteyim, ha pardon; müzik için oy veriyorlardı değil mi? her ne kadar senin atana sövse de zerre umrunda olmaz. önemli olan müzik.. bunu yapanların ne yazık ki ''millet'' duygusunu idrak edemediğini düşünmekteyim..
-türk milleti millet olamamış.
-hea tabi. sakarya'da şehit olan bizim dedemiz değildi. çanakkale'de vatan savunması yapan türkler de değildi aslında. sonra, büyük taarruzda topyekün seferberlikle bir araya gelip emperyalizmi izmir'in kıyısına yığan da türkler değildi. ulen ibibik, sen şimdi burda böyle yaşıyorsan o burun kıvırdığın, millet saymadığın türk milleti sayesindedir. sen istediğin kadar inanma arkadaş, bu ülkenin evladı hala doğuda sen burda sıcak yatağında mışıl mışıl uyu diye karda kışta terörist avlıyor. doğuya gönüllü gitmek isteyen kaç tane vatan evladı var biliyo musun? ya bi git bi araştır gel gözünü seveyim. gelirken de bi çay koy.
-...
şimdiye kadar atatürk zamanı hariç millet olma bilincinin aşılanmamış olması ile ilgili bir durumdur. bir milletin; kendini, vatanını, yaşadığı toprakları, ailesini, bağımsızlığını benimsemesi gerekir. ortak çıkarlar doğrultusunda tek bir sese sahip olmalıdır. üstteki saydığım konularda bir ülke vatandaşlarının hemen hemen aynı görüşleri olmalıdır.
tabi ki bir milletin içinde sağcısı, solcusu, dindarı, ateisti olacaktır. fikir ayrılığı mecburdur, faydalıdır. ancak bu fikirler arasındak çatışma millet olma bilincine sekte vuruyorsa orda bir sorun vardır. insanların anlayamadıkları nokta şudur; hangi görüşe sahip olursa olsun, yaşanılan ülkenin çıkarları söz konusu olduğunda düşünceler birleşmelidir bir konu için de olsa. geri kalan kısımda ise isanlar kendi dünyalarını yaşasınlar, kendi düşüncelerini söylesinler.
bakınız kurtuluş savaşı sırasında örnek gösterilebilecek bir millet kavramı oluşmuştu. herkes etnik kökenine, siyasi görüşüne bakmaksızın tek bir amaç uğruna birleşmişti o da bağımsız türkiye idi. şimdi bunu yapmak gerçekten çok mu zordur?
elin anarşisti gibi cam çerçeve indirip dükkan yağmalamamasından dolayı içine düşülen yanılgı. türkiye'deki gösterilerde bu işleri yapan gençler de dikkat edilirse türk değildir. anladın canım?