togg alır mısın

entry52 galeri1
    10.
  1. ucuz ekmek kuyruğunda bekleyip, 3-5 kuruş nerede ucuz diye market market gezen, kışın evinde doğalgaz faturası yüzünden kazak atkı şapka ile oturan, en komik olanı da evine gelen elektrik faturasını öderken zorlanan insanlar yerli milli diye "tabi ki togg alırım" demesi. nasıl gülüyorum anlatamam.
    ya kardeşim, sen ilk önce elektrik faturanı rahatça öde. sonra 1.5/2 milyon lira aralığında ki yerli milli diye elektrikli araba al.

    bırak togg olmasını markası ne olursa olsun elektrikli araç almam.
    -kapalı oto garajınız aracı akşam gelince şarj edecek imkanınız var mı?
    *yok.
    -hadi kapalı oto garajın yok, park yapacak evinin önünde alan var diyelim. burada şarj edecek imkanınız var mı?
    *var, balkondan camdan aşağıya kablo sallarım yol kenarında sokakta arabayı şarj ederim.
    -çüş amk!
    sokak caddede yol kenarında park halinde binanın önünde arabaya takılı şarj kablosu, balkondan sallandırmışsın. kaldırımdan gelen geçen insanlar ya kablonun üzerinden atlayacak ya da kablonun altından geçecek. kabloya takılma veya kasten asılma çekme ile olası bir evde arabada elektrik arızası sigorta atması, kıvılcım yangın vs ihtimali olmaz mı?

    ya da arabayı otoparka bırakırsın. parklarda aracını şarj edecek imkanlar var mı? olsa bile sabah kalkıp arabana gelince aracın şarj olmuş olur. bunun için ödeyeceğin park ücreti diğer park ücretlerinden daha fazla olur.

    şehirler arası veya şehir içi kullanımda imkansızlıklar nedeniyle hızlı şarj kullansan hem zaman hem para açısından hiç ekonomik değil.
    1 ...
  2. 9.
  3. Aynı segmentte muadillerindeki araçlara bakılarak sonuca varırım her zaman.. ama şuan yapılan son zamlardan sonra zor gibi.
    1 ...
  4. 8.
  5. en ucuz modeli 1400 küsür olmuş. zor yani.
    1 ...
  6. 7.
  7. BMW varken togg alanı s*ksinler, evet..
    0 ...
  8. 6.
  9. Byd alırım ben. Şu ev ve evde şarj işini halledeyim önce
    1 ...
  10. 12.
  11. Tilkiye sormuşlar: Tavuk yer misin?
    Tilki:
    Güldürme beni...
    0 ...
  12. 11.
  13. Biraz daha zaman geçip yaygınlaşsın, bakarız.
    0 ...
  14. 10.
  15. 9.
  16. Neden olmasin? Ancak piyasasının oturması ve kullanıcı memnuniyetinin sonuçları önemli.

    Eğer maddi gücüm olursa ve araç iyiyse alabilirim.
    0 ...
  17. 8.
  18. Togg kendini kanıtlayan kadar almam... Zaten onu alacak paramız da kalmadı artık. Enflasyon sağolsun...
    0 ...
  19. 53.
  20. toog için yapay zeka (sürüş yol sistem yazılımı) desteğini (veri analizi olarak son kullanıcıya analitik hizmet verme açısından) etiya sağlıyormuş.

    https://www.etiya.com/en

    geçenlerde bir platformda tartışmalarda insanlar sanki togg için yapay zeka sürüş desteğini de kast ederek %51 yerli vs demelerine inanamamıştım.
    aslında insanların yalan yanlış bilgilerle tartışmalarına togg markasını övme-eleştirme ya da harika-tükaka yapmalarına kızmamak-eleştirmemek lazım. pazarlama-marketing açısından bir facia olan togg (buna neden olan siyasetçiler, mühendisleri değil bir parti başkanını bir siyasetçiyi ekranlara çıkarırsanız böyle olur) önünde en büyük engel siyasetçiler ve togg markasını ideoloji din ırk ekseninde pazarlıyor olmaları.

    bir marka politikaya alet edilmemeli.
    uzun uzun anlatmak istemem ama bunun acını almanya da Volkswagen, hugo boss, bayer, bmw, porsche, siemens ile alman olmayan kodak, coca cola, renault, ikea, ford vb markalar hitler sayesinde çok çekti. milyarlarca dolar kayıplar yaşadı ve neredeyse bu markalar yok olma eşiğinden döndü.
    bugün togg için veya bayraktar için vb markalar birer teknoloji değil de bir partinin propaganda aracına dönmüş durumda, biraz aklı ve etik ile ahlak değeri olan insan buna isyan etmesi lazım. togg veya bayraktar vb projelerde çalışan alın teri döken bilgi birikimlerini paylaşan insanların emeğine yazık edilir ve bunu da siyasetçiler, siyaset ekseninde tartışanlar yapıyor ki; bu ya cehalet ya da kötü niyet veya bu değerlerin kıymetini idrak edemiyorlar ve basit heva hevesleri çıkarları için böyle konuşuyorlar.

    hatırlayın, f35 projesinden bizi neden attılar? kimse s400 aldık diye demesin ki bu zekama hakaret olur. başarısız öngörü sahibi olmayan yetersiz politikacıların f35 projesini başarısız politikalarına alet etmelerinden.

    elektrikli araçlar yollarda.
    peki ya tüketici hakları kapsamında markası ne olursa olsun bu araçlar için yasal düzenlemeler ne durumda?
    ne durumda olduğumuzu söyleyeyim.
    önce yıkılsın sonra bakarız kapsamında sanki çürük evlere kaçak yapılara tapu verir gibi bu araçlara ithalat üretim trafiğe çıkış izini veriliyor.
    ne bileyim, her akaryakıt istasyonuna mecburi şu kadar şarj ve özellikle şehirler arası yollarda olan istasyonlara şu kadar hızlı şarj olmak üzere şarj makinesi koyman lazım zorunluluğu var mı?

    resmi gazetede yayınlanan, enerji piyasası düzenleme kurumu çatısı altında 2 nisan 2022 ve 31797 sayılı şarj hizmeti yönetmeliğine (Bu Yönetmelik, 14/3/2013 tarihli ve 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun ek 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmış) baktım.
    böyle bir zorunluluk yok. yönetmeliğe uygun şarj istasyonu var mı?
    var.
    biraz vergi, para gelsin babında hazırlanmış yönetmelik. araç sürücüsü sıra bekleyecek hybrit veya fosil yakıt ile gideceği 6 saatlik yolda ortalama 1 saat bekleyecek (sıra ve ac-dc açısından dolum için) dikkat edilmemiş yönetmelik.

    aslında bu yönetmelikler hazırlanırken ülkemizde üretilen ve üretilecek araçlar ile ithal araçların batarya şarj ekipmanları (kw açısından ve kullanılan kablolar vb) göz önüne alınmalı ve gümrük ile sanayi teknoloji bakanlığıyla eşgüdüm içinde olunmalı. bugün böyle ama yarın teknoloji üretim kalitesi nerelere varacağı bilinmiyor.
    bunun için ithalat ve üretim açasından bir kalite standartları belirleyip şöyle donanımda bir araç olmalı ve böyle batarya bağlantı şarj standartları olmalı diye kriter belirleyip bu kriterler dışında araç üretimi ithalatı kontrol edilmeli.
    her elektrikli araç üretimi ve ithalatına izin verilmemeli.
    Elektrikli otomobilim neden yavaş şarj oluyor?
    Bataryanın kapasitesi, şarj dolum süresi, hava koşulları ve kullanılan kablo tipinin özeliği elektrikli araçların yavaş şarj olmasının ana etkenidir. aynı şekilde araç sahibi için Binanın bulunduğu bölgedeki şebeke gücü belirli bir seviyenin üstü olmalıdır. Çünkü araç şarj edilirken elektriği bu şebeke üzerinden çeker. Sonuç olarak şebeke gücü düşükse araç yavaş şarj olacaktır.
    uzun yolda şehirler arası yollarda DC tipi istasyonlar hızlı şarj etmektedir. Ancak aracın şarj gücü de yüksek olması gerekir.
    bu vb kriterler akla geldiğinde ithalat ve imalat yönetmeliği düzenlenerek tüketiciler mağdur edilmemeli ve bu şarj karmaşasından insanlar kurtulmalı.
    ondan sonra sadece enerji bakanlığı, enerji piyasası düzenleme kurumu değil de gümrük sanayi teknoloji bakanlığı konsorsiyumunda bir şarj hizmeti yönetmeliği güncellenmeli.
    0 ...
  21. 53.
  22. çok para çok nasıl alıcaz, hadi aldık diyelim nasıl ödeyeceğiz.
    0 ...
  23. 5.
  24. hiç bir elektrikli arabaya bir kuruş vermem.
    1 saat şarj, sıra bekleme, pahalı fiyat, menzil sorunu, batarya ömrü, bunların hepsininin çözümü 1 depo benzin.
    beyler , mühendisim. sallamıyorum.
    1 ...
  25. 4.
  26. su araba icin yapilan reklam, propaganda, yatirim, yerli ve milli (yersen) grami devrim icin yapilmis olsaydi ve togg da devrimin bir modeli olsaydi belki.
    0 ...
  27. 2.
  28. araba yerli ve milli(!) fiyatı yabancı.

    yok yani, a101 şok bim vb marketlerde lor peynirinin fiyatı ricotta peyniri fiyatı olunca gidip de ricotta değil de lor peyniri alacak kadar akla sahip değiliz.

    üstelik hangi marka olursa olsun mekanik elektronik bir aleti alırken falanca parti, filanca ideoloji , bilmem ne ideoloji veya inanç ya da ülke millete bakmam.
    onu yapan teknoloji ona katılan kaliteye o ürünü ortaya çıkaran mühendislerin söylemine test sonuçlarına uzmanların değerlendirmelerine bakarım.
    makam temsil ettiği değer ne olursa olsun siyasi ideoloji inanç söylemleriyle bir buzdolabı bir çamaşır makinesi bir telefon bir araba bir televizyon vs için yapılan övgüler veya eleştiriler saçmalıklardan başka bir anlam ifade etmez.

    tekrar etmek gibi olmasın ama daha önce değinmiş elektrikli arabalar hakkında sürüş destek program yazılımları, lityum iyon piller arabayı adeta yürüyen bombaya döndürüyor. lpg ve benzin araçlara göre elektrikli arabalarda güvenlik daha öncelikli olmalı.
    kimse duymuyor ama "benzinli ve dizel ile lpg araçlara yapılan ncap testleri elektrikli araçlara uygulanamaz, ncap kriterleri test programları yetersiz. elektrikli araçlarda güvenlik daha ön planda tutulmalı ve güvenli sürüş, kaza sonrası araç içinden yolcu sürücü tahliyesi diğer fosil yakıtlı araçlardan daha önemli" tartışmaları var ve ncap test kriterleriyle güvenlik tanımı yeniden tartışılıyor. bunun için otomotiv şirketleri milyarlık yatırımlar yapıyor, güvenliğe kaynak aktarıyor.
    ne demek istediğimi bu kısa video anlatıyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=9usoKylPw-0

    unutmadan YouTube da togg için ncap testi.

    https://www.youtube.com/watch?v=MEGgueyYb64

    oysa ncap sitesinde 20 otomotiv markasının 21 elektrikli araç modeli (bmw toyota volvı mini vb markalar 1 modelle, tesla 2 modelle teste katılmış) test edilmiş ve bunun içinde togg diye bir marka model yok.

    https://www.euroncap.com/...amp;thirdRowFitment=false

    yok yani, arabayı üretenler ve konu hakkında uzmanlar mühendisler tasarımcılar çıkıp modelin artısı eksisi hakkında konuşmuyor veya konuşamıyor.
    togg arabasının bir modeli bağımsız denetleme inceleme kurumuna yollanıp araç hakkında tarafsız bir gözle inceleme değerlendirme neden yapılmıyor?

    arabanın tanıtımı lansmanı yapılıyor ve neredeyse dokunmak yasak, bakmak yasak, soru sormak yasak, inceleme yasak. komik ötesi bir durum üstelik araba hakkında soru işaretini dillendirmek vatan hainliği.
    zaten şu anda elektrikli araç almak (markası ne olursa olsun) hiç ekonomik açıdan uygun bir durum değil. bırakın şehirler arası yolculukta kullanmayı şehir içinde ev iş arasında ara sıra gezmeye çıkmak bile; eğer kapalı bir otoparkınız, evinizde yatarken aracınızı prize takıp şarj edecek desteğiniz-imkanınız yoksa elektrikli araç kullanmak pek kolaylık ve verimlilik sağlamaz.
    0 ...
  29. 1.
  30. Her batarya değişiminde 400 ile hayali bir araba alabilir ve kullanmayabilirsiniz.
    Masrafları ağır olmakla beraber , satış fiyatının yerliye göre abartıldığını düşünüyorum.
    0 ...
  31. 53.
  32. Ben almam işin içinde siyasiler varsa almam desteklediğim siyasiler olsaydı bile almazdım.

    Şüphesiz ki ktç siyasilerin içinde olduğu işlere bulaşmaz.
    0 ...
  33. 35.
  34. Togg almam soğan almam peynir almam. Gerekirse yaşamam yeter ki yiğit Tayyip'im ülkeye hizmet etmeye devam etsin.

    Sensiz olmas reeeeğiiss.
    3 ...
  35. 34.
  36. Bence iyi bir araba gibi duruyor ama daha hala özellikleri hakkında çok da geniş bilgiye sahip değilim.
    0 ...
  37. 33.
  38. Fiyat, performans ve kalitesine göre değişir. Bakalım, bekleyip göreceğiz.
    0 ...
  39. 32.
  40. Hayır.

    Kimsede almaya yanaşmaz.

    Hayat pahalı artık. Millet geçinmek için pahalı bir aracı ne yapacak.

    Aç karna araba mı yiyecek bu millet.

    Zenginler alır anca.

    orta ve fakir sınıf geçinme derdinde.
    0 ...
  41. 31.
  42. Tesla model s gibi bir arabada bile tonla siktiri boktan sorun varken togg'un milyon firin ekmek yemesi lazim.
    0 ...
  43. 30.
  44. Valla, araba alacak param yok. Okadar çok olacağını da sanmam
    0 ...
  45. 29.
  46. Para verip almam. Ama hediye ederlerse alırım. ama sonra satarım. Ehliyetim bile yok ne yapayım arabayı?
    1 ...
  47. 28.
  48. param olsa, ehliyetim olsa ve araba sürmeyi bilsem bile almayabilirim. araba kullanmak çok dikkat istiyor. ben iett kullanmaktan memnunum. biraz kalabalık oluyor ama vapura binince oturmak suretiyle yolculuk yapabiliyorsun. iett çok kullanışlı. üstelik kaza yapma ve park etme gibi bir derdin olmuyor.
    5 ...
© 2025 uludağ sözlük