yök'ün sadece 3 ders farkla mühendis olmak istemez misiniz demesidir. böyle saçma bir uygulama ancak türkiye'de olur zaten. o tutanağa imza atanlar da mühendislik mezunları ama işte ne yaparsın. çıkar meselesi olunca böyle oluyor demek.
taş ile kayacı, zemin ile formasyonu ayıramayan kişileri 1/6+2/6*1/6 sorusuna vereceği doğru cevapla mühendis olabilecekleri saçmalık.
"ölüm madencilerin kaderinde var" diyebilecek tiynetteki yavşak zihniyetten gelmesi şaşırtmıyorken;
tüm dünyada ölümlü kaza oranında çin'in ardından 2. sırada bulunan türkiye'nin bu saçmalıkla hedefinin zirveye yerleşmek olduğunu görebilmek için alim olmaya gerek yoktur.
sen daha dün işletmelerdeki mühendislik yetkilerini kısıtladığın için zonguldak'ta 17 kişi ölmüşken üzerine bir de zaten yetkilerini tırpanladığın mühendislik için bir de ehil olmayan insanlara diploma verirsen 17 ölümlü 7 ölümlü kazaları çok ararız biz.
oldu olacak mübaşirler de sınavla hakim ve savcı olsun amk.
Teknik öğretmenlerin mühendis olması uygulaması 29 Nisan 1992 tarihinde kabul edilen 3795 sayılı kanuna istinaden 23 yıldır mevcuttur. Yalnız sanki her mühendis ODTÜ mezunuymuş gibi sınavı ODTÜ 'de yapılıyordu ve yeterli çoğunluk sağlanırsa sınıf açılıyordu. Bugüne kadar sınıf açıldı mı? Sanmıyorum.
Sene 1997 : Anadolu Teknik Sınavını Kazanarak Ali Osman Sönmez ATL giriş yaptım, 4 yıl boyunca hem uygulama dersleri hem kültür derslerine girerek sabah 08:00 akşam 17:00 kafa patlattım. Her hafta bir elektronik devre yaptım. Okul puanım kırılmasaydı ilk girişte elektronik mühendisi olacak kadar puan aldım. Tabi liseye girerken katsayı uygulamasından haberimiz yoktu!
Sene 1999 : “Tüm ortaöğretim öğrencilerini, üniversitede kendi alanlarında ilerlemeye teşvik” adı altında katsayı uygulaması getirildi. Bizim kendi alanımız sadece Elektronik öğretmenliği ve iş teknik öğretmenliği. Elektronik mühendisliği : Alan dışı!
Düz liseye geçeyim : yasak! Dava açtık danıştaydan döndü. Elektronik öğretmeni olduk : yılda 800 mezun: 30-50 atama.
Sene 2005 üniversiteden mezun oldum : Türkçe, tarih, coğrafya anayasa çalışarak Elektronik öğretmeni olmaya çalıştık olmadı, isteseydim ilköğretim bilgisayar öğretmeni olurdum ama sisteme inat özel sektöre girdim. Şimdi bir fabrikada bakım müdürüyüm , iş güvenliği belgem ve enerji yöneticiliği sertifikam var... Teknik öğretmen bir arkadaşım üretim müdürü, başka bir teknik öğretmen arkadaşım fabrika müdürü ve altında çalışan mühendisler var..
Mühendislik tamamlama sınavına tenezzül edip girmedim. Çok şükür ihtiyacım da yok..
Ama burası Türkiye ; ucu kendine dokunmadan ses çıkaran da yok!!!