Ellerinden öpülesi, önünde saygıyla eğilesi davulcudur. Eşine çok çok az rastlanır. Özellikle türkiyede bu kalibrede davulcu bulmak imkansıza yakındır.
thrash metal değil ama söz konusu şey eğer hız ve melodiklik ise dünyanın en dikkat çeken bateristlerinden biri de richard christy'dir. death adlı gurupta efsane müzisyen chuck schuldiner ile çalmıştır. dört kollu chris derlerdi bir zamanlar kendisine. örnek death şarkıları için:
(bkz: spirit crusher)
(bkz: story to tell)
acıdığım lakin bi o kadar da saygı duyduğum süper ötesi insanlardır bunlar öyle sokakta gezen ben bateristim diyen adamlara benzemez herşeyden önce o kadar hızlı çift pedal kullanıp ve double time çalması bile onları diğer bateristlerden ayıran özelliktir.
takdir edilesi, tapılası insanlar topluluğunun üyesi.
Bir çok özelliği içinde bulundurmalıdır. thrash metal davul için oldukça zor ve deneyim isteyen bir müzik türüdür.
heavy metalin aksine çoook hızlı çift cross kullanması gerekir. yine heavy metal'in aksine blast beat'lere ağırlık verir, double time çalar. (lütfen heavy metal'e giydirdiğimi sanmayınız, heavy metal candır, nicko mcbrain tanrıdır.)
ride tonlaması süper olmalıdır. kondisyonu tepede gezmelidir.
ancak black metal davulu gibi sadece blast beat çalmaz, karışık, ultra komplike ataklara sahiptir. hem tiz hem bas tonlara hakimiyeti üst seviyede olmalıdır.
tripletleri korkunç net olmalıdır, yoksa müziği boğar. çoğu müzik türünün aksine bascıyla değil Arkasındaki ritim gitariste senkronize çalışır. zira thrash'i thrash yapan en önemli noktalardan birisi ritim gitarın çaldığı sağlam rifflerdir. (bkz: slayer) (bkz: testament)
p.s: lars ulrich bu tanımlamaların dışındadır. 20 senedir kendini negatif yönde geliştiren tek davulcudur sanırım. gerçi son 2 senede toparlama emareleri gösterdi. ama yine de geçmişine saygımız sonsuz. (bkz: blackened) (bkz: battery)
nitekim thrash metal davulcuları teknikle hızın dünyadaki en güzel birleşimidir. bu iddiaya progressive metal de dahildir.