temiz ideoloji ile siyaset

entry2 galeri0
    ?.
  1. türkiye' nin kendini mi kurtaracağı yoksa, insanlık yolunda mı siyaset yapacağı konusundaki açmazdır. bugün insanlık israil' e karşı çıkmayı gerektirirken, pekala israil ile yaptığımız işbirlikleri bizi daha iyi bir konuma yükseltebilir ülke olarak. şimdi burada tercih şudur;
    emperyalizmin ezdiği, müslüman kardeşlerimizin yanında yer alarak temiz ideoloji kurmanın verdiği rahatlık hissi ile insanlığı mı yüceltmeliyiz, yoksa olaya pragmatik bakarak ' bana ne kardeşim filistin den, güç israil' de; benim müttefikim o' mu demeliyiz?
    nihat genç sık dem vurur bu konudan. ortodoğudaki hakların kardeşçe yaşamalarından bahseder ve bu kardeşliği bozan güç olan amerika' yı şiddetle eleştirir ve bu noktada kendisi insanlık namına katmıştır saygınlıklar.
    amerika' da siyaset yönlendiricilerinin bazılarının olaya materyalist bakıp, ahlak- kanun dinlemediklerini görüyoruz. yani olaya aşırı pragmatist bakarak bir post- modern faşizm yaratıyorlar. biz buna evrensel değerlerle yaratacağımız veya dahil olacağımız bir güç odağı ile mi karşı koymalıyız, yoksa var olan sistemde güçlünün yanında yer alarak insanlığı görmezden mi geleceğiz meselesidir aslında bu.
    ülkeler arası ilişkilerin ve güç odaklarının olduğu yerde, insanlık ihlali aramak yanlıştır. para kazanmayı kötü gösteren felsefe gibi bu da yanlıştır, yükselmek- gelişmek- yerini sağlamlaştırmak bunlar çok önemli kavramlardır. o yüzden her güç oluşumunu bir ' ihlal- hata' olarak değerlendirmek son derece yanlıştır. güçlü olmamak yanlıştır. önümüzde iki yol vardır;
    1. bizim kültürümüze yakın, kardeş coğrafya insanını koruyup kollamak, sesimizi yükseltmek ve onare edilmek.
    2. var olan güçlünün yanında şiddete katılmak ve pragmatik anlamda kazansak da içimizde uktenin kalması, aynı kültür insanını ezmek, yok etmek.
    kültür, ülkeleri birbirine yakınlaştıran çok önemli bir unsurdur. aynı türki cumhuriyetlerle kurulması daha kolay olan dostluklar gibi, din kavramı da çok belirleyicidir bu hususta. din, savaşların en önemli sebeplerinden idi ve günümüzde de çok farklı olduğunu düşünmüyorum durumun. benzer kültürlü ülkeye zarar verip, bize düşman kültüre kazanç mı sağlayalım * , benzer kültürlü ülkeye destek çıkıp hem insani hem uzun vadeli kazancı mı sağlayalım? tercih bizimdir.
    2 ...
  2. ?.
  3. idealizmi, yurtta sulh cihanda sulh ile dengelenmesi gereken bütündür.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük