2016 Bilet Fiyatları Oyun Kategorileri Tam Bilet indirimli Müzikal Oyunlar 20.00 TL 15.00 TL Normal Oyunlar 16.00 TL 10.00 TL Çocuk Oyunları 4.00 TL 4.00 TL
Devlet tiyatrolarında ise 4 ile 10 Tl arasında.
bu imkanlar da sınırlı yerlerde olduğu için halk gerçekten cahil bırakılıyor.
insanı insanla anlatan dost sanat. hercai olur insan, menekşe olur, bazen bir ejderha. hücum edersin seyircinin zihnine. aşkı hayal, dünya ve hayal. uçar kelimeler.
Tiyatronun değerinin anlaşıldığı gün ülkede bazı şeyler iyiye gitmeye başlayacaktır. milattan önce bile adamlar şehirlerini tiyatrolarla donatırken bizimkiler hâlâ kapatmaya çalışıyor.
ilkokul'da 7.sınıfta, türkçe öğretmenimizin "açılırsın" diyerek iteklediği bi dandirik şey.
"Parasız Avukat" diye bir tiyatro, avukat benim sevdiğim kızla ailesi konusunda benim parasız avukatım oluyor. Tiyatro başlıyor, 1-2 dakika sahnede kendi kendime konuşuyorum, yalnızım. 3000 kişinin karşısına çıkıp, 1-2 dakika boyunca kendi kendine konuşmak, 3000 kişinin "naabıyo lan bu" dediğini duyar gibi olmak çok zor.
Ama şunu söyleyebilirim ki, bittikten sonra bana çok fazla şey kattığını hissettim. Toplum karşısına çıkmak nasıl bir duygudur, insanların karşısında nasıl konuşulur bana o tiyatro kazandrmıştı. Çok beğenildiği için tüm okullarda tekrar tekrar paralı olarak oynamıştık. Çevre illerden bir kaç tanesine de gitmiştik. Sonrasında yazılım seminerlerine çıktığımızda çok rahat olmamın tek sebebi, o tiyatrodur diyebilirim.
bir çok isme ve karaktere sahip olursunuz. yani olmadığımız insanlar olabilme fırsatı verir tiyatro bize. galiba en çokta bu yanı beni cezbediyor. ben buna rolün zehri diyorum. hatta bu iş abartılıp rol arkadaşlarınla normal zamanlarda bile hala rolün içindeymiş gibi konuşursunuz. ayrıca bence seyirciler sahnedeki adamın tipinden çok karakterini anlamaya, kavramaya çalışır. ne kadar güzel değil mi?
Her gittiğimde ıslık çaldığım. Tabi öyle sesli çalamadığım için hem protestomu kendi kafamda tatmin ediyorum, hem kimse duymadiği için kültürsüz muammelesi görmüyorum. Ulan o kadar zekiyim ki kendimi kandiriyorum..ss
bir sahne sanatı olan tiyatronun geçmişi, antik çağlara kadar uzanır. ilk tiyatro etkinlikleri mö 534 yılında atina'da gerçekleşmiştir. bu dönemde ki tiyatro eserleri genellikle toplumun elit tabakasına hitap eden bir olguydu. tiyatronun orta döneminde ise bu sanat tamamen, tüm halk tabakalarına yayılmış bir eğlence aracı haline gelmişti. tiyatronun etimolojik kökeni, yunancadaki theatron sözcüğünden(görme yeri) gelmiştir.
sanatların en yücesi, ilk insanla birlikte insanın bir başka şeyi taklit etme güdüsüyle başlayan iş, başlı başına bir disiplin.
öyle bir şey ki bu tiyatro, bi başlayınca bırakmak çok güçtür, içini kemirir insanın.
dile kolay seneleri devirdim bu iş için, ilkokulda attılar beni sahneye, o gün bugün nerede olursam kovaladım, kurslara gittim kendi cebimden aidat verdim, oyunları izledim kulislere girip oyunculardan akıl dersi aldım, öğüt dinledim, yol çizmeye çalıştım, lisede türlü festivallerle övgüye değer oyuncu ödülü, oyunculuk ödülü ve özel oyunculuk ödülü kazandım, son sınıfta üniversite sınavının önceki gecesi sahneye çıktım, sabah sınava gittim, fazla çalışmadan iki okula gittim biri özel biri devlet konservatuvarı, özel %50 burs verdi, yerim lan sizin ticarethanenizi dedim gitmedim, devlet konservatuvarı olmadı, zaman daralmıştı bi yere gitmem gerekiyordu, üniversite puanıma göre tercih yaptım, bi bölüm kazandım, bölümde ilgimi çeken derslerle de karşılaştım, fakat geldiğim günden beri ufak ufak beynimi kemirmeye başladı tiyatro, bu bölüm bitince iyi paralar kazanabilirim, tiyatroyu tekrar deneyebilirim, bu defa kazanacağıma inanıyorum çünkü şu an ders almaya devam ediyorum, gidersem aç kalacağımı da biliyorum lakin ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, bölümü okurkende bi iş sahibi oluncada tiyatroyu yapamaz mıyım? yaparim, amatör olarak devam edebilirim evet, ama her seyimi feda etmeli miyim, hayallerimin peşinden sonuna kadar koşmalı mıyım, sanırım bu kış benim için bi nadas olacak, dayanamıyorum, fikrim değişmezse sınavlara gireceğim...