insanları gibi iklimide farklıdır. Kışları soğuk olmaz yazları sıcak olmaz. Küresel ısınmadan etkilenmediği söyleniyor. Merkezinde bir lise vardır. Gop lisesi benimde mezun olduğum lisedir tokatın tüm büyükleri ordan çıkmıştır.
varlığından şüphe duyduğum şehir. Hiçbir çağrışım yapmıyor. Haberlerde bir kere bile görmedim. Hey onbeşli diye bir türkü vardı sadece, bi' o aklıma geliyor.
belki daha evvel bu konuda entry kasmış olabiliriz ama gene yazalım da kaybolmasın.
balkan göçmenlerinin çoğunun konya dan balkanlara göçettirildiği sanılır ya yanlıştır.
pek çok balkan göçmeni tokat tan balkanlara göçmüştür.
tabi sadece tokat değil. pek çok başka şehirlerden de göç etmişlerdir.
Tokat/Erbaalıyım fakat tokatlıyım demeye çekiniyorum insanların bana
direkt alevi gözü ile bakmasından dolayı tokatlı olmama rağmen büyük
bir nefretim var ben direk erbaalıyım diyorum yada bana kıbrıslı fln
deyin.
Bu arada tokat,ordu gibi yerlerde bir bok yok.
ekseri avam lehçesi ile tohat olarak bilinen vilayet.
Adı nereden geliyor hiç düşündünüz mü ?
Siz düşünmeyin ben söyleyeyim. Gerçi öğrenince ufkunuz iki katına çıkmayacak ve de hayatınızın seyri değişmeyecek.
Tok; doymuş.
At; beygir
Yıllardan beri süren yalnışlik düzeltilmiş oldu. Vesselam.
kebabın kilosu 75 lira olan, boka dönen şehir. ana caddeye ışıklarla türk bayrağı yapmışlar, bildiğiniz hakaret. ortasına da bir saat koymuşlar. Her yer ledlerle çevrili, saatin içi karanlık. cadde zaten tek gidiş tek geliş, ortasına da çit çekip -vatandaş geçmesin diye-, kocaman saksılar koymuşlar, aman tanrım didim, rezalet halde ana cadde.
bir yeşilırmak'ımız var, bok götürmekte. kenarına kurulu parktaki lambaların beşte dördü yanmıyor, geri kalanın da yarısı, yani toplam lambaların onda biri yetersiz aydınlatıyor. yani her on lambadan biri kullanılabilmekte parkta.
liseli kardeşlerimiz(!)e sakın değmeyin, saplarlar. ayrıca kendileri bankların oturma yerlerine değil yaslanılan yerlerinin üstüne oturmayı ve orada çekirdek çitlemeyi çok severler. evlerden ırak. park ile ırmak arasındaki kaldırımın park tarafına yürüyüş yolu yapıldı, sabah ve akşam saatlerinde koşan amcalar gözlemlemek mümkün. gençler yapınca bön bön bakarlar ama.
tokat şehrinin bütün boktan insanı namık kemal okulundan çıkar. (statüsünü bilmiyorum) şehrin en lüzumsuz çocuklarını yetişiren okulun başarısı yerlerde ama öğretmenlerini çok severim.
kaldırımlar kırmızı kare taşlardan gri - siyah mermere geçiş yaptı. ortasına da engelliler için sarı şerit taşlar koyuldu ama ne yazık ki şehrimizin zihinsel engelli insanları kullanmakta onu.
sokak aydınlatmalarının tepesinde gül figürü var, mal gibi durmakta.
gece hemen bir sokak arkaya giderseniz tehlikedesiniz demektir. zaten şehirde gece hayatı yok, bir disko var o da saat 12'de bomboş kalıyor.
neyse, güncel halini geçelim, dedim mi bilmiyorum, kebap 70-75 lira civarında 1 kilosu, ki zaten 1 kiloyla 2 kişi doyar. zorlasan 3. ama yiyin yani. altındaki lavaş için bile alınır bu.
her yerine gazi osman paşa'nın adı verilen memleketim. okulu,meydanı,heykeli,stadı,caddesi,sokağı her yeri gazi osman paşadır.
hemşerim murat cemcirinde bu olay garibine gitmiştir benim gibi. videoda bu olay sadece benim garibime gitti diyor ama yalnız değilsin muratcığım senden önce ben şaşırmıştım bundan 8 yıl önce ilk gittiğim zaman.
işim gereği onlarca il gezdim ancak bu kadar geri kalmışını görmedim.
arkadaş siz buraya yerel yönetici diye kimleri seçiyorsunuz? şehrin ortasında yolun kenarına bildiğin sakatat döküyorlar her akşam. hani bir misafiri gelse insanın şöyle getirip gezdireyim diyeceği yer yok gibi birşey. şehrin arka sokaklarına bir bak yemen falan zannedersin.