tektaş yüzük verildiğinde kadınların etkilenmesi

entry11 galeri0
    1.
  1. anlam veremediğim etkidir. halbuki altı üstü bir yüzük amına koyim, bu kadar etkilenecek ne var ki? he satıp parasını yiyoruz derseniz hak veririm. böyle de bir sevgilim olsun isterim hani, ticarete kafası çalışan.
    2 ...
  2. 2.
  3. Her kadının parlak takılara mutlaka ilgisi vardır. Bunlardan birisi de tek taş yüzüktür. Bu nedenle etkilenirler.

    Edit: bazen erkeğin bir şeyler ima ettiğini düşünürler. (Evlilik vs.)
    2 ...
  4. 3.
  5. iyi para harcamış lan, bana kesin değer veriyor bu diye düşünmesinden olabilir.
    2 ...
  6. 4.
  7. Erkeğin (tercihen) 4 Karat yüzüğe (yaklaşık) sayıyla 80.000, yazıyla seksenbin tl vermesinden etkilenmesidir. Sizinle alakası var yani.
    2 ...
  8. 5.
  9. ufacık bir taş parçasına biz insanların yüklediği anlamdan kaynaklanır.

    yılbaşından başlayıp 14 şubat a kadar kuyumcuları zengin eden garip alışkanlıktır kısacası,
    e serbest piyasa tabi..
    1 ...
  10. 6.
  11. bu salak buna bu kadar para verdiyse ohooo istediğimi alır, istediğimi yaparım köle yaparım bunu ben diye düşünmesidir efendim. kendine köle olacak birini bulduğunda da basar nikahı, evet kadın basar erkek bastığını sanır.
    0 ...
  12. 7.
  13. tektaş yüzüğü görünce golluma dönen dişilerin hissettiğidir.

    edit: lafım sadece betimlediğim dişileredir.
    0 ...
  14. 8.
  15. kuyumcunun etkilenişi kadar değildir. bir kuyumcuya girip tektaş yüzük alıcam deyin dikkat edin kuyumcunun ilk tepkisi gayri ihtiyari, elini kemerine götürmek olur.
    1 ...
  16. 9.
  17. maddiyat odaklı bakış açsıdır.
    0 ...
  18. 10.
  19. çiçek verildiğinde mutlu oldukları kadar saçma olaydır.
    0 ...
  20. 11.
  21. Siz "TEK TAŞ" Olayının Aslını Biliyor Musunuz?

    Evlilik tekliflerinde gerek arayı açan gerek kıskançlık meselesi haline gelen ve kızlarımızın fotoğraflarını yarışırcasına paylaşmaya bayıldıkları "TEKTAŞ" Pırlantanın hikayesini anlatayım size *

    Elmas nadir bulunan ve yer altında belli basınç ve sıcaklık değerlerinde uzun çok uzun yıllar içerisinde oluşabilen kömürgillerden değerli bir taşımız.

    SÖMÜRGE VE TAŞI DEĞERLEME SÜRECi:
    1870 senesinde ingilizler Güney Afrika'da devasa elmas yatakları bulup bir çok şirket buradan çılgınlar gibi elmas çıkarmaya başlayınca elmas artık o kadar da değerli olmamaya başladı. ingilizler elmas fiyatlarının giderek düştüğünü ve piyasayı her cins ve boyda binlerce taşın doldurduğunu görünce bu işe bir son vermeye karar verdiler.

    ilk olarak tüm elmas şirketlerini tek bir şirket altında toparladılar. bu firmanın ismi de "DE BEER'S" dı. De Beers ingiliz devletinin de desteğiyle kısa zamanda dünyadaki elmas üretiminin büyük kısmına sahip bir tekel haline dönüştü. Piyasaya ne kadar elmas sürüleceğini kontrol ettiği için elmasın yüksek fiyatlardan satılması işini halletmiş oldular.

    PAZARLAMA VE ASIL KONUMUZ:

    Şimdi yapılması gereken şey insanların elmas almasını sağlamaktı. Burada devreye ikna taktikleri ve reklamcılık giriyordu tabi. De Beers uzun bir araştırmadan sonra kendisine Amerikan pazarını seçti ve 1938 senesinde N.W. Ayer isimli reklamcılık şirketiyle anlaştı. reklamcılar bir sene kadar süren çok detaylı anketler ve analizlerden sonra Amerikalı sıradan insanların elmasa olan bakışını ortaya çıkardılar. Buna göre elmas sıradan bir Amerikalı için sadece süper zenginlerin aldığı bir üründü ve bu insanlar ellerindeki paraları elmas yerine araba veya ev eşyasına yatırmayı daha mantıklı buluyorlardı.

    N.W. Ayer şirketindeki uzmanlar ki bunların arasında ünlü psikologlarda bulunuyordu oturup insanları son derece pahalı elmasları almaya nasıl ikna edeceğiz diye düşünmeye başladılar. ilk önce elması kuvvetli bir duyguya bağlamaları lazımdı ve sonrasında da elmaslarını satıp elden çıkarmalarına engel olmaları gerekiyordu. Çünkü hem elmasın ikinci el piyasası çok gelir getiren bir alan değildi hemde insanlar ellerindeki elmasları aldıktan sonra zamanlı zamansız satmaya başlarlarsa De Beers firmasının elmas fiyatlarını belirlemesi zorlaşırdı. Onlara yüksek duygu içeren, toplumun kutsal kabul ettiği ve hep ellerinde tutacakları bir değer lazımdı. Tahmin ettiğiniz gibi sonunda buldular. Aşk ve Evlilik.

    Ayers hedefi saptadıktan sonra müthiş bir kampanyaya başladı. çok satan gazetelerde ünlülerin sevgililerine evlilik teklif ederlerken aldıkları elmaslardan ve elmasların ne kadar değerli şeyler olduğunu konu alan yazılar, haberler ve makaleler dönmeye başladı.

    4 sene sonunda ortaya çıkan sonuçlar ilginçti. ekonomik bir krizden çıkmış ve yeni bir dünya savaşına giden bir ortamda 1938-1941 seneleri arasında Amerika da elmas ama özellikle tek taş yüzük satışları %55 oranında artış göstermişti. De Beers ve reklam şirketi N.W. Ayer elmas yüzük olmadan bir evliliğin olamayacağı fikrini insanlara aşılamakta oldukça başarılı olmuşlardı.

    Günümüze geldiğimizde De Beers firması artık elmas sektöründe bir tekel değil ama onun ortaya koyduğu bu mükemmel reklam ve ikna kampanyası sayesinde elmas sektörü senede 72 milyar dolar dönen müthiş karlı bir ticaret haline gelmiş durumda. üstelik evlilik teklifi yaparken tek taş yüzük vermek artık tartışılmaz bir şekilde "gelenek" haline geldi.

    Yani sevgili dostlar biz erkeklerin "aşkla" aldığı ve eşlerimizin "aşkla" taktığı tek taş yüzükler son derece akıllıca dizayn edilmiş bir ikna operasyonunun psikolojik bir sonucudur. işin romantizmini bozduğum için kusura bakmayın ama gerçek bu.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük