anasayfasında şöyle yazar:
ekinler dize kadar
yorgo* gel bize kadar
sana birşey göstersem, kasıktan dize kadar
al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın
Dünyanın ilk askeri havacılık teşkilatlarından biri olan Türk Hava Kuvvetlerinin tarihçesi, 1909 yılına kadar uzanmaktadır. Türk ordusunda havacılıkla ilgili ilk çalışmalara 1909 yılında başlanmış, 1910 yılında bu çalışmalar geliştirilmiş ve Avrupa’ya bir inceleme kurulu, Paris’te toplanan Uluslararası Havacılık Konferansı'na da bir heyet gönderilmiştir. 1910 yılı sonlarına doğru ise, artık Türk Ordusu'nda havacılık konusunda kesin karar verilmiş ve havacı personel yetiştirilmek üzere birkaç subayın Avrupa’ya eğitime gönderilmesi öngörülmüştür. Ancak, Türk Ordusu'nun yüksek komuta katında havacılık alanında alınan bu önemli karara rağmen, ülkenin o tarihlerde içinde bulunduğu mali zorluklar nedeniyle gerekli ödenek bulunamamış ve 1910 yılında bu emrin gereği yerine getirilememiştir.
Milli savunma bakımından, havacılığın gelecekteki önemini gören Harbiye Bakanı Mahmut Şevket Paşa, konuyla yakından ilgilenmeye devam etmiş ve 28 Haziran 1911’de yapılan sınavda en yüksek notu alan Süvari Yüzbaşı Fesa ile istihkam Teğmen Yusuf Kenan Beyler, uçuş eğitimi için Temmuz 1911’de Fransa’daki Bleriot Fabrikası'nın uçuş okuluna gönderilmiştir.
Bu gelişmelerin olduğu sıralarda yani 1911 yılında, Kurmay Yarbay Süreyya (ilmen) Bey, havacılık teşkilatını kurmakla görevlendirilmiş ve Türk Ordusunun ilk resmi havacılık kuruluşu da, Harbiye Bakanlığı Fen Kıtaları Müstahkem Genel Müfettişliğinin 2 inci şubesi bünyesinde “Havacılık Komisyonu” adıyla 1911 yılında faaliyete geçirilmiştir.
Alaska'da "En tehlikeli Kırmızı" adını alan göklerin fatihleri.
ilk savaş pilotlarımızı ülkemizde ziyaret eden Amerikalı pilotun " bunlar bizim yetişdirğimiz pilotlar mı?" diyerek korkusunu ifade ettiren nadide pilotları barındıran kurum!
birgün yer almak istediğim yer!
onların değişi ile "we do the imposible, miracles just take a little longer"
(şu anda yok) F-35A Lightning II (+120 Adet alımı için sözleşme imzalandı 12/12/2006)
(şu anda yok) F-16C/D Block 52+ (30 Adet TAI tesislerinde üretilecek)
(şu anda 78 adet) F-16C/D Block 50 (CCIP modernizasyonu altında)
(şu anda 109 adet) F-16C/D Block 40 (CCIP modernizasyonu altında)
(şu anda 37 adet) F-16C/D Block 30 (CCIP modernizasyonu altında)
(şu anda 52 adet) F-4E 2020 Terminator (IAI tarafından hava-yer görevleri için modernize edildi)
(şu anda 71 adet) F-4E Phantom II
(şu anda 32 adet) RF-4E Phantom II
gideceği yere askerler tarafından iterek götürülen uçakları ve helikopterleri olduğu için karakol baskınlarına yetişemeyen kuvvet (!). ite ite kuzey ırak a girer ölmeyen teröristleri öldürdük derler. yalan.
tsk'nın özel kuvvetlerden sonra persenol alımı konusunda en dikkat ettiği kurumlardan biridir.
bu yüzden gerçekten yetenekleri ve korkusuzluklarıyla göz dolduran pilotlara sahip kurumdur.
tek eksikleri kullanılan uçakların kendi ülkesinin uçakları olmamasıdır..
not:yetenekleri sayesinde bu açığı bile kapatırlar.