her seçimin bir kaybediş olduğunu zamanda geri gitmenin pek iyi bir şey olmadığını işleyen insanın hayattaki dönüm noktalarını düşündürten inanılmaz etkileyici film.
sonunu beğenmediğim mükemmel film. sonu bildiğin "bu kzlr vr ya hp bu kzlr .s.s" şeklinde sonuçlanmış.
halbuki film, başından beri bir şeyleri değiştirmenin her şeyi bok edeceği mesajını veriyorken, neden kızla tanışmadan öncesine gidilip her şeyin çok güzel olması şeklinde bitiyor ki. sonunda oynanılmamış kaderde her şeyin zamanla yola girmesi görülmeliydi bana kalırsa.
ashton kutcher'ın oynadığı ilk film çok iyiydi. ikincisi iyi değildi. üçüncüsü ikinciden daha iyiydi ama ilk filmi tek geçerim. finali Stop Crying Your Heart Out gibi muhteşem bir şarkıyla kapatan muhteşem film.
zaman yolculuğu,paralel evren,kaos teorisi gibi ilgi çekici konuları içinde barındıran ve bu konularla merak uyandıran izlenesi film... gayet iyi kurgusu ve olayların birbirine iyi bağlanmasıyla takdiri hakeden bir yapım. filmin başında önümüze sürülen kaos teorisinin aslında olayı ''küçük değişimler büyük sonuçlar doğurur''dur. ama filmde karakterin başından geçen olaylar büyük olaylardır ve bu açıdan tam olarak filmimizin ismi olan ''kelebek etkisi'' anlatılamamış gibi bir izlenimim oldu... kelebek etkisine örnek verecek olursak eğer; trafikte en öndeki arabanın fren sıkmasıyla arkadaki arabaların bu yüzden gidecekleri yere geç kalmaları gösterilebilir. fakat bu bir filmdir ve çarpıcı olaylar işlenmek zorundadır ve kelebek etkisinin tam olarak anlatılamaması gözardı edilebilir...film; hiç sıkmayan,gayet akıcı ve güzel bir dille anlatılmış. vasat komedi filmlerinde görmeye alışık olduğumuz ashton kutcher'ın en iyi işi denilebilir ve performansı da gayet tatmin edici olmuş.ama amy smart bambaşkaydı. filmi izlerken aklımıza donnie darko gelebilir ama bu filmin farkı çok daha anlaşılabilir bir dille anlatılmış olması ve özellikle ikinci yarısında filmin daha sürükleyici bir şekilde ilerliyor olmasıdır. olaylar gelişirken yani evan her seferinde seçimlerini değiştirirken olayların daha da işinden çıkılamaz bir hal alması ''her seçim bir kaybediştir. '' sözünü akıllara getiriyor.velhasıl kelam güzel bir bilim-kurgu dram filmidir. sonda çalan şarkı için; (bkz: oasis - stop crying your heart out)
adı kelebek etkisi fakat işlenilen konu zamanda geriye gidebilseydik neyi değiştirebilirdik üzerine kurulmuş. fakat "kelebek etkisi" dediğimiz şey tam olarak bu değil. tam olarak "kelebek etkisi"ni yaşamak istiyorsanız sizlere mr.nobody'i öneririm. kelebek etkisi konusunu asıl yaşatan filmdir bana göre.
bu filmde çok iyi, fakat kelebek etkisi sanki yanlış isim olmuş. burada yapılmak istenen, zamanında yaşanmış yanlış olayları geriye sarıp düzeltebilmeyi hedeflemiş. çok güzel işlenmiş ve harika oyunculuk sergilenmiş bir film. severek izledim. yakın zamanda 2. ve 3. serilerini de izlerim.
Gelmiş geçmiş en iyi gerilim filmidir. Vahşet, kesme, biçme olmadan nasıl korkutulur en iyi şekilde gösterir. Herkes izlesin, lütfen ölmeden önce görün bu filmi.
tam bir başyapıt ona sözüm yok ama kafama takılan bir şey neden olduğunu bilen varsa pm mi yaksın.şimdi bu filmi iki farklı yerden izledim ikisindede final sahnesi değişik.
--spoiler--
1.final sahnesinde evan çocukluklarına gidiyor kayleigh'i hayatından uzaklaştırıyor.
2.final sahnesinde evan annesinin karnına girerek kendini öldürüyor.
bunun nedeni nedir acaba? neden iki farklı final var?
--spoiler--
ilk çıktığında ufuk açan türünün ilk örneği olan filmlerden biriydi ve çok ilgi gördü. sonra bu format eskidi artık sıradan bir filme dönüştü. halbuki ilk çıktığında interstellar, inception gibi filmlerden daha büyük etki yapmıştı.
Fikir çok güzel, senaryo da iyi ama olmamış bu film abi. Keşke daha iyi bir yönetmen çekseymiş, sinematografi sıfır. Ne mükkemmel planlar, manzaralık görüntüler çıkarmış bu filmden. Ama çekimler bildiğin Tv filmi gibi, her hafta kanal d'de yayınlanmasından belli zaten. senaryonun hatrına 8.