tezsiz yüksek lisans

entry48 galeri0
    23.
  1. yapmak istediğim ama hangi bölüm olmasına karar veremediğim yüksek lisanstır. iktisat mezunu birinin hangi alanlarda yapması faydalıdır araştırmaktayım.*
    0 ...
  2. 22.
  3. en mantıklısı paralı üniversite'de (vakıf üniversitesi olarakta bilinir) yükseklisans yapmaktır. devlet üniversitelerinde yükseklisans yapmak çok zordur. işin içine torpil girer, yüksek puan girer, kontenjan girer en temizi ver parayı git paralı üniversitede oku gel. ben geçen ankara üniversitesinde yükseklisans mülakatına girdim. adam ne sorduysa harika şekilde cevapladım baktım kazananlar arasında adım yok çünkü ne torpilim vardı nede sırtımı dayaya bileceğim bir dayım sonuç bu.
    1 ...
  4. 21.
  5. türkiye'ye özgü bir ucubelik daha. tıpkı bir ucube.

    adı tezsizdir fakat içinde "dönem projesi" adı altında bir tez bulundurur. dönem projesi gerçek anlamda bir tezdir.

    ayrıca adının daha klas olması için de "yüksek lisans" kapsamına sokulmuştur. kardeşim bu program bir sertifikasyon programıdır ve genellikle tezli yüksek lisanstan daha ağırdır.

    ben 1 senede 14 ders 1 seminer 1 de tez alan bir tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim. tezli yapan arkadaşlarım ise toplamda 2 sene içinde 8 ders ve 1 tez alıyorlar.

    yani olay "para var huzur var" olayı değil kısaca.
    3 ...
  6. 20.
  7. adnan menderes üniversitesinde alınmasına şiddetle tavsiye ettiğim lisansüstü programıdır. çok değerli hocalar ve kültürlenme anlamında çok güzel projeler vardır.
    0 ...
  8. 19.
  9. yeni kararla not ortalaması 2,50'nin üstünde olanlara verilecek eğitim programı. mezun olmuş veya son sınıfta olup da ortalaması 2,50 olmayanlar ne olacak büyük merak içerisindeyim. eğer ki bu karar kesinleşirse 5 yıl boşa okumuş birisi olarak benden her şeyi bekleyin annem..
    2 ...
  10. 18.
  11. parayla daha eğitimli olmanın adıdır.
    0 ...
  12. 17.
  13. yeni sisteme göre mezunların başvurması için not ortalamasının 2.50 olması gerekmektedir. bu benim için büyük bir yıkım olmuştur.
    1 ...
  14. 16.
  15. yök ün kaldırarak yediği nanelerden biri daha ..hadi hayırlı olsun ..
    0 ...
  16. 15.
  17. yök tarafından kaldırılmış hede.
    0 ...
  18. 14.
  19. hele bir de yeditepe üniversitesinde yapıyorsanız vay halinizedir.
    2 ...
  20. 13.
  21. genellikle fen edebiyat fakültesi mezunları, öğretmen olmak için böyle bir formasyon şartına tabi tutulur. yök bu sistemi kaldırarak fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin okul sırasında formasyon alması yönünde çalışmalar yapmaktadır, eski mezunlar da yök'e ana avrat sövmektedir.
    3 ...
  22. 12.
  23. askerliği en kolay erteleme yöntemidir. aynı zamanda bana bugün yaşlı bi adamla bu güzelim diyaloğu yaşatmıştır.

    -ne okuyorsun evladım?
    -kimya gibi bir şey.
    -kaç senelik iki dört?
    -bir buçuk.
    -o nasıl oluyor yaw.
    -puanım bunu tuttu yarısını okutuyorlar.
    4 ...
  24. 11.
  25. ya çalışıldığı için vakit yokluğundan, ya tezli yüksek lisans kazanılamadığından ya da askerlikten kaçmak için başvurulan eğitim programıdır.

