ABD'nin San Diego kentinde doğdu. Stanford Üniversitesi'nde antropoloji konusunda lisans yaptı, Kaliforniya Üniversitesinden de tıp diploması aldı. Stajını Hawaiide tamamladıktan sonra, doğum iznine ayrıldığı sırada ilk romanı "Gece yarısından Sonra Gelen Telefon"u yazdı. Romantik gerilim olarak tanımlanan bu kitabı aynı türde sekiz roman daha izledi. New York Times'ın en çok satan kitap olarak tanıttığı "Hasat" ile tıbbî gerilim romanları yazmaya başladı. Ondan sonra yazdığı her tıbbî gerilim romanı da çok satanlar listesinin müdavimleri arasında yerini aldı. "Life Support", "Bloodstream", "Gravity", "Çırak" ve "Cerrah" bunlar arasında yer almaktadır.
özellikle rizzoli ve ısles serisine hasta olduğum yazar.
türkiyede yayımlanan tüm kitaplarını okuyan birisi olarak bu işte gerçekten iyi olduğunu, tıbbı gerilim denince akla gelebilecek en iyilerden olduğunu, miğde bulandırmadan bir otopsiyi en ince detaylarına kadar anlatabilme yeteneğine sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilir, tüm kitaplarını tavsiye edebilirim.
özellikle cerrahtan devamında gelen kitaplar bağımlılık yaptı bende, rizzoli ile ipuçlarını tartıştığım maura ile otopsi masasında ceset incelediğim az rüya görmedim hani * yazarın amacı da bu olacak ki her kitapta orjinal bir seri katil profili anlatırken bir yandan da okuyuculara karakterlerin özel hayatları hakkında bilgi vererek kendine daha sıkı bağlıyor. *
cerrah efsane bir kitaptı cerrah'tan sonra hiçbir kitabından bu kadar keyif almadım fakat çırak, ikiz bedenler, gece nöbeti, kemik bahçesi gibi kitapları da çok güzel... en son sona kalan kitabını okudum büyük hayal kırıklığı yaşadım ve hemen tekrar cerrah'ı okudum eski tess gerritsen geri gelmeli...
edit: muhteşem kitapları listesine Sessiz Kız, Siliniş ve Hasat'ı da ekliyorum.
1953 yılı kaliforniya doğumlu doktor olan yazar. Kitap severlerin mutlaka takip etmesi gereken necessario yazar. Hele de bir bayandan bu kadar polisiye gerilim hayal gücü çıkması über bir durum.
Kitaplarındaki gerilim yeterlidir, kurgusu ve hikayenin ilerleyişi ortalamanın üzerindedir. Tabiki kendi içinde bazı tekrarlara bazı hatalara düşmektedir fakat genel olarak bakıldığında iyidir, okunasıdır. Kolay bir dili vardır. Anlaşılması zor değildir, yani edebi açıdan pek bir değer yoktur. Fakat tıbbi/polisiye hikayesinin yanı sıra yaptığı karakter analizleriyle kesinlikle dikkat çekmektedir. Özellikle Jane Rizzoli ve Maura Isles karakterlerinin iç dünyalarını yansıtmasındaki başarısı kesinlikle takdir edilmelidir. Bu yüzdendir ki benim serinin en çok beğendiğim kitabı Günahkardır. Buradaki karakterlerin birbiri ile karşılaştırılması, kendi eksileri ve artılarının yorumlanması, beklentilerinin ve elinde olanların değerlendirilmesi kesinlikle okunmalı, feyz alınmalıdır. Bir çok kitabından bu şarşılaştırmaları ki kadının farkını ya da benzer yönlerini ortaya koyar ama Günahkarda'ki yorumu daha derin ve belkide biraz daha farklıdır. Özellikle karakterlerin neredeyse zıt kutuplarda olmalarına rağmen beraber uyum içinde çalışmaları ve başarılı olmaları mükemmel anlatılmaktadır.
Son olarak; kitapları iki yayın evi tarafından paylaşılamayan yazardır. Doğan ve Martı yayın evi kitapları karışık bir biçimde ve ardarda yayınlayınlaması genel bir kafa karışıklığına sebep olmaktadır. Ama burda suç tamamen doğan yayın evinin diyebilirim. ilk kitap baskı Mefisto Klübünü yaptıktan birkaç yıl sonra Cerrah'ın baskını yapmış fakat uzun bir süre diğer kitapları basmamıştır, bunu fırsat bilen Martı yayın evi serinin devam kitaplarını (çırak, günahkar, ikiz bedenler, siliniş ) yayınlamış ve bundan da muazzar bir gelir elde etmiştir. Bunu gören Doğan apattalına doymayıp serinin devam kitaplarını yayınlamaya karar vermiş ve ruh koleksiyoncusu, buz gibi soğuk ve sessiz kız'ı yayımlamıştır. Fakat son kitabı Martı kapmış ve hemen Son kalan kitabını yayımlamıştır.
Not: eklemeden geçemiycem; Allah belanı versin senin MArtı yayın evi! hangi akla hizmet amerikadaki kitap kapaklarına benzetme kararı aldın kitap kapaklarını? ha? bu kadar berbat bir kapak istesen tasarlayamazdın herhalde!
Gereksiz ayrıntılara yer vermediği ve olay örgüsünü boğmadan anlattığı için, tüm kitaplarını yediğim yazar. bazen diyorum ki geçici hafıza kaybı yaşasam da yine okusam.