trt'deki akp dönemi kadrolaşmasıdır. trt haber dairesine yapılan son atamalar:
böken-stv haber genel yayın yönetmeni
ahmet torun-stv haber müdürü
cumali çaygeç-stv haber editörü
cavit atasever-stv haber editörü
mehmet çığın-stv haber programları editörü
meryem özkurt-stv’de ahmet böken’in programının yönetmeni
rahmi şener-stv
sedat dalda-stv
hasan basri erden-cihan haber ajansı
burhan torunlar-cihan haber ajansı
volkan makar-cihan haber ajansı
gökhan kulaş-cihan haber ajansı
nuri coşar-cihan haber ajansı
fettah erdurur-cihan haber ajansı
halil ibrahim özemiş-cihan haber ajansı
servet dağ-cihan haber ajansı
ilyas dal-zaman
erkan söğütçü-zaman
murat kaban-zaman
abdülkadir beşikçi-aksiyon dergisi
ercan baysal-kanal 7
murat nuhoğlu-kanal 7
erdoğan baycan-kanal 7
yasemin demirhan erden-kanal a
faruk ayaz-kanal 24
anda ayva-kanal a
yalçın salay-aksiyon dergisi
ertan ömeroğlu-kanal 7
uğur alıcı-kanal 7-iha/ tbmm tv
bu isimlerin 3 kati ntv den
2 kati doğan gurubundan transfer edilmiştir ama stv, zaman cihan dan trt ye giriş yasak olmalıdır. onlar vatan hainidir.
ilk darbe de bu isimler asılmalıdır. bunları hedef göstermeye devam etmelidir.
iş yapan bunlar. mesaiilerine mesai katan bunlar, diğerleri besleme bankamtik memurlarıdır ama olsundur. bu guruplardan gelmemelidir.
trt neydi?
yıllarda trt ile dalga geçmedik mi?
protokol haberleri yapan kanal ne hale geldi?
bunlar önemli değil. yaşasın irtica yaygarası.
yaşasın copy pase yazarcııkcılık.
Dikkatli bakılırsa, bu örneklerin cımbızla çekildiği gözleniyor. Misal, Cine 5'te aynı dönemde program yapan Milliyet Gazetesi Yazarı Ali Eyüboğlu ile Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu göze çarpmıyor, "yandaş" kalem Mehmet Altan nazara veriliyor.
Baştan belirtelim... Her gazeteci, her televizyonda program yapabilir, bu normaldir. Ve her yönetici, kendi ekibini kurar. Amacımız, bunları eleştirip aldıkları ücretleri yargılamak değil... Fakat, özellikle bir bölümü "yandaş" yaftası yapıştırılıp afişe edilince, teşbihte hata olmaz, "yoldaşlara" da bakmak gerekiyor.
TRT 1 ile başlayalım... Star TV'deki muhabirlik günlerinden, atv ve CNN Türk'teki yol programlarından tanıdığımız Tayfun Talipoğlu, TRT'nin bir numaralı kanalında, "Nasılsınız" ve "Bam Teli" adında iki ayrı program hazırlıyor. Milliyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol "Herkes için Adalet" programını sunuyor. Milliyet Yazarı Derya Sazak, "Politik Açılım" programının sürekli yorumcusu...
TRT'nin yeni haber kanalına gelince... Radikal Gazetesi Yazarı Avni Özgürel, "Portreler Galerisi" programını hazırlıyor... Yine Radikal yazarı Oral Çalışlar, oğlu Reşat Çalışlar'la "Kuşak Farkı" programını yapıyor. Kadir Çöpdemir "Söz Millette", NTV kökenli Defne Sarısoy "Hayat +", Akşam Gazetesi Yazarı Sevim Gözay ise "Şehrin Rengi" programını yapıyor...
TRT Türk'e bakalım... Genel Yayın Yönetmeni Ümit Sezgin, yıllarca NTV ve CNBC-e'de yöneticilik yaptı. Haber Müdürü Taşkın Şenol, uzun yıllar Show Haber ve Star Haber'de televizyon haberciliği yapan bir isim... Show Haber'in eski genel yayın yönetmeni Alican Değer, TRT Türk'te iki programın yapımcısı, NTV kökenli Ece Özbek "Kahve Molası"nı, Dilara Koçak "iyi Yaşam"ı sunuyor. Habertürk kökenli Ayşe Suberker ile CNN Türk kökenli Senem Ilgaz "Dünyamız Detay" programını yapıyor...