    ha bunun dışında başvuran yok mudur, vardır elbet. ama istisnaların kaide ile olan güzel ilişkisi devreye girer bu noktada da.
    1 ...
  26. 10.
  27. özellikle çalışan ve tez yazamayacağı -en azından- ruh sağlığı açısından kesin olan ama 'illa ki de masterim olsun' diyen insanlar için idealdir. para istemeyen fakülteler de vardır (en azından makul miktarlar). ama o ismi lazım olmayan!!! fakültenin bir dönem için istediği fiyat görülmüş (bu aralar 3600 ytl'den gidiyor) ve akabinde hemen kaçılmıştır.
    (bkz: bu da böyle bir anımdır)
    0 ...
  28. 9.
  29. parayı verecek öğrencinin bulunması birincil şart olan yüksek lisans şeklidir.
    0 ...
  30. 8.
  31. dersleri bitirdikten sonra bir dilekçe ve tez hocasının oluru ile tezliye geçiş yapma imkanınız vardır.
    0 ...
  32. 7.
  33. fen-edebiyat fakültesi mezunlarının formasyon adı altında soyulması. devlet- özel her üniversitede basvuru, harc, diploma vb adlar altında parayla yüksek lisans yaptırılması durumu. mezun olmuş iş gücünü bekletme yöntemi. "işsizim" demeden önce bir yıl daha beklemenize yarayan hede.
    1 ...
  34. 6.
  35. anadolu üniversitesinde yapıyorsanız tezli yüksek lisans ile arasında maddi! yada manevi! herhangi bir fark olmayan bölümdür. zira aynı derslere girersiniz aynı harç parasını yatırırsınız ve aynı diplomaya sahip olursunuz. aradaki tek fark olarak tezli yapan arkadaşlar 3.döenmlerinde tez yazarken, tezsiz yüksek lisan öğrencileri tez yerine dönem projesi hazırlamaktadırlar.

    son yapılan düzenlemeler ile doktora yapma şansı verilmiştir.

    kısacası arada pek bir fark yoktur. aslına bakarsanız daha iyidir. zira tezli yüksek lisansda siz istediğiniz kadar çalışın çabalayın, eğer hocanıza gerekli yalakalığı yapamamışsanız başarısız olacaksınızdır lakin tezsiz de böyle bir durum yoktur. herşey sizin elinizdedir.
    0 ...
  36. 5.
  37. çok gereksiz bir şeydir. boşuna zaman kaybıdır. öğrenciyi oyalamaktan ve üniversiteye para kazandırmak dışında hiçbir işe yaramaz. bir de gittiğin üniversitenin hocaları tarafından sürekli aşağılanırsın. fen edebiyatlı oldugun için halbuki birçok eğitim hocasından çok şey bilirsin. kompleksli hocaların saçmalıklarına katlanırsın.
    4 ...
  38. 4.
  39. özellikle çalışan insanlar için nisbeten daha kolay olan, dersleri genellikle akşam yapılan paralı yuksek lisans programı.
    1 ...
  40. 3.
  41. öğrenci kabul etme merasiminde, les puanına(en az 45), okul ortalamasına ve mülakattaki performansa bakılmaktadır. 2 hoca tepede, "neden tezsiz yüksek lisans, neden öğretmenlik, neden yüksek lisans değil, neden varız" tarzı abuk sorularla sıkıştırmaktadırlar. bi tane de mezun olunan bölümle ilgili soru sorulup işlem tamamlanmaktadır. 2005'te böyleydi en azından.
    eğitim ise 3 dönem sürmektedir. bu da 1,5 seneye tekabül etmektedir. prosedürlerin kucağında geçen 1,5 sene. akademik anlamda 0'a 0, elde var zıffırr.
    istanbul üniversitesi'nde ücret dönem başına 150 ytl civarıdır. bildiğimiz harç.
    ama çoğu üniversitede 2000, 3000 ytl'ler talep edilir.
    1 ...
  42. 2.
  43. formasyon alarak fen veya edebiyat fakültesi çıkışlı olup eğitim fakültesinde öğretmenlik için okuyabiliyorsun. eskiden herkes elini kolunu sallaya sallaya girse de bu yıl bayağı bir akım olarak kötü geçiyormuş mülakat. *
    soruların tam sağlam olmasından tutun, ''kapıyı dışarıdan kapat hadi bitti git'' gibilerinden hocaların söylemleriyle karşılaşıyormuşsun.
    3 ...
  44. 1.
  45. devlet üniversitelerinde bile insanı sinirden ağlatacak, tamamen duygusal! yüksek lisans türü. ismi lazım değil bir devlet üniversitesinde bir yüksek lisans programının sadece ilk dönemi için 3000 ytl ve fazlası para talep edilmektedir. sinirden ağlıyorum sözlük öle böle değil.
    6 ...
© 2025 uludağ sözlük