bizim mezopotamyalardan bu yana uyguladığımız hıdırellez in daha geniş kapsamlısı olduğunu düşündüğüm içerik. kağıda dileklerimizi bir gün çizerek bütün yıl umduğumuz şeylerin aslında hergün yapılması gerektiğini savunuyor işte.yani hıdırellez gecesi usta bir mimar veyahut ressam edasıyla tüm dileklerinizin krokisini çıkarıp bir gecede olmasını umuyorsanız bu kitap da çok saçma gelmeyecektir.iyi düşünmenin kimseye zararı yoktur sonuçta oturup güzel şeyler düşününce saçlarımız dökülmez yağlarımız erimez.size güzel düşünün diyor nakit para verecek değildi ya.akıllıca bir kitap olduğu inkar edilemez.
ara gaz kitabı, maalesef bir boka yaradığı yok. mutlu olmak istiyorsanız secret tarzı bir kitap yazın ve reklam sponsoru bulun; sonra gelsin paralar. zaten kitabın yazarları gidip tibet'te budistlerin yanlarına çömelip "ınnnnn ınnnnnn ınnnnn" yapmıyorlar bütün gün; paracıklarınızla mutlu olup hayatın anlamını buluyorlar.
bu kadar pozitif bir öğretinin, neredeyse tamamıyla maddiyata ve köşe dönmeciliğe bağlanması ile beni dumura uğratmış, okumayı yarısında bıraktığım kitap.
ayrıca, verdiğim paraya acıdığım ender kitaplardandır kendileri.
neredeyse; ne çalışıyosunuz oğlum, oturup ben lotoyu kazancam aq deyin, bitti!!!
al sana mutluluk !!! bu mudur yani???
kardeşim; sen insanlara hedef olarak sadece parayı, lotoyu, totoyu gösterirsen, bu nasıl veya ne kadar mutluluk doğurabilir? lotonun ihtimal oranları mı değişecek aq? bu insanlar hayatı boyunca loto mu tutturacak? ayrıca mutluluk=para mıdır yani???
sen en iyisi bi çay koy!!!
hanım koş, sen de tansiyon hapımı getir...
okuduğumda bana direkt şu fıkrayı hatırlattı;
adam bi kitap yazmış, adı; "kolay yoldan köşe dönmenin yolları"
içinde tek cümle var, tüm sayfalarda tekrarlanan; "bunun gibi bir kitap yazın!"
ahanda bu işte... kitabı yazanlar secret öğretisinin ödülünü aldılar. ya sen?
sen,git kitapçılarda "secret 2"yi ara. ama önce loto kuponunu yatır.
içinde negatif-pozitif enerji gibisinden übers.kindirik laflardan tutun da(proton mu, elektron mu, ışık mı, ses mi, kinetik mi, neyin enerjisi, ne enerjisi bre kafasına zenci uzuvu soktuğum!) kozmik kuantum aurasının neşeli ve gülücükler saçan ebleh suratını görebileceğiniz iddiasına kadar(iyi bir çocuk olursanız kuantumun malafatını bile görebilirsiniz hesabı.) salakça şeyler olan, bir de sanki bilimselmiş havasıyla yazılmış, ana hitab kitlesi gerzek kokoş "pozitif elektrikli" karılar olan hede. pseudoscience(sahte bilim- bilimimsi) diyordum, ama artık onu da demiyorum zira science(bilim) kelimesiyle bu hedeyi yan yana kullanmanın bilim dünyasına hakaret olduğunu düşünüyorum.
annemin okuduğu güne lanet ettiğim kitap.
mütemadiyen enerji çekimi hadisesinden bahsederek okuru cezbetmiştir. o zamandan bu yana, annem yanımdayken sinirli olduğumda dahi argo konuşup küfredememekte, bu davranışımda ısrar edersem "kötü enerji" yaydığım gerekçesiyle ortamdan uzaklaştırılmaktayımdır.
(bkz: çok mağdurum be sözlük)
kokoloji ye verdiğim paraya acımam ama bu kitaba verilen paraya acırım nitekim para vermedim sağolsun annem arkadaşından almış ben de merak ettim şöyle bir bakıyım dedim.* sürekli aynı şeyden bahsediyor kitabın sonuna kadar okuyan varsa bir zahmet katil kim özel mesaj yoluyla belirtsin bana.
elbette insanın hiç birşey yapmadan zengin olabileceği gibi tüketimci teorileri savunmak büyük bir aptallık olmakla beraber, kişinin iç huzuru, hayata pozitif bakabilmek ve istekleri tutkuya çevirebilmek için okunması gerekli bir kitaptır.
linkinden türkçe altyazılısının bedava izlenebileceği film.
kısa bir aramayla da e-kitabını indirebilir dünyanın en büyük sırrına tek kuruş ödemeden sahip olabilirsiniz.
ne mutlu türk'üm diyene!
