resmi olarak 29 aralık 2002'de kurulan, gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde, çeşitli sosyal hizmet projelerini hayata geçiren sivil hareket.
eleştirmek için değil değiştirmek için diyen, üniversitelerde konuşlanan gönüllülük platformu. hemen hemen her üniversitede şubesi bulunan, birbirinden güzel birbirinden özenli projelerle ışık saçan topluluk...
2002 yılında kurulan toplum gönüllüleri vakfı kuruluşundan bu yana türkiye nin dört bir yanında 3500 den fazla genç ve 500 e yakın yetişkin gönüllüsüyle sosyal hizmet projeleri gerçekleştiriyor. bu hizmetler yoluyla hem yerelde sorun çözme kapasitesinin gelişmesine, hem de duyarlı ve kendine güvenen bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunuyor.
türkiye de binlerce gönüllüyü içinde barındıran, türkiye de 2006 yılında en etkili stk olma özelliğini taşıyan ve bunu diğer yıllara da yaymayı ve daha da geliştirmeyi kendine düstur edinen, genç ve yaşlısıyla insanların arzu ettikleri tebessümün yüzünde yer bulmasına sebep olan gönüllüler platformu...
Uludağ ünversitesi bünyesinde de öğrenciler tarafından yürütülen bir kolu bulunan bir stk*.güzel işler yaptıklarını duymuşuzdur.milletimiz adına teşekkür ederiz.
toplum gönüllüleri'nin kısaltılmış halidir. tegv (türkiye eğitim gönüllüleri vakfı) kurucusu ibrahim betil'in "ben bu ülkede gençlerin bir çok şeyi başaracağına inaniyorum" fikriyle kurmuş olduğu oluşum.
an itibariyle türkiye'de 70den fazla üniversitede örgütlenmiştir. bütün sosyal sorumluluk projelerini gençlerin gerçekleştirmesi yanısıra yönetim kurlunun 9 üyesinin 4 ü üniversite öğrencisi olduğundan bir kez daha saygı duyulası topluluk.
"eleştirmek için değil değiştirmek için gönüllüyüz" diye hoş bir slogana da sahiptir.
ayrıca farklılıklara saygı, şeffaflık ve hesap verebilirlik gibi pek mühim ilkeleri var. tanıtım filminde, herhangi bir projede yer alan öğrenciden ibrahim betil'e kadar herkesin altında "toplum gönüllüsü" yazması da ayrı bir güzelliktir.
ulaşım için: http://www.tog.org.tr
3 yıl once ibrahim Betil tarafından kurulup. 52 universitede 73 yerelde mevcut universite ogrencilerinin sosyal sorumluluk projeleri gelistirdigi bir kluptur. Örnegin Samsun Tog orgutlenmesi toplu nikah ve sunnetler duzenleyip evleemeyenleri evlendirmiş sunnet olmayan veya olmayan cocuklari sunnet ettirmistir. Sakarya Tog Benim Kutuphanem Projesiyle Sakarya il Halk Kutuphanesini yenilenmesinde yardimci olmustur.Sakarya universite ogrencilerinin bu güzel calismalari Dünyanın 12 buyuk bankasından bulunan maddi destekle diger 8 ilde de uygulanmıstır.