teyrebaz

entry8 galeri0
    1.
  1. hoş gelmiş liseli yazardır.
    0 ...
  2. 2.
  3. (#16538267) doğru bir yolda kendisi. analitik düşünme yetisi var görünüyor.
    1 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. her kürtçü gibi entelektüel birikimden yoksun olan, işi pratiğe dökmekten düşünme yetisi git gide azalmış bir yazar. tüh.
    5 ...
  7. 5.
  8. Cumhuriyet mitinglerinde neden kürt bayrağı yoktu sorusunu yönelten yazar. Ben verecek cevap bulamadım bu soru karşısında. Kürt bayrağı dediği de bu ülkede binlerce cana kastedmiş eli silahlı bir örgütün paçavrası bu arada. bu cümle de biraz cevap oldu gibi ama. neyse.
    3 ...
  9. 6.
  10. cumhuriyet bayramında kürt bayrağı olmamasının sebebinin, "türkiye cumhuriyeti"nin bayramını kutladığımız olduğunu bilmeyen yazardır.

    (bkz: #19086558)şöyle bir entry yazmış ve cüneyt özdemir'in tavla oynarken sayıları kürtçe söylediğinden mütevellit, milliyetçilik yapmasına veryansın etmiş.

    dilimizde arapça, fransızca, ingilizce bir dünya kelime var. hepsi gelip bayrak açsın, isyan çıkarsın o zaman. alfabemiz de latince olduğuna göre, latinler öpsün mü bizi gelip?
    4 ...
  11. 7.
  12. (bkz: yazık la kimin çocuğuysa) hala laf sokma peşinde cidden üzüldüm be ...
    0 ...
  13. 8.
  14. (#20918279)

    - 19 mayıs atatürkü anma gençlik ve spor bayramı: 19 mayıs mustafa kemal'in istanbul’dan Bandırma vapuru ile milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a geldiği gündür. milli mücadele kazanılmış, yerine cumhuriyet kurulmuştur. bayramdır.

    - 23 Nisan 1920 Büyük Millet Meclisi’nin açılış günüdür. Mustafa kemal'in çocukları sevdiği için onlara armağan ettiği bir gündür. meclisin açılması ulusal egemenlik, yani yönetme hakkının millete geçmesi demektir. babadan oğula yönetim anlayışının yıkılması, bir anlamda seçme ve seçilme hakkıdır. bayramdır.

    - 29 ağustos hakkında bir bilgim yok, bahsettiğin 30 ağustos ise; adı üstünde zafer bayramıdır.

    - 29 ekim cumhuriyetin ilan edilişinin tarihidir. yeni bir yönetim anlayışına giren, yeniden kurulan bir ülkenin bunu kutlaması da normaldir yani bu da bayramdır.

    özetle sevgili yazar, senin beğenmediğin gereksiz dediğin bütün tarihlerin bir anlamı vardır.
    halkı tek kalıba sokmak meselesinde de, insanların o dönem yeniden kurulacak bir cumhuriyet rejimini mi yoksa padişahlık sisteminin devam etmesini mi istediğine bakarak anlayabilirsin. bildiğim kadarıyla kimsenin kafasının kesilme amacı cumhuriyeti kurmak değildir. halk özgür iradesi ile bu rejimi benimsemiştir. sonrasında yapılan inkılaplara uyum sürecinde bir dayatma olabilir, mesela tekke ve zaviyelerin kapatılmasından sonra dini kıyafetler giymeyi engellemek. herkesi latin alfabesi kullanmaya teşvik gibi.
    bu ayrıdır, milletin kendi iradesiyle başlattığı bir savaşın getirisi bayramlar ayrıdır.

    kaldı ki, savaşlar vahşettir. değil 13.000 kişi 13 milyon kişi de ölebilir. anca savaş şartlarında bunu katliam olarak değerlendirmek ne derece doğrudur?
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük