fotoğraf makinesi olan ergenin o çakılların üzerine yatıp apacivari pozlar verip bunları sosyal medya hesaplarindan paylaşıp bizlerin gözüne gözüne sokma amacıyla dosenmislerdir.
tren raylarının altına kesinlikle çakıl taşı döşenmez. zira, çakıl taşları dereden elde edilir ve sürtünmenin meydana getirdiği aşınma sonucu yuvarlak olurlar. oysa, balast olarak adlandırılan tren yolu üst temel tabakası, konkasör adı verilen kırıcılarda büyük kayaların kırılarak geniş eleklerden (40-60 mm arası) geçirilmesi sonucu elde edilirler ve köşelidirler. bunun nedeni, hem aşırı yük altında birbirleri üzerinde kaymanın önlenmesi hem de esnek bir tabaka oluşturularak, rayların üzerine oturtulduğu travers adı verilen ağaç veya beton bağlantı elemanlarının çok ağır yük altında kırılıp-parçalanmalarını önlemektir.
Türkiye sınırları dahilinde yaşayan Penguenlerin yaşam alanı tren rayları çevresindeki alanları kapsamaktadır. Bu nedenle tcdd evlenme yaşına gelen penguenlerin eşlerine hediye etmek için arayacağı çakıl taşını bulmasını kolaylaştırmak amacıyla bu uygulamayı gerçekleştirmektedir. Yersen.
bir çok nedeni vardır,
en mühimi dikey olarak yükselecek çalı çırpının zamanla yolda birikmesini önlemek sağa sola meyletmesini sağlamaktır,
tren rayının geçtiği zemine ağırlık* sağlaması da bir başka nedenidir,
Tek parça halinde bir materyalden ziyade parça parça bir madde kullanılmasıdır buradaki püf nokta. Tren geçişi sırasındaki basıncı parçalara bölmek, tek bir parçanın kırılmasının etkisini azaltabilmek, raylardaki genleşmenin zemindeki materyal üzerindeki azaltmaktır. Ayrıca Raylar arasındaki tahta da genleşme miktarı çok az olan bir materyal olmasından mütevellittir. Zira iki ray arasındaki mesafe hayatidir.
1. yağmur rayların altını boşatmasın diye .
2. raylardaki sıcaklıkla ilgili uzama - kısamalardan zemin etkilenmesin diye.
3. tren bozulduğunda, hanzoların büyük çişten sonra kıçlarını silmeleri için.