teşrik tekbiri

    24.
  1. https://galeri.uludagsozluk.com/r/2059234/+

    Bugün sabah namazından sonra teşrik tekbiri getirmeyi unutmayalım.
    11 ...
  2. 11.
  3. teşrik tekbiri diğer bir adı ile iştirak tekbiri.

    arefe gününün sabah namazından itibaren bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar devam eden tekbirdir. kılınan vakit namazının farzından sonra söylenir.

    okunuşu için;

    allahu ekber allahu ekber la ilahe illallahu vallahu ekber, allahu ekber ve lillahi`l-hamd

    unutmayınız!
    6 ...
  4. 1.
  5. türkiye müslümanlarının hemen hepsinin tabi olduğu hanefi mezhebine göre şu saniyeden itibaren bayram bitene kadar kılınacak tüm namazlardan sonra okunması vacip olan tekbirdir.
    5 ...
  6. 6.
  7. teşrik tekbiri, kurban bayramı günlerinde farz namazlardan sonra getirilen tekbirlerdir. kurban bayramının ilk gününe "yevm-i nahr", diğer üç güne ise "eyyâmü't-teşrîk (teşrîk günleri)" denir. bayramdan bir gün önceki güne de "arefe günü" denir.

    arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü gününün ikindi namazına kadar, yirmiüç farz namazının arkasından birer defa

    "allahu ekber allahu ekber, lâ ilâhe illallahu vallahu ekber. allahu ekber ve lillahi'l-hamd" diye tekbir getirilir ki, buna "teşrîk tekbiri" denir. anlamı şöyledir: "allah herşeyden yücedir, allah herşeyden yücedir. allah'tan başka ilâh yoktur. o allah herşeyden yücedir, allah herşeyden yücedir. hamd allah'a mahsustur". tekbirlerin bu şekli hz. ali ve abdullah b. mes'ûd (r. anhümâ)'ya dayanır.

    teşrîk tekbirlerinin başlangıcı hz. ibrahim'in oğlu ismail'i kurban etme olayına kadar uzanır. ibrahim (a.s), gördüğü sahih rüya üzerine oğlunu allah yolunda kurban etmeye karar verir. kurban hazırlıkları sırasında cebrail (a.s) gökten buna bedel olarak bir koç getirir. dünya semasına ulaştığında yetişememe endişesi ile cebrail (a.s); "allahu ekber allahu ekber" diyerek tekbir getirir. ibrahim (a.s) bu sesi işitince başını gökyüzüne çevirir ve onun bir koçla geldiğini görünce; "lâ ilâhe illâllahu vallahu ekber" diye cevap verir. bu tekbir ve tevhîd kelimelerini işiten ve kurban edilmeyi bekleyen ismail (a.s) da; "allahu ekber velillâhi'l-hamd" der. böylece kıyamet gününe kadar sürecek büyük bir sünnet başlatılmış olur (es-saffât, 37/102, 107; ismail" maddesi; el-mavsılî, el-ihtiyar li ta'lîli'l-muhtar, kahire (t.y), ı, 87, 88).
    5 ...
  8. 20.
  9. Sözlük ahalisi
    Yarın sabah namazından başlayıp bayramın üçüncü günü ikindi namazı dahil farz namazın bitiminde selamdan sonra okuyacağız inşallah.
    Teşrik tekbirleri vaciptir.unutulursa öbür namaza kadar hatırlanması durumunda okunur.
    Vakit arası hatırlanmazsa kazası yoktur.
    Hatırlatayım istedim.
    4 ...
  10. 17.
  11. Vacibtir.

    Teşrik tekbirlerini unutmayınız.
    5 ...
  12. 18.
  13. Arefe sabah namazıyla başlayıp bayramın son günü ikindi namazıyla biter. Unutma! unutturma!! tadındadır.
    3 ...
  14. 26.
  15. kurban bayramı arefesinin sabahından bayramın 4. günü ikindi namazına kadar farz namazlardan sonra getirilmesi vacipmiş.
    2 ...
  16. 25.
  17. 10.
  18. teşrik tekbirlerini unutmayınız,

    kurban bayramı arefe günü sabah namazından, bayramın dördüncü günü ikindi vaktine kadar farz namazın ardından okunması hanefi mezhebine göre vacib olan tekbirlerdir.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük