kış aylarında giderseniz çok ucuz. kendi paranızı değerli hissedeceğiniz nadir yerlerden. vize yok. kimlikle bir giriş yapabilirsiniz ama risk almak yerine pasaport bulundurmanız tavsiyedir. mükemmel şarapları vardır. şehrin dokusu tarih kokar. sülfür hamamları güzeldir. yürüyerek her yeri gezebilirsiniz. herkes rusça bilir ama ingilizcede konuşabilirler. heryerde sigara içilir, hatta havalimanında dahi. bu arada havalimanını tavın yaptığını görünce biraz gururlanırsınız. gidiş-dönüş, konaklama ve tüm harcamalar ile 3.500 TL'ye dibine kadar yiyip, içilip eşle gezilecek rotalardan biridir.
Sovyetler döneminden kalma binalara sahip tarihi şehir.mimari iyi.insanlar yüksek sesle konuşuyorlar ama kavga ediyormuş gibiler.erkekler göbekli ve kadjnlar çok bakımlı.yaşlısı,genci aynı.sempatik insanlar da var.mutlaka konuşmak isteyen oluyor.şapka taktığımda asker selamı veren amca vardı.aynı dili konuşmasak da iyi bit iletişim kurmuştuk.ayrıca çok uyanıklar.gümrük kuyruğunda iyi kaynak yapıyorlar.şarapta Fransa'yı geçmişler.devlet Başkan'ı zengin bir işadamı ve sarayını Japon'lara yaptırmış.
Diğer ismi ile , tbilisi . Çok eski ve tarihi bir şehir . Birçok binası ve yapıları yaşlarından , bakımsızlıktan dolayı dökülmektedir . Bu da şehire estetik olmayan bir görünüş katmaktadır . Lakin her şeye rağmen eski rus ve kafkas mimarisinin tüm güzelliklerine rahatça rastlayabileceğiniz bir şehir . Mutfak ve şarap kültürünü tek kelime ile özet geçeceğim : Mükemmel ! Gidip , görülesi bir şehirdir .
Buram buram Rusya kokan,ama Rusya'dan çok farklı olan gürcistan başkenti.ilk izlenimlerim olumsuz olsada şehir gittikçe güzelleşti gözümde,old tblisi adlı bölge gerçekten hoş zaten turistlerin ilgi odağı bu kısımlar neler var derseniz sülfür banyoları teleferik şarap içebileceğiniz küçük publar vb.gece hayatı takılmak isteyenler rustavelli street sanırım aradıklarınızı karşılar,irish pub var tavsiye edebilirim,yeme içme sıkıntısı yok Türk lokantaları mevcut.bilgiler güncel yeni döndüm soruları olan arkadaşlar mesaj kutumu renklendirsin.
Gürcistan'nın başkentidir. ingilizce bilmeyen bir halkının olduğu doğrudur ama türkçe'yi konuşabiliyor en azından işine yarayacak kadarını konuşabilen bir toplumu var. Şehirde tamamen altından yapılmış bir heykeli vardır. Türkiye'de olsa çalarlar amk. Türk sokağı falan var yani orada türk lokantalarını türk halkını görebilirsiniz. Son olarak da şunu söyleyeyim burada türk dizilerine acayip rağbet var her tarafta izleniyor.
türkiye'nin 80 li yıllardaki bir anadolu kentine benzeyen şehir. sözde bir başkent ama hiç bir canlılık yok. ne doğa ne tarihi ne de yapı güzelliği var.
post-sovyet şehridir. komünist dönemin görüntüsü az da olsa hissedilir ancak gürcü geleneği ve dini inanışı şehrin her köşesine sinmektedir. her yere dikilen ışıklı ve şaşaalı haçlar, yeni tarz binalar ve kiliseler şehri renk cümbüşüne sokmuştur. şehrin ortasından geçen kura nehri, tiflis'e ayrı bir hava katar. türk şirketlerinin çok olduğu şehir, gezilmesi gereken pek çok tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. gidiş oldukça basittir. istanbul'dan veya trabzon'dan tiflis'e otobüs seferleri düzenlenmektedir, fiyatı oldukça ucuzdur.
takscileri ile sıkı pazarlık yapılması gereken aksi halde 3 larilik (gürcistan para birimi) yere 5-6 lariye gidebileceğiniz şehir. anlaşılacağı üzere taksimetrenin kullanılmadığı şehir
Tiflis, Gürcistan;ın başkenti olup, Kura Irmağı;nın her iki yakasında yer alır. Kent, 350 km²;lik bir alana yayılır. Nüfusu 1.345.000;dir.
Tiflis, endüstri, sosyal ve kültür merkezi olan bir kenttir. Ayrıca önemli bir global enerji projesinin Baku-Tiflis-Ceyhan Boruhattı geçiş hattı üzerinde bulunur. Kent, tarihsel ipek Yolu üzerinde yer alır ve bundan dolayı Rusya'nın Kuzey Kafkasya bölgesi, Türkiye ve Güney Kafkasya;daki (Transkafkasya) Ermenistan ve Azerbaycan arasında önemli tarihsel bir role sahip olmuştur.
Kentin Kartça adı Tbilisi'nin bir efsaneden geldiği kabul edilir. Bu efsaneye göre Tiflis, MÖ 5. yüzyılda ormanlarla kaplı bir yerdir. Bir gün Kral Vahtang Gorgasal ava çıkar. Aralıksız uçan sülünün peşine eğitilmiş atmacasını salar. Aradan zaman geçer, ne atmaca ne de sülün görünürde yoktur. Onlara aramaya başlarlar ve kısa süre sonra ikisini de sıcak suya düşmüş olarak bulurlar. Kral orayı çok beğenir ve bir kent kurmalarını buyurur. Kente, orada bulunan tsheli (sıcak) ya da eskiden söylendiği gibi tpili (sıcak) sudan dolayı Tpilisi ya da Tbilisi adı verilir.
bir resmi için, http://tr.wikipedia.org/w...ntral_part_of_Tbilisi.jpg
kaynak:vikipedi