the mist

entry89 galeri1 video1
    64.
  1. izleyiciyi içine alan bir film. Kendinizi o marketin içinde hissedebiliyorsunuz. Senaryo muhteşem. Sadece korku unsurları bolca kullanılarak geçiştirilmiş bi film değil.

    ------spoiler-----
    filmde izleyeni deli eden sahnelerden biri, esas adamımızın gördüğü şeyi komşusu olan abimize anlatırken olanlar ve bu abimizin ona inanmaması. Bilmiş tavırlarla ukala ukala konuşuyor. Kimse de demiyor ki "iki dakka sus dinle amk, bizi deli mi sikti de sana yalan söylüyoruz". Bir de ilk yaratıkla karşılaşmada pizzacı çocuğun ölmesinden sonra, yaratığı görenlerden beklediğim tepkiyi alamadım. Ulan yaratık görmüşsün, hala çocuğun ölmesine sebep olduğun için özür diliyorsun. Olm her gün yaratık mı görüyorsunuz, bırak öleni kalanı, bu şey ne amk desene. Neyse dedik geçtik.

    Daha sonra kendini mesih ilan eden bir kadın peydah oldu. Herkese inandırdı anlattıklarını. iki tokat atamadılar şuna. Ama sonunda vuruldu ya, vuranı kucaklayasım geldi. Zevkin doruklarına çıkaran bi sahneydi.

    izleyene Asıl tokat filmin sonunda geldi. Bu nasıl bi son amk, sırf adından daha çok söz edilsin diye böyle son yazılır mı aq? izlemez olaydım. içime dert oldu o son. Açlıktan ölene kadar bekle amk, öbür tarafta bekleyenin mi var? Belki sis dağılır diye hiç düşünmüyor puşt.
    Velhasıl izlediğim en iyi filmlerdendi.
    ----spoiler----
    2 ...
  2. 63.
  3. genel olarak sıradan fakat sıkmayan, sonuyla adamın amına koyan filmler kategorisine giren bir film.

    lan nasıl bir son o öyle? düşünüyorum, yani düşünüyorum. david'in yerine koyuyorum kendimi lan çok acayip spoiler vermeyeyim.

    sonu için izlenebilecek filmler kategorisine de giriyor ayrıca.
    0 ...
  4. 62.
  5. sonundaki müzikle adamın amına koyan filmdir.
    1 ...
  6. 61.
  7. hep "bu filmler neden hep klişe ve büyük çoğunlukla 'iyi' sonla biterler ki" diye uzun zamandır söylenen şahsıma tokat gibi çarpmış film.
    kitabı okumayan biri olarak filmi fazlasıyla beğendiğimi söylemeliyim. evet sonunda hafif falsolar olmuyor değil, bazı şeyler havada kalıyor gibi fakat film en azından "korku/gerilim" etiketli nicesinden birçok açıdan ayrılıyor ve içinde bazı mesajlar barındırmasıyla fark yaratıyor. zira filme korkudan çok, gerilim/sosyolojik ve hatta özellikle sonuyla trajik etiketlerinin daha uygun olduğunu düşünüyorum.
    (bkz: trajedi)

    --filmden spoiler diyalog--
    biz modern bir toplumuz.
    elbette, makineler çalıştığı,
    ve 911'i arayabildiğin sürece.
    ama bunları ellerinden alır,
    insanları karanlıkta bırakırsan,
    ödlerini koparırsan,
    kural falan tanımazlar.
    o zaman ne kadar ilkel olabileceklerini görürsün.
    --filmden spoiler diyalog--
    4 ...
  8. 60.
  9. beni ters köşeye yatıran bir sona sahip film. ayrıca güzel tespitlerle dolu.

    --spoiler--
    "tür olarak temelimizde delilik var. ikiden fazlamizi bir odaya koy. bir süre sonra taraf belirleyip birbirimizi öldürmek icin bahaneler yaratiriz. dini ve siyaseti neden yarattık sanıyorsunuz?"
    --spoiler--
    3 ...
  10. 59.
  11. az biraz bu tür filmleri izleyen birisi son sahnesinde gelen sesin periyodik olarak gelmesinden ordunun bölgede olduğunu anlardı. tam tahmin ettiğim gibi, bir yerlerde asker olmalı bu insanlara yardım etmeli diyordum ki 4 kurşunu görene kadar. sonra olayı hafiften çaktım. 4 kişinin öleceği bariz, 1 kişide hayatta kalacak. çocukta ölecek. kalan bir tek başrol oyuncusu olacak belli ki. o ne yapacak hesapta canavarlarla mücadele edecek, kamikaze yapacak. çok basit geldi bana.

    ama bu şekilde izlemeyen, boş vaktimi doldurayım diye izleyen birisinin keyfini kaçırmaya yeter cinsten bir film. ben arkadaş tavsiyesiyle izledim, ister istemez dikkatli izliyorsun. rastgele izlemiş olsam vay anasını derdim. sonu alışılagelmişin biraz dışında bir son olmuş.
    1 ...
  12. 58.
  13. sonuyla izleyicinin ağzına sıçan, sosyoloji konusu bile olabilecek bir senaryoya sahip olan filmdir.
    insanların ne kadar kolay bir biçimde ortaçağ yaşamına dönebildiğini de gösterir. cahil insanlara laf anlatmanın ne kadar zor olduğunu da..
    müziği, senaryosu ve sonuyla izleyenleri etkileyecek olan, herkese tavsiye ettiğim, stephen king evreninden bir film.
    1 ...
  14. 57.
  15. alışıla gelmiş olduğu gibi mutlu sonla biten bir film değil bu yüzden oldukça güzel bulduğum bir filmdir, filmin konusu ve olaylarda oldukça ilginç izlenmeye değer güzel bir film, bu yazar bu filmi tavsiye eder...
    0 ...
  16. 56.
  17. finali bizi değil oynayan adamı göt etmiş moruk.
    1 ...
  18. 55.
  19. filmin sonunun sonuna kadar anlaşılmadığı bir filmdir. özellikle senaryosu çok kuvvetli olan filmdir. ne de olsa stephen king in eseri. kesinlikle izlenmeli 9/10 puanım o da bazı yerler çok yavaş ilerliyor.
    0 ...
  20. 54.
  21. başından sonuna kadar kendini hem izlettiren hem de merak içinde bırakan ama nokta atışını filmin sonunda yapıp çenelerin beş karış aşağı düşmesini sağlayan filmdir.
    1 ...
  22. 53.
  23. stephen king'in "sis" adlı romanından uyarlanan filmdir.
    0 ...
  24. 52.
  25. 51.
  26. film deki çakma mesih karıyı boğazlama isteği uyandıram film.
    3 ...
  27. 50.
  28. --spoiler--
    4 kurşunumuz var ve biz 5 kişiyiz
    --spoiler--
    tanım: son sahnesiyle izleyiciyi ters köşeye yatıran film.
    3 ...
  29. 49.
  30. dışarısı ile iletişim imkanı kalmayan bir süpermarkette mahsur kalmış bir grup insanın nihayetinde nasıl zıvadan çıkabileceğini, vahşileşip ilkel bir yaratık olabileceğini çok güzel anlatan film. böyle şeyler gerçekten olur mu bilemem ama korku-gerilim filmi kıtlığı çektiğimiz bir dönemde bana ilaç gibi geldi. hemen ardından bi çay koyup dead silence'ı izledim. *
    1 ...
  31. 48.
  32. güzel film. insanların en çok korkutulduğu ve korktuğu dönemlerde artar korku filmleri. the mist de bu dönemin filmlerinden. umarım bir gün insanevladı dönüp de kendi türüne çektirdiklerine bakıp utanacak kadar uygarlaşır.

    bu film bütün "şöyle yapmazsan böyle olur" diyenler için gelsin.
    2 ...
  33. 47.
  34. gayet güzel bir filmdi kanımca ancak sonu için yönetmene ağır küfür edebilirsiniz.
    2 ...
  35. 46.
  36. King ustayı en iyi anlayan yönetmen olduğunu düşündüğüm Frank Darabont'un 2007 yapımı filmi..Hikayeyi bir yere oturtamayan izleyicilerin Dark Tower serisini okumaları ve bu hikayeyi o serinin bir yan hikayesi gibi düşünmeleri tavsiye olunur.
    --spoiler--
    Filmin girişinde Roland'ı görmek güzel bi sürprizdi..
    --spoiler--
    2 ...
  37. 45.
  38. 44.
  39. --spoiler--
    filmin felsefesi aslında şu replikte gizli

