muhtemel ki toplum içinde yaşayan insandır. hani belediye otobüsünde denk geliyorum genelde bangır bangır çalan telefonlara ve bu telefondaki zil sesi tonları ile tarzını, çizgisini belli etme çabasına...
hacı amca "çağrı'nın müziği" diyor, kemalist kardeşimiz "onuncu yıl marşı" ile yardırıyor ortalığı, kürt vatandaşım "şemmamme" ile açıyor telefonu. rockerlar falan da var mesela onlar en eğlencelisi. telefon çalmaya başladığı anda ciddi bir headbang potansiyeli çıkıyor ortaya.
hatta telefona atanan zil seslerinin modası dahi var, inanmazsınız. geçen sene mesela farid farjad pek bir tutulmuştu. önceki senelerde hemen her telefon mide bulandıracak derecede "çakkıdı" çalıyordu falan...
hal böyle olunca da eğer ki yoğun bir telefon trafiği yaşamayı beklemiyorsa insan kısıyor sesini ve rahatsızlık vermiyor kimseye...
genelde genç insanların yaptığı bir durumdur, sevgilisi ile msjlaştıkları için hem evdekiler hemde artık kendisi bile sese gıcık olur, kızlarda ise evdekiler duymasın diye kullandıkları bir tekniktir.
tek bip olarak kullanmak en güzeli. hem müzik sesiyle rahatsız olmuyorsun hem de titreşimden kaynaklanan şarj bitmesi derdine care buluyorsun.
gereksiz kişiler gereksiz işler için arıyorsa tek bip en iyisi olarak önerilir.
mantıklı insandır.
otobüste, hastanede, halka açık yerlerde,
zangır zangır bağırtmıyordur telefonunu,
komünikasyon uğruna insanların kulaklarına işkence edip,
gürültü kirliliğine katkıda bulunmak istemiyordur.
çok da iyi yapıyordur. helal olsundur.
sesi açınca biri aradığında tüm dikkatler size çevriliyor sanki konuşmayı dinliyorlarmış gibi geliyor.. en güzeli sessizde tutmaktır.. herkesin içinde bangır bangır ötmesine de gerek yoktur.. tercih meselesidir..
kalabalık yerlerde ya da gürültü yapılmaması gereken mekanlarda diğer insanları rahatsız etmek istemeyen kişidir. ilk başlarda bu nedenlerden dolayı böyle bir yönteme başvursa da zamanla bunu alışkanlık haline getirip her yerde ve her koşulda devam ettirebilir, çünkü bazen devamlı aranmaktan ya da mesaj gönderilmesinden sıkılmıştır.
katıldıkları toplantılarda çalan telefon nedeni ile laflarını yarıda kesip, bir de kesinti yüzünden özür dilemek zorunda kalmazlar. başkalarının da lafını kesmekten, dikkatini dağıtmaktan hoşlanmazlar.
telefon zilinden çalan abidik müziklerden illet olan insandır.
işine gelenin telefonunu açan işine gelmediğinde duymadım, biliyorsun hep sessizde duruyor tarzında kendini savunabilen insandır. işe de yarıyor, ilk zamanlar çevrenizdekiler alışana kadar küfür yemenize sebep olabiliyor ama alışıldıktan sonra gayette huşu içinde takılabilirsiniz.
bir çok insanla mesajlaştığından, sürekli o iğrenç sesi duymak istemeyen; telefon sürekli gözünün önünde olduğundan, duyamama problemi yaşamayacağından mutlu mesut yaşayan insandır.
bu insanlar çevrelerine rahatsızlık vermek istemeyen insanlardır, hak hukuk bilirler ve bilinçli vatandaşlardır.zaten zamanla titreşim sesine alışmışlardır ve yan odadan bile telefonun titrediğini hissedebiler. sms paketleri çıktıktan sonra sayıları iyice artmıştır. ikide bir o ihrenç bip-bip sesinden tiksinti gelmiştir aynı zamanda eğer kızsa evde babadan, anneden hatta abiden, abladan laf işitmek zorunda kalmamak için telefonu titreşime alır.
bu hareketi eğer kız arkadaşının yanında yapıyorsa bir erkek, bunun en büyük nedeni kızı aldatmış yada aldatıyor olmasıdır. bu tipler, yanlış birisi arayacak diye sürekli telefonu sessizde tutar ve arada bi kontrol ederler.
telefon sesi olarak ibraham atayan insanlardan daha saygılı olduklarını düşündüğüm. fransız kanı taşıyor olabilir, zira fransada kapalı alanlarda cep telefonu sesi ayıp bir şey olarak görülüyormuş. *