duruma, kişilere göre değişen versustur. genelleme zordur.
vazgeçmenin, vazgeçilmekten daha ağır gelebileceği durumlar vardır. hele de karşınızdaki güçsüzlüğünü size fazlasıyla gösteriyorsa. araya vicdan girdiğinde, altında ezilmek daha fenadır.
Terk etmek alır. Çünkü ilişkiyi bitirmenize sebep olacak onca acı olayı onunlayken yaşadınız. O kadar üzüntü çekip ondan soğudunuz. Belki de hala seviyorsunuz ama o işkenceye dayanamayacak hale geldiniz. Ve bu yüzden iki üzüntü arasında seçim yapmak zorunda kaldınız. en zor olanıysa bu seçimi yapabilmek. Siz ayrıldığınız için üzüleceksiniz o da üzülecek.siz sıkıntı çektiniz onunla beraberken. Ama o çekmedi. Bu yüzdendir ki gitmek kalmaktan daha sancılı bir süreç.
ikisi de ciddi derecede boktandır öyle böyle değil hem de. tabi bu durum ortada sevgi varsa boktandır, yoksa tak nickine kardeşim.
terk ettiğin insan iyi biriyse, sevgin bitmişse ancak hala bir parçan ise, sevgiliden öte arkadaşınsa vicdanın seni rahat bırakmaz, o bıraksa anılar rahat bırakmaz. dönsem zorlasam dersin kalbin istemez, için burulur anılar gelir aklına özlersin, çünkü alışmışsındır ama dönemezsin, öyle yarım yamalak öyle ortada...
terk edilmeye gelince nefessiz bırakır insanı... sen sevginin, ilişkinin bitmediğini düşünüyorsan karşındaki gitmek için diretiyorsa, oyulur resmen kalbin. ne oyulması öküz oturur resmen içine de gitmez, boğuldukça boğulursun, gurur deyip atarsan sen de, anında pişman eder insanı, zorlasa mıydım, denese miydim diye... diretirsen, hatta belki yalvarırsan da ters tepki alırsan kendine bile saygın kalmaz sersefil hissedersin, daha yaşayacak ne çok şey vardır, keşke daha çok sarılsaydım dersin, keşke şunu yapmasaydım dersin ama ne çare, oldu da döndü, hep aklında bir soru, acaba sevmiyor da vicdanımı dayanmadı, ben ısrar ettim diye mi döndü? , her türlü yarım yamalak kalırsın anlayacağın. kokusunu özlersin, sıcaklığını, sesini özlersin, bir gün önce canından can iken bir gün sonra merhaba diyemezsin, bilirsin bir yerde yaşıyor ama ölüden farkı yoktur senin için, binlerce düşünce çığlık olur da içinde, yutkunur bastırırsın hepsini...
O kisiden nefret edecek duruma gelmediginiz sürece, terk etmek daha cok koyar. Etmeseniz her gün vicdan azabi cekersiniz, etseniz yine vicdan azabi. Yari yolda birakmis olmanin verdigi berbat his. Sonra acaba dogru mu yaptim kaygisi.
terk edilince oysa degmezmis dersin, unutur gidersin.
Terk etmek tam bir sorumluluk almaktır. Herşey bitmiştir içinizde birbirinizi çok yıpratmışsınızdır ama karşı taraf bi türlü cesaret edemez hissedersiniz. En son bir yerlerde dayanamayıp terkedersiniz.
Terk edilmek de zamanına göre değişiyor acısı işte. Örneğin daha başlangıcındaysanız ilişkinin ve saçma sapan bir sebebten sizi terk ettiyse ilk iki üç gün şiddetli bir acı çekip daha sonra kısa bir süre de atlatabiliyorsunuz.
terk etmek de terk edilmek de aynı şekilde sonuçlansa da terk etmek her zaman kafada 'ne de olsa ben bıraktım istediğimde döner bıraktığım yerden devam ederim' düşüncesi oluşturduğu için daha az üzülür insan.
Terk etmek bir tık daha zor. tabi ki vicdanlı biri iseniz. Aşk olmasa bile sevgi hala devam ediyorsa zordur terk etmek. Yaşanan güzel günleri düşünürsünüz, bir daha onun gibisi gelir mi acaba dersiniz. Ama ortada aşk kalmamışsa veda zamanı gelmiştir bir kere.
Terkederken terkettiğin ana kadar üzülürsün en kötü birkaç hafta birazcık pişman olursun. Terkedilirsen ve terkeden için çok şey yapıp uğraştı isen o emeklerinin bi anda yıkılıp gitmesine üzülürsün aylar boyu. Hele bir de seviyorsan gerçekten hayat boyu sürer mutlaka akla geldikçe.
Terk edilmek daha iyi. Vicdanın rahat olur. Ama terk edince otomatik olarak suçlu oluyorsun. Ulan kimse de demiyor demek ki bişey yaptım da terk edildim diye. Terk edildiniz diye sütten çıkmış ak kaşık olmuyorsunuz. Bir insanı terk etmek zorunda bırakıp sonra da terk edilmiş ayaklarına yatıp arkasından konuşmayın.