solda beklenen birleşmedir. tkp yetkililerinin bugüne dek verdiği demeçlerde bunun olacağını belli etti zaten.ve bu durum türkiye sol'unun ne durumda olduğunun ap açık göstergesi. hani tkp anti-emperyalistti.hani amerikan karşıtıydınız. amerikanın ve avrupanın açıktan desteklediği bir partiyle ittifak yapan tkp beni oldukça şaşırttı açıkçası.ama kanımca kürt hareketi bakımında oldukça taraftar toplarlar. hadi gidin şimdi halkların kardeşliği diye bağırın. yaşasın içinde türklerin olmadığı halkların kardeşliği...
saçma bir söylemdir. sol da bir birleşme olması muhtemel çatı partisi olarak. ama tkp hiçbir zaman yakınlık göstermemiştir. kaldı ki tkp nin kürt sorununa bakış açısı, ideolojileri adına attıkları adımlarda bdp emep ödp gibi partilerin oluşturacağı bir cepheye girmeye yetmez.
nitekim özgürlük demokrasi ve barış blogunda da yer almamıştı. onlar kumdan kaleler yapsınlar.
trencilikte oynarlar birbirleriye ama ne yaparla yapsınlar bırak bireleşmeyi evrimleşselerde bik bok yapamayacakları için zaman kaybıdırlar her ikiside.
kürt düşmanlığından medet umarak tkp'ye vurma cinliğindeki bir yazarın provokasyon kokan başlığı ve entrysidir.
bir kere tkp'nin bdp ile "ittifak" denecek kadar ileri bir birlikteliği için, demokratik özerkliğe "evet" demesi gerekiyor. oysa tkp bunu sermayenin yeni dönemin ihtiyaçlarına denk düşecek bir proje olarak görüyor. çok "vatansever" duygularınızı gidip chp'nin ve akp'nin programlarına bakarak giderin. onlarda da ab raporlarına göre "yerel yönetimlerin güçlendirilmesi" başlıkları vardır.
tkp 12 haziran seçim başarısızlığı sonrası topladığı "türkiye konferansı"nda bir takım kararlar almıştır. kürt sorunu başlığında aldığı karar da, aşağıdaki gibidir:
"Kürt sorunu üstüne karar
12 Haziran seçimlerinden sonraki bir ayı aşkın süre AKP'nin oylarının artmasının Kürt sorununda çözümü kolaylaştırdığı düşüncesinin bütünüyle yanlış olduğunu göstermiştir. Türkiye Komünist Partisi 10. Kongresi AKP Anayasasının Kürt halkının özgürleşme mücadelesinde ileri bir aşamaya geçme olanağı yaratacağı yolundaki beklentilerin temelli bir yanlışa denk düştüğünü saptamaktadır. Kürt halkının özgürlük mücadelesinin gerçek ve samimi koşulları ancak sosyalizm perspektifi doğrultusunda inşa edilebilir.
BDP destekli bağımsız milletvekillerinin bir bölümünün milletvekilliklerinin engellenmesi bir hukuki sorun değil, siyasal iktidarın Kürt ulusal hareketine boyun eğdirme politikasının bir parçasıdır. AKP, yeni anayasa gündemini açmazdan önce Kürt muhalefetini mümkün olduğunca sindirmek arzusundadır. Türkiye Komünist Partisi 10. Kongresi Hatip Dicle ve diğer Kürt milletvekillerinin haklarının gaspedilmesini ve tutsaklıklarının sürdürülmesini protesto etmekte, bu başlıkta BDP ile dayanışma içinde olduğunu ilan etmektedir.
AKP'nin izlediği gerginlik politikası akan kanın şiddetlenmesine, Türk ve Kürt halklarınının arasındaki mesafenin daha da açılmasına ve şovenizmin yükselmesine yol açmıştır. BDP binalarına yönelik faşist saldırılar da bu politikanın bir parçasıdır. TKP 10. Kongresi tüm ilerici güçleri bu şoven tırmanışın ve akan kanın karşısına birlikte dikilmeye çağırmaktadır."
son 2 yıldır aralarında fiili savaş olan iki vatansız faydasız güruhun birleşme haberidir.iki şerrin birleşmesinden hayır doğmayacağı gibi,bir halt da beklemenin lüzumu yoktur.
türkiye komünist partisi'nin, seçilmiş bdp'li milletvekilinin haklarının gasp edilmesi karşısında takındığı demokratik tavrı algılamayan bir beynin saçmalamasıdır.