Beynin en tehlikeli yanı, “ters çaba” kuralına göre çalıştığı anlardır. Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şeye odaklanırsanız, beyin onu size çeker, korktuğunuzu başınıza getirir! Buna ters çaba kuralı denir. Bataklıktan çıkmaya çalıştıkça, dibe gömülmeye benzer.
Beyin odaklanılan hedef için çalışır, hedef olumsuz… olsa bile onu gerçekleştirmek için çalışır! Topluluk önünde konuşma yaparken “acaba heyecanlanacak mıyım” diye düşünürseniz, korkunuz olmasın, heyecanlanacaksınız! Korkunuza değil, konunuza odaklanın.
Başınıza gelmesinden korktuğunuz en kötü şeye değil, başınıza gelmesini istediğiniz en iyi şeye odaklanın. Unutmayın kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda onu çoğaltırsınız.
Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır!
Mevcut aklınızı sizi şu anda bulunduğunuz yere getirdi. Daha farklı ve daha iyi bir hayat istiyorsanız, yeni bir akıl edinmekte yarar var! Yeni bir hayat için gereken, yeni bir akıldır. Aynı durum sorunları çözmek için de gerekir.
Einstein “bir problemi yaratan bir zihni, aynı düzeyde çalıştırarak o problemi çözemezsiniz” der. Çözümü görecek yeni bir akıl bulmak ya da danışmanlık alarak mevcut akla çekme kat atmak gerek!
Bilgelik dolu, “keşke”siz bir hayat için önce düşün, sonra yaşa, en sonunda da yaşadığın üzerine bir daha düşün.
bir çeşit alışkanlık veya huy olarak değişmeyen bir şekilde sürekli negatife odaklanıyorsanız (bunun önüne geçemiyorsanız) o halde false-negatif işlere odaklanmanız gerekir.
ne demek bu?
savaşmak. öldürmek. her zaman total negatifi mi ifade eder? yoksa ilahi düzende false-negatifin geçerliliği var mıdır?
işte bunlar hep felsefe.
anlamak ve seçim yapmak. kendini, limitlerini bilmek ve yapabileceğinin en iyisini yapmak. insanlığa veya tanrıya hizmet için.
özetle bazen false-negatif kaçınılmazdır.
artık bahsettiğim false-negatife bilim dilinde her ne deniyorsa, umrumda değil.
motorcuların bir tehlike anında çarpmamak için gözlerini veya düşüncelerini odakladıkları direğe yüksek yüzdeyle çarpmalarını da örnek olarak gösterebileceğimiz kural.