sabancı holding ile türkiye'ye girmiştir, hatırlarsanız reklamlarında toyotasa yazardı, türk pazarını öğrendikten sonra sabancı'yı bırakıp ayrılmıştır, tabi bu dönemde sabancı kar yerine zarar yazmıştır, toyota ise ayrıldıktan sonra üretimini artırarak paraya para dememiştir.
ic imalatina ve tedarikcilerine uyguladigi ve uygulattigi kalite uygulamalari, ve anlayisi rakiplerinin cok onunde kabul edilen otomotiv firmasi..bu sayede gecmiste ucuz araba ureterek girdigi piyasada kendini hizla gelistirerek kaliteli araba uretme donemine gecmis, 2007 itibari ile GM'u gecerek dunyanin en cok satan markasi olmustur. kalite uygulamalari rakiplerine ve ozellikle guney koreli araba markalarina ilham vermekte, ornek olmaktadir. (bkz: hyundai)
bozulmadığı için özel servisi pek olmayan japon markasıdır..hiç bir zaman mercedes bmw audi olmasa da türkiye şartlarında normal gelir seviyesinde alınabilinecek en iyi arabadır tabii corolla modeli için..
sahiplerinin farklı bir duyguyla bağlandıkları araba. her toyota sahibi aynı zamanda fahri toyota reklamcısıdır. bu araba sahipleri piyasadaki arabaları ikiye ayırır: toyota ve diğerleri. bu araba sahipleri arabalarını değiştirmeye karar verdiklerinde önlerinde tek bir soru vardır: hangi sınıf toyota almalıyım?
ayni zamanda lexus, scion ve daihatsu firmalarinin da sahibi olan, 2007'nin ilk çeğreğindeki satis rakamlarina göre dünyanin en büyük otomobil üreticisi.
kuruldugunun ilk yillarinda Dodge Power Wagon ve Chevrolet'in otomobillerinin birebir aynisini yaparak otomobil üretimine taklik ederek baslayan ve sadece otomobil taklit etmekle kalmayan toyota, ilk yillarinda ford fabrikalarindan birini de kopyalar. teknik gezi maksatiyla fabrikayi ziyaret eden toyota mühendisleri, bu ziyarette fabrikanin her tarafinda ford yetkilileriyle beraber hatira fotograflari cektirirler. özellikle kareli gömlek giyen toyota calisanlari, daha sonra cektikleri fotograflardaki makinelerin ölçülerini, gömlekdeki çizgilerin oranini kullanarak kolayca hesap edip koca fabrikayi kopyalarlar.
her ne kadar ilk yillarinda amerikanlari taklit ederek baslasa da 80'li yillara gelindiginde general motors'a tps* egitimleri verecek sevyeye gelmistir. günümüzde ise üretim konusunda diger sirketler icin referans noktasidir.
toyota'nin türkiye'deki yatirimi icin:
(bkz: tmmt)
Japon otomobil markası, ilk çıktığındaki ismi "Toyoda"ydı. Daha sonra image-maker'lar tarafından insanların aklında daha çok kalması ve daha karizmatik olması nedeniyle ismi Toyota olarak değiştirildi. Arabaları yere yakın olması nedeniyle Türkiye şartlarına pek uygun değildir(sürekli otoban kullanmıyorsanız).