televizyonun topluma etkisi

entry9 galeri0
    1.
  1. Aileyi, öğrenciyi, öğretmeni, işçiyi, memuru kısacası bütün toplumu değiştiren bir etkidir. Onun için güvenilir ellerde olmalı ve bilinçli kullanılmalıdır.
    0 ...
  2. 2.
  3. sadece bir örnek olarak aydın doğan düşünüldüğünde çok feci olduğu da görülebilen etki. ama bunun biraz da karşılıklı olduğunu unutmamak lazım, televizyonda gördüğümüz iğrençliklerin ve pisliklerin çoğu da bizzat bu halkın bağrından kopup ekrana yansıyor.
    0 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. bir deney için; bir odada televizyon izlettirilen tahmini 5-6 çocuğa çizgi filmden sonra, hepsinin birbirine tekme ve yumruk savurması, bu etkinin en önemli ispatıdır.

    (bkz: violence on television)
    0 ...
  7. 5.
  8. televizyonun bir bilgi edinme aracı olma görevinden hızla uzaklaşmasıyla birlikte zararlarını daha çok görmeye başladığımız etkilerdir.

    en bilinenleri şiddete yöneltme, asosyallik gibi sıkça araştırmalara konu olan etkileridir. ancak televizyonun toplumu "işlevsiz" hale getirmesi gibi bir rolü de vardır. televizyon insanların tatmin duygularını besleyerek harekete geçmelerini engeller. şöyle ki, bir olay karşısında vermeniz gereken tepkiyi, televizyon ekranlarında sizin yerinize birileri veriyorsa bu sizin vicdanınızı rahatlatır ve sorumluluk bilincinizin üstünüzden kalkmasına yol açar. dizilerde, filmlerde kötülüklere karşı savaş açan, toplumun bozulan yapısını düzeltmeye çalışan süper kahramanlara hayranlık besleme gibi. birilerinin sizin adınıza bir şeyler yapıyordur. dolayısıyla sizin bir şey yapmanıza gerek yoktur. televizyonun topluma verdiği en büyük zararlardan biri de budur.
    0 ...
  9. 6.
  10. Televizyon izlenme oranlarının yüksek olduğu ülkelerde zihinlerin dikkat eşiği belirli bir zaman sonra reklam slotlarına göre uyarlanıyormuş. Örneğin televizyonda her 15 dakikada reklam giren bir ülkede insanların usanma sınırı da 15 dakika oluyormuş. Herhangi bir şey biraz daha uzarsa (örneğin bir ders, kurs, vs) sıkılıyor ve kopuyorlarmış. Bunun için ABD'de öğretmenlere en geç 20 dakikada bir dersi bölüp bir fıkra, espri, anektod anlatmalarını salık veriyormuş uzmanlar.
    0 ...
  11. 7.
  12. dizi program derken tv nin haber değil dizi için izlenmesi..
    sonuç: örümcekleşmiş beyinler
    0 ...
  13. 8.
  14. ülkemizi olumsuz etkilediği kesindir. bi kitle iletişim aracı bi ülkede böylesine kötü kullanılmamalı. resmen insanları aptalaştırmaya uyuşturmaya yaramaktadır.
    0 ...
  15. 9.
  16. 1990 yılında açılması gereken başlık. Biraz geç mi kaldın acaba?
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük