istanbul film festivali'nde gösterilecek film. ayrıca berlin film festivali'nde de jüri büyük ödülü'nü kazanmış. oyuncu kadrosu da harika , kaçırmayın derim.
geçen gün rexx'ten herkes memnun ayrıldı.
işin aslı trajik bir konu masal vari anlatılıyor. Filmdeki en küçük detay için bile günlerce düşünülmüş.
mesela elmalı çocuk tablosundaki çocuğu bulabilmek için ilanlar verilmiş. sonunda balet ve gerçekten ilginç bir tip gelmiş. neden elma var hala onu düşünüyorum. film bol alt metinli.
çocuğun adının zero olmasından tutun da, filmde dört anlatıcıdan aynı anda hikayeyi dinlemenize kadar uzanıyor iş.
en bombası elbette nazikliğin elden bırakıldığı an. bir masal izledim ama hiç sıkılmadım.
zaten bu bomba kadronun bir arada bulunması için böyle bir film gerekliydi.
izleyin bey babalar.
kesinlikle izlenmesi gereken filmlerden biridir. izlerken gerek oyunculuklarıyla, gerek senaryosuyla insanı sıkmayan güzel kadroya sahip izleyenin yüzünde tebessüm uyandıran nadir filmlerdendir.
Beni biraz hayalkırıklığına uğratmış filmdir. Eyvallah M Gustave ve Zero Mustafa filmde döktürüyorlar ve konu olsun film olsun genel olarak kusursuza yakın ama eski Wes Anderson filmleri ile kıyasladığımda beğenmedim açıkçası. Sevenlerine de saygım var ama Wes abinin acilen eski tarzına dönmesi gerekli. Sentetik sentetik pek sarmıyor beni.
Simetri hastası wes anderson yine yapacağını yapmış. Oyuncu kadrosu olsun, mizah anlayışı olsun, mekanlar olsun, senaryo olsun gayet eğlenebileceğiniz bir film.
He bu arada Zero'nun tokat yediği kısım der susarım, fazla spoiler şey etmeyeyim.
adrien brody antipatimi yıkmış masal filmdir. renklerin şahane kullanımı, ralph fiennes oyunculuğu denilen muazzam şey, absürd olaylar ve mükemmel kurgu ile güzel bir wes anderson yapımıdır.
bursa'da gösterime girmemesi ve internete bir türlü düşmemesi sebebiyle bir türlü izleyemediğim film. bugün sol frame'de başlığı görünce dayanamayıp son bir umut bi daha sinema salonlarına baktım yoktu. dedim hadi bir umut açtım, kickass.to yu, yify versiyonu çıkmış bile. benden mutlusu yok şu an.
Yeni izlediğim ve görselliğiyle, renkleriyle, simetrisiyle ve oyuncu kadrosuyla beni benden almıştır. Her açıdan Wes Anderson yapımı olduğu, diğer filmleri gibi apaçık belli. Ralph Fiennes beni oyunculuğuyla beni bir kez daha kendisine hayran bıraktı.
--spoiler--
"Bir zamanlar insanlık olarak bilinen şu vahşi mezbahada hala ufak da olsa bir umut ışığı kalmış, görüyorsun değil mi?"
"En iğrenç ve itici insana bile sevgi gösterdiğiniz anda bir çiçek gibi açılır."
"Kabalık, bir korku ifadesidir. insanlar istedikleri şeyi elde edememekten korkar."
--spoiler--
herkesin simetri, renk ve müzik diye bitiremediği filmdir.
bakılacak ve irdelenecek çok farklı yönleri varken görüneni bunlardır.
sığ bir izleyiciyi doyurmaya yetmiştir.
izledik, bitirdik.
güzel filmdi wes anderson.
imdb puanına aldanarak izlediğim balon film. Sisirilmis de sisirilmis amk. Hakkını yiyemem görsel olarak müthişti. Ama bi sikim anlamadım amk. Böyle bayık bi akısı olan bir film izlememiştim daha önce. Hayır bir de imdb de tür olarak sadece komedi yazıyor. Bir iki yerde tebessüm ettirmesini saymazsak komedinin k si yok amk. Hayır 8.2 puan nedir lan. Artık ciddi ciddi imdb de belli bir ekibin olduğunu bazı filmlerin puanlarının kasıtlı olarak yüksek veya düşük bir seviyeye çekmeye çalıştığını düşünür oldum. Beğenenlere saygı duyarım tabi zevk meselesi ama beni hic mı hic acmadı. Dediğim gibi görsellik tatmin edici ama boş bir filmdi bana göre. He eğer film de zaten görsellikten ibaretti dıyorsanız anlamak icin kasmaya gerek yok dıyorsanız eyvallah. Şahsen bana birşeyler katmayan filmlerden pek hoşlanmam.
çekim teknikleri ve yarattığı hava ile siyah beyaz salon filmlerinin üzerine çıkmış film. cem yılmaz'ın bir gösterisinde demişti ya "yeşilçam'da uyuşturucu kaçakçıları o kadar düzgün konuşuyor ki sanırsın türk dil kurumu uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor" hah işte bu filmdeki bütün karekterler de bu kadar beyefendi idi. bir salon filmi olmasının üzerinde absürd komedi sahneleri 1950'lerde çizilmiş bugs buny ve türevlerinde olan çizgi film karelerini anlatır gibi. çok uzun felsefe yapmadan belli bir hikaye üzerinde daha çok çekim ve oyunculuklarla kendini götürmüş film. ha o kadar boş beleş film arasında zaman ayrılıp izlenmesinde fayda var.
ben en çok filmde adrien brody'i filmin sonunda kızın elindeki tabloyu almak için merdivenden koşarken ekran'ın sağ alt köşesinde beliren ve garip garip ekrana bakan edward norton'a güldüm
film sıcmığın ta kendisi.
dublajli seyrettim yok, acaba dublaj bozdu mu deyip dublajsiz izledim yine yok. zaman kaybi.
filmin tek cazibesi gercek hayattan esinlenmis olmasi.
edward norton'a gelince. para icin sacma filmlerin ya da rollerin adami olma. di caprionun yolundan git. oscar alamasan da arkandan adam desinler.