times gazetesi için özel olarak tasarlanan ve yaklaşık yüz yaşında olan en romantik ve en nostaljik fonttur. tasarım alanında çok kullanılmasa da kitap ve gazetelerin vazgeçilmez fontudur. temiz A4 üzerinde 14 punto ile çok yakışıklıdır.
resmî yazışmalarda kullanılan tekdüzeliğin ve monotonluğun simgesi yazı fontu. merakım şudur ki bu yazı stilinden dolayı mı resmiyet bu kadar sıkıcıdır, yoksa resmiyet kendi sıkıcılığını ispatlama işini bu alanda da mı bu kadar iyi kotarmıştır?
genellikle resmi yazışmalar, bilimsel çalışmalar ve benzeri türlerde kullanılan yazı tipi. şahsen nefret ettiğim, arial black kullanan biri olarak, kullanılmasını gereksiz bulduğum bir yazı tipidir. geçenlerde kredi kartlarının yıllık aidatları ile ilgili gündeme gelen, 12 punto muhabbetinde de karşımıza çıkan bir konudur.
4 yıldır seni yakından tanıyorum. her zaman yanında arkadaşların 12 punto, 1,5 satır aralığı, iki yana yaslı da oldu. iyi bir 5'liyiz demek isterdim ama bu arkadaşlıktan ben sıkıldım. artık peşimi bırak ben sizi görmek hiç istemiyorum.
Allah belasını versin.tez yüzünden midemi bulandıran yazı tipi kendisi.bitince güzel resmi duruyor evet ama yazarken insanın sinirlerini bozuyor .sırf bu yüzden calibri ya da arial ile yazıp sonra değiştirmek istiyorum.ama tabi kim uğraşacak.
Baskı ekipman şirketi Monotype'in ingiliz şubesi işbirliğinde Victor Lardent tarafından yapılmış ve 1931'de ingiliz gazetesi The Times'ın kullandığı serif yazı karakter türü.