şarj konusunda; çevredeki tüm radyo sinyaller, yürürken ürettiğimiz kinetik enerji ile şarj olma.
iletişim konusunda; yakın alan için baz istasyonundan bağımsız iki taraflı anlık ses iletişimi***
konum ve konum bulma konusunda; tanıtılı cihazlar için sonar sinyali gibi izleyici**
ekran konusunda; holografik ekran***
ses konusunda; su geçirmez hoparlör, su altı müzik ve ses iletimi.****
lazer uzaklık ölçümü*
arttırılabilir ram/bellek
aklını biraz daha arttırsınlar nöron eklesinler mesela. Bir de şarjı hiç bitmesin güneş enerjisiyle çalışsın mesela.
Elimizden de tutabilsin şekil değiştirebilir elastik bir şey olsun.
bluetoot gibi bir özellik olsun sevişmek isteyenler bunu açsın ve otobüste yada avm de birbirine yaklaşınca bib bib uyarı versin.
hemen çiftleşelim.
telefon sahibinin durumunu görüp otomatik cevaplar versin, aradığınız kişi yatıyor , şu an wc de, canı sıkkın konuşmak istemiyor sms atın gibi cevaplar türetilebilir.
ölmeyen pikseller. kimse farketmez ama telefonun ekranındaki pikseller yavaş yavaş ölürler, hele ki darbe marbe aldıysa ömürleri daha hızlı tükenir. zamanla telefonunuzun ekranında kararma, bir soluklaşma, bir iticileşme hissediyorsanız bilin ki sebebi ölü piksellerdir.
Vücud yağlarını yakacak dalga boyutu üreten eklentiler bulunmalıdır. göbişler daha rahat eritilebilir olur, diyabet olana kadar çikolatanın dibine vururduk.
he bu arada yağları eritirken açığa çıkan enerjiyi kendi faydasına dönüştürüp şarj olarak kullanabilmeli, yok bu olmaz diyorsanız da bu enerjiyi nesnelere hatta yeni yaşam formlarına dönüştürebilmelidir. bu nesneler yahut yaşam formları çikolata tadında olmalı ve pişirme zahmetine girmeden yenilebilinmelidir. bu da mı olmadı? o enerjiyi toprağa yöneltmeli ve toprağı daha verimli hale getirmelidir.
Sim kart denilen sacmalik ile ugrastirmasin.
Parmak izi yoluyla id tespit edilsin, ID me gore sectigim operatorden konusabileyim. Boylelikle telefon hafizasi, simcart, mikro simkart denilen sacma donanim problemleri de ortadan kalkar.
Hatta telefon bir kimlik haline geldiginden kredi kartlarimi yanimda tasimama dahi gerek kalmaz.
ön yüzdeki küçük boş alanlara yada arka kapaga güneş hücreleri yerleştirilebilir. nanoteknoloji max. verim min. boyuta imkan saglayacaktir. belkide yapılmıştır. bekleyip görelim. ahanda buraya yazdım.
okulların örgün öğrenci sistemlerine not girilince bildirim gelsin, Foursquare facebook vb sitelerdeki gibi. Bizde her saniye not açıklanmış mi diye bakmaktan kurtulsak.
akü takabilelim. yani bildiğimiz akü değil tabiki. önce aküler küçültülüp batarya kıvamına getirilsin sonra da telefona entegre edilsin. bir de araba sistemlerindeki gibi telefon çalıştıkça akü şarj olursa mükemmel olur.
bir diğer önerim de ışık ve ısı ile şarj olabilen bataryalar. doğrusu bu tür şeyler aslında hayal bile değil ama bakalım ne zaman çıkar piyasaya.