popeye the sailor'ın (temel reis) yaratıcısı elzie crisler segar, 1919'da çizim dersleri alır. karikatür çizmeye başlar. memleketi chester, illinois'te mississippi kıyısında karşılaştığı ilginç kişileri çizgilerine taşır.
bunlar içinde, frank fiegel (nam-ı diğer "rocky" -kayalık-) dikkatleri çabucak cezbeder. polonya asıllı bu barmenin gelişmiş ön kolları, tek gözü, dişsiz çenesi, pipo içmesi, kendinden çok iri adamları kavgalarda alt etmesi onu kasabasında meşhur etmiştir bile. kasabanın bebeleri de "kayalık"ı çok sever. "kayalık", bebelerin şakalarına katlanır. kuvvetiyle, piposuyla onların kahramanı olur.
segar'ın çizgilerinde denizci popeye (ing. patlak göz, türkçe tercümelerde temel reis) olarak adlandırılan bu karakter çok sevilir.ünü kasabayı, eyaleti, hatta ülke sınırlarını aşar. bir ufak ayrım ise, kayalık'ın kavgadan önce güç vermesi için ıspanak yerine viskiyi tercih etmesiymiş. eh, o kadar kusur temel reis'te de olur.
eskiden tom ve jerry gibi izlenen filmler arasındaydı. kahramanımız temel reis safinaza aşıktır safinaz ise kaba sakal yüzünden bir türlü buluşamıyorlar. kaba sakal safinazı temel reisin elinden her alışında bir ıspanak yer ve kaba sakalı bir güzel benzetir. serinin bu kahramanı her bölümde aynı şeyi yapıp duruyor. azıcık yenilik getirin be.
gercek adi (bkz: popeye) imis. sevgilisinin adi da safinaz degil Olivia Oyl mis. kendimi hakkaten kaziklanmis hissediyorum, ben bunu türk cizgi filmi saniyordum su yasima degin.
Bilinenin aksine yan karakter olarak doğmuştur. ilk maceralar safinaz ve ailesi etrafında dönüyordu ama temel reis daha çok sevilince ana karakter o oldu.
bu çizgi filmde kabasakal rus çarlığıdır. temel reis ise avrupa. safinaz ise türkler. kabasakal (ruslar) safinazı(türkleri) elde etmek isterken araya temel reis(avrupa) çıkar ve o safinazı halleder.
Elzie Crisler Segar'ın oluşturduğu dünyaca ünlü, ıspanak yiyerek güçlenen çizgi roman karakteridir. Çizgi filmi ise 1929'da Elzie Crisler Segar tarafından canlandırılmıştır. ilk yıllarda Temel Reis çizgi filmi, siyah-beyaz olarak çıkmıştır. Sonra da her ülkede renkli olarak sunulmuştur.