"iyi şeyler düşünürsen başına iyi şeyler gelir." felsefesini anlatan kitap ve belgesel.
kitabı aldım bir oturuşta bitirdim.
sürükleyici olduğu için mi hayır.
sırf meraktan, merakınızı da gidermiyor ya hoş...
neyse asıl mevzu şu ki bu kitapta söylenen hiçbir şey yeni değil.
sır filan hiç değil.
yüzyıllardır birçok yaşamsal felsefe akımları-özellikle doğu felsefeleri-bunu zaten temel öğreti olarak almışlardır.
bu tamamen insan psikolojisiyle ilgili bir hadisedir.
iyi hissetmek için iyi şeyler düşünmek gerekir.
sürekli pozitif olup iyi şeyler düşünürsen başına gelen kötü şeyler bile seni yıkamaz hesabı.
ha şimdi bunu anlatmışlar bu kitapta kötü mü etmişler.
tabi ki hayır ama.
ziyadesiyle bokunu çıkarmışlar ki.
vatandaş bunu yemez güzel kardeşim.
insanoğlunu pasifize edip metafizik işlerle boğmanın yeni bir versiyonu herhalde.
neyse canım...
biz yine de iyi şeyler düşünelim ki başımıza iyi şeyler gelsin.
gökten paracıklar yağmasa da mutlu oluruz en azından.
edit: bir de ben bu kitabın arkasını filan hiç okumadım ve roman zannedip aldım.
vay kazma dediğinizi duyar gibiyim lakin bu konu üzerine birisi roman yazsaymış hakikaten daha okunur bir şey ortaya çıkarmış...
"size simdi evrenin sirrini soyleyecegim. zengin olacaksiniz. dunyayi ele gecireceksiniz." diye baslayan ve daha sonra her seyi cekim yasasi ile iliskilendirirken "iyilik yap iyilik bul, ne ekersen onu bicersin." ana temasiyla devam eden dandik otesi kitap. uslup berbattir, bayagidir. ancak kitap merak uyandirdigi icin cok satmasi normaldir. kesinlikle takdiri hak etmiyor. ben olsam daha iyi yazardim herhalde.
evde dört beş kişi oturup havadan sudan konuşmaktadır. birinin elinde secret kitabı vardır.
- ne ki olum bu sikrıt? okudun sen anlat bakalım da bilelim biz de
+ şimdi biz dördümüz seni si.eceğimizi düşünürsek/istersek bir süre sonra sikmiş oluyoruz, özeti budur.
turcell'le bağlan hayata
hayata bağlan turkcell'le
bağlan turkcell'le hayata!
aynı bunun gibi cümle içindeki kelimeleri anlamlı anlamsız kullanarak kaç cümle yaratabiliriz mantığında yazılmış kitap. ben cevabı biliyorum kelimeler aynı değilse n! farklı şekilde sıralanabilir.
dönemin best seller ı olmayı başarmış bir kitap.
ön yargıyla bakılmazsa, "ne lan bu hayatın gizini mi çözecem bir kitap okuyunca" diye düşünerek okunmazsa, ve konuyla gerçekten ilgileniliyorsa bir kaç kitap daha okuyarak ne denmek istediğini daha iyi anlayacağımız kitap.
dışarıdan bakınca "ulan iyi şeyler düşünüyorum, ancak beyin ütüleme bunlar. hem herkes zengin olmayı isterse olur mu, hem herkes cumhurbaşkanı olmak isteyecektir, nasıl olacak ki bu?" şeklinde insanları önyargılara iten, ama gerçekten anlamaya çalışılınca aslında o kadar da kötü şeyler içermeyen, hatta belki de gerçekten hayatınızı değiştirebilecek bir kitap.
kitabın özü sadece iste ve olur değildir. istediklerinizin iyi niyetle istenmesi ve sanki o anı yaşarmışcasına istenmesidir.
teşekkür etmek, pozitif duygular beslemek, şükran duymak ve insanları sevmek... ama önce kendini sevmek...
ayrıca kitapta asıl vurgulanan şeylerden biri de istediklerimizi negatif cümlelerle değil pozitif cümlelerle kurmaktır. fakir olmak istemiyorum yerine zengin olmak istiyorum gibi. ayrıca cümleler gelecek zaman değil şimdiki zaman kipiyle kurulmalıdır.
konuyla alakalı okunursa belki biraz daha olayların anlamlı gelebileceği birkaç kitap da şudur:
eos / içimdeki yolculuk ve belki ferrarisini satan bilge serisi...
hem denemeden bilemeyiz ki... yaşarmışcasına o anı isteyin bakalım. belki de gerçek olur. *
''sabah kalktığımda teşekkür ediyorum. yere basan bir ayağımla teşekkür diğeriyle de ederim diyorum. banyoya giderken, kahvaltı yaparken, giyinirken hep teşekkür ediyorum. böylece sabah evden çıkmadan defalarca şükretmiş oluyorum''
jan janlı ambalajına kanıp da aldığım, fakat ikinci sayfasında aldığıma pişman olduğum, bilinenin dışında farklı şeyler söylemeyen kitap. hala okumuş değilim duruyo öyle pehh.
Aklimin ucundan bile gecmeyen seyler nasil oluyor peki? dedirten, olumsuzluk eklerinin 2'li 3'lu kombinasyonlarini ogelerinde barindiran cumleler karsisinda net bir sey soyleyemeyen cekim yasasi uzerine kurulmus, bununla birlikte, yazarinin cidden de sirri cozdugune ve mali goturdugune inandigim kitap.