Bir kadını güzel bulmak, çekici bulmak, ondan hoşlanmak, onu sevmek suç sayılmamalı. Bu duygular utanılacak duygular degil aslında, ayıp şeyler değil. Bunlar çok güzel şeyler ve de normal şeyler. Neden gizlenmesi gereken ayıp şeyler olarak addediyoruz?
Neden duygularımızı açıklarken korkuyoruz mesela? Ters tepki almaktan neden korkuyoruz? Halbuki "meşru" zeminde bunlar allah 'ın da peygamberinin de diğer büyüklerinde yönlendirdiği, tavsiye ettiği ve kolaylastırdığı güzel işlerdir. Neden bunu ayıp zannediyoruz?
Para için şunun bunun kölesi olmak. Parası olmayan adam için durum Bir nebze anlaşılır, başka çaresi yoktur ama üç kuruşa muhtaç olmayıp biri Sana adi O.çocuğu da dese haklısınız müşteri hanım diyecek duruma gelecek kadar karakter yoksunu itler tanıdım. Paranın köpeği olmuşsunuz. Yüzünüze tükürsem ondan da anlamazsınız ama yine de bir denemek istiyorum.
Tarım ve hayvancılık ülkesi olan memleketimizde neden vatandaşlarımız doya doya yemek yiyemiyor? Neden tika basa et yiyemiyoruz? Neden memleketimizde bu kadar zeki ve iyi eğitimli çocuklarımız varken üretim yapıp ihraç eden bir ülke olamıyoruz? Neden çin devleti ihracatı teşvik edip, vergi iadesi yaparken, enerjiyi ucuza sağlarken bizde herşey tam tersi? Neden çiftçimiz traktörü çalıştırmaya korkuyor? Neden doğu da tarlaları olanlar kendi işini bırakıp işçilik yapmak zorunda kalıyor? Neden haber alma özgürlüğümüz varken, bize haber veren habercilerimiz hapse atılıyor? Neden herkes hain ilan ediliyor? Neden toplum birbirine düşman ve yabancı oluyor? Nasıl bir parti kendini peygamber ilan etmiş gibi bana oy veren müslüman vermeyen değil diyebiliyor? Neden büyük biraderi eleştiremiyoruz? Neden onu koruma kanunu çıkarıyoruz? Neden onun yanındakiler sonradan hain ilan ediliyor ve meydan sadece ona kalıyor?
toplumsal gerçeklikleri saçma bulmak bunların en başında gelmeli. neden çünkü. iki kere ikinin dört etmesi çok saçma abi demek gibi.
matematik bir toplum olsa. ezbere bildiğin. ve bununla övündüğün her formül. toplumsal gerçeklik olacaktı. ve bunları saçma bulmak da saçma.
toplumsal gerçeklikler bir çeşit kabuldür. nereden geldiğini bilip. anlamak. ancak karşıya çıkan her vakıada kendi çözüm yolunu bulabilmek de kaliteli birey olmanın ön şartıdır.