TRT Türk, program açısından hayli zengin... Cüneyt Özdemir'in yapımcısı olduğu, Milliyet'ten Uğur Meleke ile Hürriyet'ten Kanat Atkaya'nın yorumculuk yaptığı "On Numara", Mete Belovacıklı'nın sunduğu "40 Dakika", Cüneyt Özdemir'in ekibinden Emira Yılmaz'ın yapımcısı olduğu "Kentler ve Gölgeler", ilber Ortaylı'nın tarih sohbetleri, göze çarpan diğer programlar...
Bu kadarla sınırlı değil, lakin yerimiz dar... Diğer programlar için TRT'nin internet sitesine bakılabilir.
Meclis'te her fırsatta soru önergesi veren CHP'liler, başka gazete ve TV'lerle ilgilendikleri için bu listeyi bilmiyor olabilir... Oysa bütüne bakarlarsa, TRT'de sadece "yandaş" değil, "yoldaş gazeteciler" gerçeği ile de karşılaşırlar...
Şimdi... Söz gelimi, "yoldaş" diye kategorize ettiğimiz gazeteciler kusura bakmasın... Alemi "yandaş" torbasına atıp "1'inci çinko, 2'nci çinko" diye jurnallerken, yoldaşınızın kartındaki "tombala"yı niye görmüyorsunuz?
artarak sürmesini bekliyoruz. bunca zaman kültürümüze aykırı yayınlarla bizlere küçüklüğümüzde pazar konseri diye eziyet edenlerin bir daha devletimizin televizyonunda boy göstermemesini dilemekteyiz. trt'de dinci istemeyenler akp'ye oy vermeyin olsun bitsin.
trt ye onlarca doğan ve doğuş guruplarından adam alınmıştır, akşam ve show dan bile gelenler var.
lakin onlar görülmez.
necefli maşrapa gösterip protokol haberciliği yapan trt muazzam bir atılımla özel tvlere taş çıkartan yapıtların altına imza atmaya başladı.
sorun şuradan kaynaklanmaktadır.
yıllarca chp nin ve paşa yakınlarının arka bahçesi olarak kullanılan trt ye tarihinde ilk defa anadalo çocukları da girmeye başlamıştır.
kurtarılmış bölge olarak adledilen bir alana nasıl olurda bu çarıklılar girebilir.
bu tepki abdullah gül ün çankayaya çıkmasına verilen tepkiden tek ama tek bir farkı yoktur.
liyakat değilde bu adamların daha önce çalıştıkları kanallar dile getirilmektedir.
trt içinde isimlerini verip eleştirdiğiniz isimler 'eski trt cilere' tv dersi vermektedir.
hem de ücretsiz.
yıllar önce milli selamet partisi zamanında da yapılan kadrolaşmadır, o dönemde trt ye alınan cemaat kitlesi seksenlerde palazlanmış ve trt de o dönemde akılları durduran meşhur film ve dizileri kesme, şarkıları denetleme gelişmiştir. arkadaşlar benim babam trt yönetmeni idi seksenlerde denetimcinin biri oniki yaşındaki bir jimnastikçi bir kız çocuğunun giydiği tayt yüzünden kalçalarının dikkat çektiğini söyleyerek o görüntüyü çıkardığı söylemişti. alın size dinci zihniyet.
türkiye gibi ülkelerde kamu kurumlarında, özel sektörde liyakat yerine bir cemaate veya bir dünya görüşüne yakınlık-uzaklık kriter olur. laik çağdaş atatürkçü çevrelerde de aynı hastalık vardır, bunu inkar etsek de gerçektir. bürokrasi de ağırlık kimin elindeyse, güç kimdeyse hükmeden odur. kemalist kadrolaşma ile gülenci kadrolaşma bugün karşı karşıya geldi. akp iktidarından önce mutlak güç kemalistlerdi şimdi cemaat "ben de varım" diyor. kemalist kadrolaşma zamanında cemaati veya o düşünceye yakın insanları dışlamasaydı liyakatı konuşacaktık bugün. bugün liyakat yerine dünya görüşü, çağdaşlık, atatürkçülük, cemaatçilik konuşuluyorsa, kadrolaşmadan bahsediliyorsa suçlu sadece karşı taraf değildir. karşı taraf da doğal olarak diyor ki; "önce onlar başlattı."
kadrolaşmak kötü bir şeydir. bir insan eğer bir branşta yeterli bilgiye deneyime sahip değilse onu oraya getirmek doğru değil. sonuç olarak sadece trt'de değil, tsk'da kadrolaşma var, maliye bakanlığında kadrolaşma var, tedaş'ta kadrolaşma var, telekom'da kadrolaşma var, migros'ta kadrolaşma var, tansaş'ta var, bim'de kadrolaşma var, teknosa'da kadrolaşma var, alarko'da var. bu illet bizi sarmış sarmalamış durumda, kolay kolay vazgeçemeyiz.