    - tanrım, david,
    - biz modern bir toplumuz.
    * elbette, makineler çalıştığı,
    ve 911'i arayabildiğin sürece.
    ama bunları ellerinden alır,
    insanları karanlıkta bırakırsan,
    ödlerini koparırsan,
    kural falan tanımazlar.
    o zaman ne kadar ilkel olabileceklerini görürsün. *
    ayrıca şu bilimkurgu kısmında kitabı okuyan arkadaşlar belki daha ayrıntılı bilgi sahibidirler fakat şimdi hangi yazar yazdı hatırlamıyorum bende aynı onun gibi düşünüyorum hatta filmin ortasındada filmin sonunu tahmin ederken olası final tahminimdi. yaratıkların, hormonları ile oynanmış hayvanlar olmasından bahsediyorum, fakat dış dünya cehennem mehennem biraz cıvık kaçmış böyle ciddi bir filme.

    filmin bir ilginçliğide aşırı dinciliği eleştirip bir yandanda dini savunmasıydı. şöyleki filmde manyak karının dediği herşey oldu, ayrıca kadının dibine gelen sineğin onu ısırmaması ve final sahnesindede kaçanların yine hiç kımıldamayıp oldukları yerde kalsalar kurtulacakları gerçeğini öğrendikten sonra film dine bir savunma çekiyor. fakat çocuğu kesin, kurban vermeliyiz gibi replikler ve kadının sırf kitabı okumuş dindar diye kendini diğer insanlardan üstün görmesi ve ortalığı karıştırması aşırı dinciliğe karşı güzel bir eleştiri. ben eksik yerleri olsada bu filmi tuttum.
    --spoiler--
    1 ...
  40. 43.
  41. Stephen King uyarlaması, kasabaya musallat olan yaratıklardan çok insanların köşeye sıkıştıklarında nasıl da insanlıktan çıkabileceklerini gayet açık bir şekilde anlatmış güzel film.

    "Dini ve siyaseti neden yarattık sanıyorsunuz?"
    0 ...
  42. 42.
  43. kitapla farklı biten filmin sonu yinede ''bi git kardeşim ya'' detirtebilecek şekildedir ve mark isham' ın muhteşem sound track müzigi de dinlenmeye muhtaçtır.
    1 ...
  44. 41.
  45. --spoiler--
    son sahnesiyle adama koyan film. he bir de filmin başında çocukları için ölümü göze alıp dışarı çıkan kadını filmin sonunda çocuklarına sarılırken buluyoruz.
    --spoiler--
    2 ...
  46. 40.
  47. --spoiler--
    yer yer anlamsız efektleri ve hızlı geçilmiş havası veren son sahnesi olmasa kült sayılabilecek bi film.
    --spoiler--

    bildiğiniz üzere fanatizmin boyutları filmde güzel irdelenmiş. özünde şiddet bulunan insan doğasının, ne olduğu bilinmeyen doğa üstü bir olay karşısında savunmasız kalması, mantığın saf dışı kalması irdelenmekte. meczubun teki olarak görülen bayan carmody zehirli sözlerinin etkisiyle topluluğu alaşağı etmekte.

    the host of seraphimin etkisiyle vurucu olmuş sonu. yer yer kara kule göndermeleri gözümüzden kaçmadı.(ilk sahnede gösterilen roland resmi ve gül, bayan carmodynin hizmetindeyim demesi yaratıklardan birine)

    kısaca film iyi. etkileyici olmak işlevini fazlasıyla yerine getiriyor. sadece konunun nedeninin ele alınmaması, senaryonun havada kalmasında etkili oluyor. bunun yanısıra marketten kurtulabilen seküler grubun çok çabuk pes etmesi ve malum infazdan sonra sisin hemen çözülmesi eksiler arasında. ama dediğim gibi filmi fazlasıyla beğendim.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük