şarap piç olur o yüzden denememek gerekir bıçakla oyulan o mantarın binbir parçası şarabın içinde yüzmekteyken inatla içmeye çalışılır en sonunda pes edilip okkalı bir küfür savrulur lakin iş işten geçmiş sizin midenizde olması gereken o muhteşem şarap sizin yerinize mantarla bütünleşmiştir, ne yazık..
bir vida ve pense lazımdır, öğrenci evinde basa cok gelir bu hadise, vida itina ile mantara sokulur, penseyle şişe agzını kırmadan yeteri kadar güçle yukarı doğru cekilir, ikinci bir yöntem ise içine düşürmektir, sarap basınca dayanamaz püskürür her pislenir sarap ziyan olur.
öncelikle şarap alırken yaptırılması gereken şeyi yani şarabı açtırmayı unuttunuz yada başka bir sebeple açılmamış bir şarapla karşılaştığınızda şarabı getirene önce bir sövmek gerekir. sonra etrafın bok olmaması için mutfağa gidilir.
muhtemelen burası öğrenci evi olduğu için tornavida olmayacaktır, tabi bir çekiç benzeri birşey.
o zaman yapacak tek şey ince uçlu bir çatalın kıçını mantara dayayarak bir tencere yardımıyla sondaj çalışmalarına başlamak. sondaj dediysem vurmalı sondaj.
önce hafif hafif sonra gaza gelip iyice sert vurmak gerekir. tabi bu nokta da dikkat edilmesi gereken şey şişenin içine sürekli bir basınç oluşacağı ve mantarın gitgide zor ilerleyeceği ve akabinde mantarın şişeye girdiği esnada şişeden basınçla birlikte şarabın fışkıracağıdır. bu sebeple işin son kısımlarına gelindiğinde şişenin ağzı el yardımıyla bloke edilmelidir. üste başa dikkat. açıyı iyi ayarlayın. afiyet olsun. yarasın.
büyük bir hevesle şarapları kapıp eve geldikten sonra, en son hangi olay mahalinde unutulduğu bilinmeyen tirbuşonun, uzun uğraşlar sonucunda bulunamaması sonucu gerçekleşmek zorunda olan eylemdir.mantar içine bastırılmaya çalışılır.ancak bu sırada şaraplar taşar, akabinde ortalık batar.bu eylem, mutfakta, mermerin üzerinde yapılmalıdır.ayrıca mantar şişe içine itilirken dikkat edilmeli, parçalanması engellenmelidir.gene de en sağlamı tirbuşondur, çünkü şişeden içimi tercih eden kişiler için, şişe içindeki bu mantar, tam bir cinnete koşma durumu ortaya çıkarabilir.
en kolay en pratik yolunu açıklıyorum arkadaşlar toplanın hele.
mantara bir vida takılır ve iyice batana kadar döndürülür. yalnız bu batana kadar döndürülme işlemi meşakatlidir ve önemli olan vidanın bir pense yardımı ile sapitlenip şişenin çevrilmesidir zira öteki türlü çok zorlanacaksınız işte olayın püf noktası budur deneyin göreceksiniz şarabınızda asla bir kirlenme olmayacak olan bana gelsin afiyet olsun. **
edit: tabi vidayı taktıktan sonra penseyle mantarı çekmeyi unutmayın. *
dünyanın en büyük işkencesidir. mantar ufalanıp şarabın içine düşer, daha da ötesi şişenin ağzı kırılır, cam kırıkları şaraba düşer, sittin sene sonra mantar çıkarıldığında mantar parçacıklı ve camlı şarap insanı doğduğuna lanet ettirir.
mantarı delik deşik etmiş fakat şarabı açma becerisini gösterememiş, 'şimdi ne yapacağız' diyen alkole muhtaç grubun içerisindeki muhtemelen bir mühendislik öğrencisinin ''olum içine bastıralım mantarın kırıntılarını da çay süzgeçiyle süzeriz bomba olur' dediği ve muhtemelen bulaşıkların yıkanmadığı bu öğrenci evinde çay esanslı içilen şarabın öz geçmişidir.
şu anda denenmiştir. hiç korkmayın çok basit bir çözüm. daha önce yazan var mı bilmiyorum.
ocakta başlığı kısık ateşte yaklaşık 35 sn ısıtın. fazlaya kaçmayın ardından elinizi değdirmeden bir çatal yardımıyla hafif eriyen tarafları alın. daha sonra bir 10 saniye daha tutun ateşe. o sırada zaten şişenin uç kısmı çok hafif çatlamış olacaktir. biraz soğuduktan sonra tık tık hafiften vurarak kırılan yeri alın ve şarabınızı için. soğuk içmeniz tavsiye edilir. iyi keyifler.
milyon dolarlik kelebek in hünerli elleri sayesinde yapılması çok da zor olmayan eylem. ardından çay süzgecinden geçirilen şarap mantar parçacıklarından arındırılıp içilir.*