tsk tek tip askerlik yapmasının 9 ay başlıca nedeni ayrıca bedelli çıkmamasınında nedeniymiş.tsk bunu neye dayanarak söylüyor anlamak mümkün değil askerlik yapmış biri olarak 5.5 ayım ot topla,sigara izmariti topla,komutanların ayak işlerini yaparak geçirdim bunlar resmen asker değil köle istiyor herhalde malum orduda iş hiç bitmez.zaten artık askerlik vatana hizmet değil komutana hizmet olmuştur. bu yeni askerlik sistemiyle acaba doktorlara,mühendislere,profesörlere ne iş yaptıracaklar oda merak konusu.
ot yolmak, izmarit toplamak...vs bunlar askerliğin bilinen ve herkesçe görülen olmazsa olmazları ve tabi ki bu hayati işler için kaynak lazım. birde biraz daha riskli işler vardır ki bunların işinin ehli kişilerce yürütülmesi zaruridir. mesela harp akademisin de öğrenci olan üst düzey bir komutanın doktorasını yaptıracağı öğretim görevlisi asteğmen ihdiyacı vardır...vs. özet olarak tsk nın asker ihdiyacı bitmez. 7 den 70 e 70 milyon tsk ya hizmet etse o açık kapanmazzz..
vicdani reddin artık gerçekleşmesi gerektiğini profesyonel orduya geçilmesinin gerektiğinigösteren durum. ulan hayatımda tüfeği, tabancayı geçtim, boncuklu tabanca kullanmadım 9 ayda düzgün bir asker olmamı, dağdaki teröröisti öldürmemi nasıl bekliyorsunuz andaval mısınız siz? ayrıca bu kadar muhalif bir insanken beni nasıl kafasız yapacaksın eyy tsk.
9 aylık yeni askerlik sistemine geçilmek istenmesinin temel nedenidir kanımca. şöyle ki; malum bedelli askerlik uygulaması getirilemiyor çünkü açık varken askeri, elinden parasını alıp da 'hadi paşam gidebilirsin sen' denilemiyor.
askerliğin 9 aya çıkacağını duyan masum üniversiteliler önümüzdeki dönemlerde koğuşları dolduracak ve askeriyeye dolayısıyla da devlete 'oha lan koğuşlar neym çakılı, asker alamayız artık.. ee madem alamıyoruz bedelli uygulaması başlasın baaari' deme fırsatı doğmuş olacaktır.
şu bir gerçek ki; artık tsk da düzenli bir sisteme geçiş yapmak üzeredir.
üniversite mezunları ile lise mezunu adamın ne farkı var?
lise mezunu da üniversiteyi kazanmıştır fakat parasızlıktan okuyamamıştır.
adam açık öğretimi bitirmiş "ben liseli bir adamdan daha çok okudum ben daha az askerlik yapmak istiyorum" diyor.
güzel kardeşim çok güzel, okumuşsun, kendini yetiştirmişsin, ama eğer bu vatani görev şartsa herkes eşit yapmalı diyorum başka alternatif yok.
ha bana şunu dersen anlarım "bu çok uzun bir süre değil mi?"
evet çok uzun ve gereksiz bir süre herkes eşit olarak 5 ay yapsa çok daha mükemmel olur ama ne yapabiliriz yetki adamlarda bunada şükür demekten başka olasılığımız var mı?
e vicdani ret verirsen vatan haini ilan edileceksin!
o zaman bu sistem kötünün iyisi olacaktır.
10 kıtada 31 ülkeyle savaş halinde olduğumuz düşünülünce haklılar tabii. ülkeye evlat kazandırmak yerine, okumuş adamları sivil hayattan olabildiğine çekip ülke için faydalı olmasını engelleyeceklerinin farkında değil saflar. sen git tıp okumuş adama, mühendise ayak işlerini yaptır sonra o adamlarda bu ülke için çalışacak heves bırak.
tsk'nın ayak işlerinde kullanacak amele açığı vardır.
mehmetçik olmasa hanımefendileri kim kuaföre götürecektir,
paşaların o küçük süslü köpeklerini kim gezdirecektir,
lojmanların boya badanası kim yapacaktır.
bu hususlar üniter devlet yapısı, devletin bölünmez bütünlüğü ve halkın can güveniliği ile doğrudan orantılı olduğundan tsk'nın amele açığı, pardon asker açığı ivedi giderilmelidir.
halkın ezici çoğunluğuna inandırıcı gelmeyen iddiadır.
askerliğini en fazla 6 ya da 9 el ateş ederek, kalanında kışla temizlik faaliyetleri ile geçirerek yapmış olanlar, orduevi denilen sosyal tesislerde garson/hizmetçi olarak kullanılanlar ve komutanların özel işlerine vakit harcayanlar toplandığında komando birlikleri ve sınır birliklerinin bir kısmı dışında hiçbirinin gerçek anlamda askerlik yapmadığı görülmektedir.
velhasıl bu ülkenin tüm erkekleri ordunun mevcut komuta kademesi höt dediğinde sivil hayatlarında dahi hazırola geçecek şekilde askeri tezgahtan geçirilemediği, bu tür bir militer yapı oluşturma bir türlü başarılamadığı, için asker açığı devam edecektir. silah altındaki askerlerin gerçek anlamda savaş kabiliyetleri noktası ise gözardı edilecektir. yıllardır üzerinden çalışılan profesyonel ordu düzenlemelerine rağmen profesyonelleşen birlik mevcudunun toplamın yüzde biri civarında olması da buna işaret olsa gerek.