en kolay en pratik yolunu açıklıyorum arkadaşlar toplanın hele.
mantara bir vida takılır ve iyice batana kadar döndürülür. yalnız bu batana kadar döndürülme işlemi meşakatlidir ve önemli olan vidanın bir pense yardımı ile sapitlenip şişenin çevrilmesidir zira öteki türlü çok zorlanacaksınız işte olayın püf noktası budur deneyin göreceksiniz şarabınızda asla bir kirlenme olmayacak olan bana gelsin afiyet olsun. **
edit: tabi vidayı taktıktan sonra penseyle mantarı çekmeyi unutmayın. *
büyük bir hevesle şarapları kapıp eve geldikten sonra, en son hangi olay mahalinde unutulduğu bilinmeyen tirbuşonun, uzun uğraşlar sonucunda bulunamaması sonucu gerçekleşmek zorunda olan eylemdir.mantar içine bastırılmaya çalışılır.ancak bu sırada şaraplar taşar, akabinde ortalık batar.bu eylem, mutfakta, mermerin üzerinde yapılmalıdır.ayrıca mantar şişe içine itilirken dikkat edilmeli, parçalanması engellenmelidir.gene de en sağlamı tirbuşondur, çünkü şişeden içimi tercih eden kişiler için, şişe içindeki bu mantar, tam bir cinnete koşma durumu ortaya çıkarabilir.
öncelikle şarap alırken yaptırılması gereken şeyi yani şarabı açtırmayı unuttunuz yada başka bir sebeple açılmamış bir şarapla karşılaştığınızda şarabı getirene önce bir sövmek gerekir. sonra etrafın bok olmaması için mutfağa gidilir.
muhtemelen burası öğrenci evi olduğu için tornavida olmayacaktır, tabi bir çekiç benzeri birşey.
o zaman yapacak tek şey ince uçlu bir çatalın kıçını mantara dayayarak bir tencere yardımıyla sondaj çalışmalarına başlamak. sondaj dediysem vurmalı sondaj.
önce hafif hafif sonra gaza gelip iyice sert vurmak gerekir. tabi bu nokta da dikkat edilmesi gereken şey şişenin içine sürekli bir basınç oluşacağı ve mantarın gitgide zor ilerleyeceği ve akabinde mantarın şişeye girdiği esnada şişeden basınçla birlikte şarabın fışkıracağıdır. bu sebeple işin son kısımlarına gelindiğinde şişenin ağzı el yardımıyla bloke edilmelidir. üste başa dikkat. açıyı iyi ayarlayın. afiyet olsun. yarasın.
bir vida ve pense lazımdır, öğrenci evinde basa cok gelir bu hadise, vida itina ile mantara sokulur, penseyle şişe agzını kırmadan yeteri kadar güçle yukarı doğru cekilir, ikinci bir yöntem ise içine düşürmektir, sarap basınca dayanamaz püskürür her pislenir sarap ziyan olur.
şarap piç olur o yüzden denememek gerekir bıçakla oyulan o mantarın binbir parçası şarabın içinde yüzmekteyken inatla içmeye çalışılır en sonunda pes edilip okkalı bir küfür savrulur lakin iş işten geçmiş sizin midenizde olması gereken o muhteşem şarap sizin yerinize mantarla bütünleşmiştir, ne yazık..