ilk çıktığında ufuk açan türünün ilk örneği olan filmlerden biriydi ve çok ilgi gördü. sonra bu format eskidi artık sıradan bir filme dönüştü. halbuki ilk çıktığında interstellar, inception gibi filmlerden daha büyük etki yapmıştı.
tam bir başyapıt ona sözüm yok ama kafama takılan bir şey neden olduğunu bilen varsa pm mi yaksın.şimdi bu filmi iki farklı yerden izledim ikisindede final sahnesi değişik.
--spoiler--
1.final sahnesinde evan çocukluklarına gidiyor kayleigh'i hayatından uzaklaştırıyor.
2.final sahnesinde evan annesinin karnına girerek kendini öldürüyor.
bunun nedeni nedir acaba? neden iki farklı final var?
--spoiler--
Gelmiş geçmiş en iyi gerilim filmidir. Vahşet, kesme, biçme olmadan nasıl korkutulur en iyi şekilde gösterir. Herkes izlesin, lütfen ölmeden önce görün bu filmi.
adı kelebek etkisi fakat işlenilen konu zamanda geriye gidebilseydik neyi değiştirebilirdik üzerine kurulmuş. fakat "kelebek etkisi" dediğimiz şey tam olarak bu değil. tam olarak "kelebek etkisi"ni yaşamak istiyorsanız sizlere mr.nobody'i öneririm. kelebek etkisi konusunu asıl yaşatan filmdir bana göre.
bu filmde çok iyi, fakat kelebek etkisi sanki yanlış isim olmuş. burada yapılmak istenen, zamanında yaşanmış yanlış olayları geriye sarıp düzeltebilmeyi hedeflemiş. çok güzel işlenmiş ve harika oyunculuk sergilenmiş bir film. severek izledim. yakın zamanda 2. ve 3. serilerini de izlerim.
zaman yolculuğu,paralel evren,kaos teorisi gibi ilgi çekici konuları içinde barındıran ve bu konularla merak uyandıran izlenesi film... gayet iyi kurgusu ve olayların birbirine iyi bağlanmasıyla takdiri hakeden bir yapım. filmin başında önümüze sürülen kaos teorisinin aslında olayı ''küçük değişimler büyük sonuçlar doğurur''dur. ama filmde karakterin başından geçen olaylar büyük olaylardır ve bu açıdan tam olarak filmimizin ismi olan ''kelebek etkisi'' anlatılamamış gibi bir izlenimim oldu... kelebek etkisine örnek verecek olursak eğer; trafikte en öndeki arabanın fren sıkmasıyla arkadaki arabaların bu yüzden gidecekleri yere geç kalmaları gösterilebilir. fakat bu bir filmdir ve çarpıcı olaylar işlenmek zorundadır ve kelebek etkisinin tam olarak anlatılamaması gözardı edilebilir...film; hiç sıkmayan,gayet akıcı ve güzel bir dille anlatılmış. vasat komedi filmlerinde görmeye alışık olduğumuz ashton kutcher'ın en iyi işi denilebilir ve performansı da gayet tatmin edici olmuş.ama amy smart bambaşkaydı. filmi izlerken aklımıza donnie darko gelebilir ama bu filmin farkı çok daha anlaşılabilir bir dille anlatılmış olması ve özellikle ikinci yarısında filmin daha sürükleyici bir şekilde ilerliyor olmasıdır. olaylar gelişirken yani evan her seferinde seçimlerini değiştirirken olayların daha da işinden çıkılamaz bir hal alması ''her seçim bir kaybediştir. '' sözünü akıllara getiriyor.velhasıl kelam güzel bir bilim-kurgu dram filmidir. sonda çalan şarkı için; (bkz: oasis - stop crying your heart out)
ashton kutcher'ın oynadığı ilk film çok iyiydi. ikincisi iyi değildi. üçüncüsü ikinciden daha iyiydi ama ilk filmi tek geçerim. finali Stop Crying Your Heart Out gibi muhteşem bir şarkıyla kapatan muhteşem film.
sonunu beğenmediğim mükemmel film. sonu bildiğin "bu kzlr vr ya hp bu kzlr .s.s" şeklinde sonuçlanmış.
halbuki film, başından beri bir şeyleri değiştirmenin her şeyi bok edeceği mesajını veriyorken, neden kızla tanışmadan öncesine gidilip her şeyin çok güzel olması şeklinde bitiyor ki. sonunda oynanılmamış kaderde her şeyin zamanla yola girmesi görülmeliydi bana kalırsa.
her seçimin bir kaybediş olduğunu zamanda geri gitmenin pek iyi bir şey olmadığını işleyen insanın hayattaki dönüm noktalarını düşündürten inanılmaz etkileyici film.
ilk film olarak muteşem 2 ve 3 filmelrde aynı başarıyı yakalayamamış bir filmdir. birde gözden kaçamayan detay ;her filmde ateşli bir sevişme sahnesi kesinlikle var.
bilim kurgunun sınırlarını aşmış filmdir, hayatımın filmidir. 5-6 sene önce izlediğimi hatırlıyorum da ne etkilenmiştim bee. gece filmi düşünmekten uyuyamamıştım.
konusu özgün ve sürükleyici, oyuncluklar iyi, merak uyandırıyor, sosyal mesaj da içeriyor. ilk serisi izlemeye değer, ötekilerini bilemem.
ilki'ini izlemediyseniz okumaya devam etmeyin.
--spoiler--
1.)kızın babasına küfür ettim, ve hala ediyorum, hatta mümkünse o adamı bulup evire çevire pataklamak istiyorum.
2.)evan'ın kayleigh'a döneceğim yazıp, namertlik yapıp sözünde durmaması beni sinirlendiren ikinci etkendi. yalancı ve döneksin evan.
3.)psikopat kardeşe cok acıdım, zira ufak yaşta kendi kız kardeşine öz babası (içeriğinden bihaber olduğu) porno filmini çektirirken, izliyor. tabiî bu gerçeğin altında ezilip evan'ı sucluyor. bu yüzden, sergilediği saldırgan davranışlar için o sevimsiz-pitbull kılıklı velete şahsen hiç kızamadım.
4.)seçeneklerin birinde de kayleigh; mutlu, özgüven sahibi bir kokona oluyordu. orada kendisini sıradan, antipatik ve boş bulduğum kadar diğer konumlarda (fahişe, yitik kız) bulmamıştım. statünün beraberinde getirdiği kibrin, canı cehenneme.
4.) en güzeli, kayleigh'in aslında annesiyle yaşama şansı olup da evan'dan uzak kalmamak için o herzevekil babaya katlanmış olmasıydı, beni duygusal yönden etkileyen tek özellik buydu. aşka saygım var.
epilog olarak ne anlıyoruz şimdi biz bu filmden?
şöyle ki, mükemmel bir hayat ve yanlış kararlar yoktur. çünkü diğer alternatifle birlikte, başımıza nelerin gelebileceğini bilemeyiz. belki de bugün olduğumuzdan daha kötü bir durumda olurduk. artık 'keşke' terimini lugatınızdan çıkartın. adam fawer'in olasılıksız kitabını anımsatan bir film.
--spoiler--
--spoiler--
bugüne kadar söylenen hayırlısı, beterin beteri var gibi şeyleri izleyince daha iyi anlatıyor insana gerçekten. bazı şeylerin akışıyla gitmesi gerektiği açık. filmde bazı kopuk yerler olmasına rağmen genel olarak güzeldi.
--spoiler--