ielts varken ille de 'o olsun' diye inat edilmemesi gereken sınav.toefl'da bilgisayar karşısında yapılan listening/speaking kısımları ielts'de bir görevliyle gerçekleştiriliyor mesela.ielts de toefl gibi dünyanın her yerinde kabul görüyor.
ben öss de bu kadar kasmadım dediğim sınav.
o kadar structure çalışıyorum hala niye 40 da 30 anlamış değilim. En azından ÖSS de çalışınca bir yükselme olurdu bunda durum stable *
reading den bahsetmek dahi istemiyorum daha 50 de 40 ı göremedik.
doların artmasıyla beraber tekrar girmek için iyice kendimden emin olmayı beklediğim sınavdır. ayrıca toefl ibt de sen tam bir şeyler dinlerken, etrafındaki insanların konuşuyor olması dahası verilen kulaklıkların bir işe yaramaması çok sinir bozucudur.
yakın zamanda okulun hazırlık sınavına girmemek için gireceğim ve 173 üzeri bir puan puan almam gereken sınav, işin ilginci sınav hakkında girmem gerektiği ve 173 puan üzeri bir puan almam gerektiği dışında hiç bir bilgim yok.
imkanı olan varsa ingilizcenin konuşulduğu bir ülkede yaşayarak hazırlansın. türkiyede kalacak olan arkadaşlarda kesinlikle ve kesinlikle kurslara para harcamasınlar. couchsurfing'de tanışacağınız kişiler ile yapacağınız pratikler kat be kat daha faydalı olacaktır.
toefl gerçekten ingilizce bilip bilmediğinizi ölçer. worksheetleri nasıl doldurduğunuzu değil.
hayatım boyunca hiç bir sınav için bu kadar korkmamıştım. beni en çok korkutan sınavdır kendileri.
biraz araştırdım, sınava girenlerin çoğu lise veya üniversitede hazırlık okumuşlar. orta ve üstü seviyede ingilizceleri var. benim ise ingilizcem, kollejde okuduğum sıralar gördüğüm ingilizce. o da ilkokul. lisede düz lisedeydim. tabi düz lisedeki ingilizce eğitimi vasat. yemin ediyorum 11. sınıfta ingilizce hocası, sene boyunca toplam 10 kere anca gelmiştir. onda da 6 sı sınav zaten.
neyse anlayacağınız, ingilizcem kötü.
kara kara düşünüyorum. eğer çalışırsam, geçebilir miyim bu sınavdan. amerika'da okuyamıyorum eğer geçemezsem. hayatımı belirleyen sınavı ygs - lys diye düşünürken, toefl dönüm noktam oldu. araştırmalarıma göre hiç ingilizcesi kötü olan bilgi vermemiş bu konuda. acaba benim gibi ingilizcesi vasat seviyede olan birisi bu sınavı geçebilir mi? veya en az ne kadar çalışması gerekir? (pi 3 alınacak. aman pardon pardon zeka kapasitesi orta ve üstü alınacak) *
sınavdan çıkında çogunlukla hiçbirşeyin hatırlanmadıgı,insan beynini mahveden bir sınav.Gereksiz yere bu kadar kasmaları sınava girdiginizde süre en büyük rakibiniz çok hızlı ve dogru düşünebilmelisiniz.Özellikle bilmediginiz bir alandan gelen sorular çok zorluk yaratıyor ayrıca çok iyi dinlemelisiniz dogru noktaları yakalamanız çok çok onemli aldıgınız notlardan en gereksizler ya da en beklemediginizde çıkabilir listening de işte bu büyük problem olur onun dışında reading de çok fazla ikilemde kalabilir ya da süreyi aşma konumuna gelebilirsiniz,reading çok fazla dikkat gerektiriyor.Speaking zor denilse de belli kalıplarla düzgün konusmak mumkun aldıgınız çok notu süre yüzünden yetistiremiyorsunuz zaten o yüzden çok iyi planlamak gerekli.Writing bölümünde ise ilk olarak gelen kısımda reading özeti ve lecture da ki konusan kisinin söylediklerini özet yapıyorsunuz tabi bu kısımda da süre sıkıntısı olabilecegi için dikkat edilmeli son olarakta ikinci kısımda kendi fikirlerinizi yazıyorsunuz size verilen konuyla ilgili bu konunun zorluguyla alakalı degisebilecek bi durum.Son olarak gercekten insanda kafa bırakmayan tuhaf bi sınav bu sınav bittiginde çıktıgınızda pek fazla sey hatırlamayacak ve buyuk ihtimalle bi bas agrınız olacaktır.
sınav yerinizi iyi seçmeniz gereken sınavdır. burun estetiği gibi pahalı ve zahmetlidir.
iyi bi sınav merkezinde girmezseniz tekrar girmeniz gerekebilir.
örneğin; tobb' da girip normalde 22-24 aldığınız listeningten 17 almayın benim gibi.
tobb teknik aksaklık çıkarmaması yönüyle iyi olsa da burda değişik sorunlar baş gösteriyo.
zira sınıf çok kalabalık ve sınav formatı gereği bazılarınız listeningdeyken bazılarınız speakingde olup sınavınızın içine edebiliyolar.
barbar bağırılan bi sınıfta hiç bisikim duyamadan karambole soru işaretlemek zorunda kalıyosunuz.
bi de sınav gözetmeni bunu size ets bildiriyo zaten diye bilmiş bilmiş konuşur.
ingilizceniz iyi bi seviyedeyse biraz çalışmayla çok rahat 80 üstü alabilirsiniz.
ama ingilizcenizin iyi olduğunu zannediyosanız bunu da size anlatacak sınavdır.
ankara'dayssanız amerikan kültür derneği dil kursları tavsiye edilir.
ersin hoca özellikle tavsiye edilir.
Hiç çalışmadan sadece film izleyerek 120 üzerinden 130 aldığım sınavdır. Sınav bitince gaza geldim fazladan 3 soru yazıp cevapladım. ETS'nin gözleri doldu yavrucum. Sınav parasını bile iade ettiler, düşün.*
kısa bir süre once sıramı savdıgım sınavdır. ets sagolsun, vadettiginden 3 gun once açıkladı sonuçları. Sınav formatına biraz aşina olmak, biraz da speaking ve writing egzersizleriyle iyi bir puan alınabiliyor. tabii burada iki faktör söz konusu; o ana kadarki ingilizce birikiminiz ve "iyi"den kasıt. örneğin benim aldıgım puan pek çoklarına göre çok iyi ama başvurmayı düşündügüm okulların kabul edilen öğrencilerinin toefl ortalaması 112 falan olunca "iyi"nin de tanımı epey goreceleşiyor. speaking için youtube'da güzel videolar var, sınavdan önce farketseydim faydasını görürdüm herhalde *
yurt dışında master yapabilmek için ve uluslararası müvekkilleri, işleri olan iyi bir hukuk bürosuna girebilmek için girmem gereken sınav. Bakırköy'de her ay yapılıyor sınav merkezinde. Gireceğim ama çıkmış sorulara bakıp bilgi edinmem lazım. Zira 187 amerikan doları giriş. Hayırlısıyla atlatabileceğimi umut ettiğim sınav.
hiç girmedim bu sınava ama son zamanlarda beginner ingilizce bilgisi olanların da hatırı sayılır puan aldıkları sınavdır. peh kardeşim! o kadar Üds'ye kasmış biri olarak üzülüyorum kendime doğrusu neden şimdiye kadar toefl'a hazırlanmadım diye.
edit: beginner'lar advanced'tı da biz mi görmedik.
Test of English as a Foreign Language. Dünyanın her yerinde geçerliliği vardır. Eskiden paper based sonra computer based ve şu an sadece internet based olarak verilmektedir. Türkiye'de belli tarihlerde belli şehirlerde yapılan bir sınavdır. Internet based sınavı 120 puan üzerinden olup writing, reading, speaking ve listening konularını içererek ingilizcenin daha çok pratik yönünün öğrenilmesini amaçlamıştır.
okuldan bir hatunun geçtim diyip listening bölümünü şöyle özet geçmiştir;
- aslında hiç bir şey yok sınavda ya çok basit..
+ nasıl ya?
- mesela bana "do you like flowers?" diye sordu. "yes,of course" dedim. "why?" diye sordu. "because i am a girl!"
+ hööö? hasiktir...