her konuda karşıma çıkan illet konu. ezberleyemiyorum o salak formülleri kardeşim. trigonometriyi bulan insan buldun da noldu sende öldün ne işine yaradı of.
(bkz: öss stresi)
(bkz: lys stresi)
(bkz: ygs stresi)
neredeyse lise 2 de düz liseden meslek lisesine geçişime neden olacak konudur.
neyse ki olay birkaç formül ezberlenmesiyle geçilmiş ve "mühendis diploması alındığında geri kalan bilgileri de unutulup gitmiştir" demeyi çok isterdim ancak halen kullanmaktayım lanet şeyi...
(bkz: mühendis olmakla bitmiyor)
matematiğin en zevkli konusudur. ygs'de çıkmaz, lys'de çıkar. çıkar ama trigonometriden seçici soru sormazlar genelde. ama sorsalar ağlatabilirler. çok basit gibi görünen ama çözümü çok zor olan soruları vardır. sevmeden yapılmaz, önce sev...
uyduruktan bi konu. aslında güzel ama formülleri adamı öldürür yarım açılar dönüşümler.. yok efendim sinüsA çarpı cosinüs B. keşke lise 3 müfredatında olsaydı.
sin(pi-x), sin(pi-60), cos(pi/2+45) gibi birbiri üzerine eklenen açıları; sin, cos, tan ve cot'ın hangi bölgede hangi işareti alacağını bilince gerisi gelen konudur. evet, bunları bilin gerisi patır patır akılda kalacaktır.
Sevgili matematik, ve güzel dal trigonometri... bugün bir öğrencinin daha gülen yüzünü astırdınız, heyecanını kopardınız aldınız, sabahlara kadar çalıştırdınız... sınav sonrası, düştüğüm durum... saçlarım beyazladı, kahroldum... kısacası, allah belanı versin istiyorum, hatta öl istiyorum.
herkesin sandığı üzere çok ama çok zor bir ders değildir.
tamam zordur, ancak kurallarını ve mantığını bir kez anladığınız zaman, tüm soruları benzerdir, ve benzer çözümlüdür.
en azından hatırladığım kadarıyla. *
özlediğim konudur.yarım açı formülleri olsun, toplam fark formülleri olsun gözümde tütendir.
lisedeyken ben de sevmezdim.üniversitede de başlarda sevmemiştim, yalan yok.
ta ki hayatıma soyut cebir denen ne olduğunu, ne yaptığımı, hadi yaptım diyelim bir şeyler peki ne yaptığımı anlayamadığım ders girene kadar.
sözün özü kıymeti bilinesi konusudur matematiğin.ezberle formülleri, bir de 30- 60- 90, 45- 45- 90, 15-75-90 gibi belli başlı üçgenleri bil, tamamdır.
"tri" den de anlaşılacağı üzere "üç" sözcüğünü içeren sayısal ne varsa onla ilgilenen Matematiğin doğrudan doğruya astronomiden çıkmış bir kolu. üçgen, düzlemsel üçgen, dik üçgen gibi.