Kişinin karakterine bağlı olarak değişik amaçla kullanılır.hem araç hemde amaç için kullanılabilir.
Mesela,mülayim dindar biri zikir için araç olarak kullandığı gibi zeki ve soğukkanlı bir katil öldürmeye yönelik taşıyabilir.
Sözün özü çok amaçlıdır.sadece belirli vasıflardaki kişiler kullanabilir diye kalıplaştırılamaz.
kekodur, ağır başlı takılan bi bok olmayan tiplerdir gibisinden yakıştırmalar yapılmış. ben geçenlerde bir arkadaşla tanışmıştım adam hukuk okuyodu fazlaca entellektüel biriydi öyle keko falan değildi hadi hepsini geçtim yolda öyle dedikleri insanları görse kafalarını kaldıramaz yüzlerine dahi bakamaz sadece burda yazar dururlar.
edit: pezevenk sanki italyanın köklü ailelerinden gelmişte burda tesbih taşıyan erkeğe laf söyleme cürretinde bulunuyo.
edit2: her yolda gördüğünüz tipe göre muamele ettiğiniz sürece bir bok olmaz burdaki yazarlığınızdan. insanların dışına bakıp içini göremezsiniz, beğenmediğiniz özellikler siz beğenmediniz diye kötü değildir önce şu kendinize uymayan şeyleri kötümeyi bi geçin sonra medeniyetten falan konuşalım.
gayet kültürlü , entelektüel seviyesi yüksek, eğitimini fevkalade tamamlamış, bazı sözlük yazarları gibi diğer insanlar hakkında küçük şeylerden büyük genelleme yapmayacak kadar dünya görüşü açık erkekler de olabilir.
özel şirket ve/veya banka genel müdürlerinde, bakanlarda, Prof. dr. unvanlı kişilerde de bizzat gördüğüm için bu şekilde tanım yaptım.
tesbih taşıyan erkek tanımına '' kıro'' '' ayı '' dediğine göre mesela ''darbuka çalan erkek'' başlığına da '' şopardır'' diye genelleme yapabilir bu yazar takımı.
hakikî erzurum oltu taşı ise, taşınması lazım gelen güzel tesbihlerdir. zira şöyle bir iki, elde çevirip zikretmek, veya sallamak çıkan şıngırtı sesinin ahengi ile stresinizi alıyor.