bu gece beyoğlu'nda gezmeli
bu gece ruhları değişmeli
bu gece ölmeden
elinde beyaz tozlar
aklında gri dumanlar
çocukken beyaz giyen
şimdi siyaha boyanmış
tuğyan... uyan...
gece yarıları geçmeli
bu gece karanlığı seçmeli
bu gece düşmeden
yalancı gülen yüzler
sabahı silip giderler
çocukken masal seven
şimdi yalana boyanmış
tuğyan... uyan...
gözlerin silinir gibi
düşlerin zehir gibi
kanında dolaşırken gerçeğe çarparsa düşer mi?
tuğyan, tuğyan, gerçeğe çarparsa düşer mi?
gerçeğe çarparsan
tuğyan... uyan...
tuğyan karakterinin aydilgenin abisiyle bir dönem aynı grupta çalan ve kızımızın aşık olduğu kaan tangöze olduğu rivayet edilir ki sözler dikkatli okunursa doğruluğu onaylanabilir,ayrıca kaan aydilge'yi tanıdığını inkar etmemiş,o'nu aydilge'ye sorun demiştir.
dün gece konusarock programının konuğu olan aydilge, kurt cobain'i çok sevdiğini söylemiştir. bu şarkı da zaten uyuşturucudan ölmüş birini çağrıştırır. ayrıca bulimia sokağı adlı kitabındaki tuğyan isimli karakter sarışın, mavi gözlüdür. cobain gibi..
eğer ki bu şarkı aydilge için önem ifade eden kurt cobain adına yazılmışsa bende mi bir sorun var da göremedim o hüznü veya diğer duyguları zira bir ara göbek bile atılacak kıvama gelir şarkı.
TUĞYAN Sözlükte "haddi aşmak, çok azgınlık göstermek, su taşmak, çoğalmak, deniz coşmak, mizaçta kan galebe etmek, zulüm ve küfürde çok ileri gitmek" anlamlarına gelir.
Bu kavram türevleriyle birlikte Kur'ân'ın kırk ayrı yerinde geçmiştir. insan belli nimetlere kavuşup, kendisinde istediğini yapabilecek bir güç, bilgi ve yetenek vehmettiği an gurur, kibir ve gaflete kapılarak tuğyan kapısını aralar, bir adım daha öteye geçince Allah'a ortak koşmaya, nefsini O'nun yerine geçirip heva ve heveslerinin peşinden gitmeye başlar. işte bu hal tuğyan halidir. Bu tür insanlar da Kur'ân'ın ifadesiyle tâğîdir. Nitekim geçmiş toplumların karakteri ve onları helaka götüren sebepler anlatılırken tuğyan felaketine dikkat çekilmiştir. Firavun'un tavrı, Nûh kavminin inkârı, Lût kavminin taşkınlığı ve Semûd kavminin zevk ve sefa içinde yaşadıkları halde nankör davranmaları bir zulüm ve tuğyan hareketi olarak değerlendirilmiştir.
"Siz her yüksek yere bir alâmet dikerek eğleniyor musunuz? Temelli kalacağınızı umarak sağlam yapılar mı ediniyorsunuz? Yakaladığınız zaman, zorbalar gibi mi yakalıyorsunuz?" (Şu'arâ, 26/128-130)
ve "Azana ve dünya hayatını ahirete tercih edene, şüphesiz cehennem tek barınaktır." (Nâzi'ât, 79/37-39) âyetleri buna işaret etmektedir.
Kur'ân, azgın ve başkaları üzerinde ilahlık iddiasında bulunacak kadar sapıtanlara ve kendisini Nemrud ve Firavun örneğinde olduğu gibi yeryüzünün hükümdarı ve tek hâkimi kabul edenlere tağut demektedir. "...inkâr edenlere gelince, onların dostları da tağuttur. Onları aydınlıktan alıp karanlığa götürür. işte bunlar, cehennemliklerdir?" (Bakara, 2/257) http://www.diyanet.gov.tr...ku.asp?id=1918&harf=T