bulunduğun yerle alakalıdır aslında. şimdi örneğin askerdesin, bir bölük dolusu hırbo var. orada teşekkür ederim efendim afiyettesiniz inşallah şeklinde konuşursanız çok afedersiniz daşak geçilen biri haline gelirsiniz.
nabza göre şerbet vermeyi bilen aksine kültürlü olan insandır.
aramızdaki "über zeki, aydın" arkadaşlara pek ala teşekkür edebilecekken, adres sorduğumuz ve çomar olduğu her halinden belli olan insana da eyvallah diyebiliriz. tercih meselesi.
ilkokul mezunu olan asıl bunu diyen adamdır ki bu zamana kadar bu kelimenin anlamını bile bilmiyordur. hadi bunu geçtim 21. yy'da yaşamamıza rağmen google'dan da haberi yoktur galiba.
eyvallah ; Hakk'la kabul ettik, Hakk'tandır demektir. ancak ahmağa lafın tamamı anlatılır hasebiyle uzatmıyorum konuyu sevgili ilkokullular.
kendisini delikanlı olarak göstermeye çalışan kasıntı ve sıkıntılı tiptir.
en sevdiği dizi: kurtlar vadisi pusu
en sevdiği karakter: çakır
en sevdiği kanal: trt 1
en sevdiği içecek: ayran
en sevdiği lider: rte
en sevdiği eşya: tespih.
Bana samimi olmaktan cok itici gelmektedir. Erkek erkege samimi bir ortamda evet olabilir ama bunu hic de yeri olmayan resmi bir ortamda veya hic tanimadigi bir kadina yaptiginda samimi degil bildigin kiro gibi bir tavir sergilemis olur.
Açıkçası bunu yazan arkadaşların bir çoğundan daha kültürlü olduğum kanaatindeyim o yüzden başlığı üzerime alınmıyorum.
Kızlara söylenmesini garipseyen arkadaşlar varmış. Neden söyleyemem anlayamadım. Hani eşittik? Ben kızlar karşısında erkekler karşısında kullandığım kelimeleri değiştiriyor isem eşitliğin ne manası kalır?