teknik eğitim fakültesi

entry17 galeri1
    1.
  1. bi erkeğe yaklaşık 50 gr. kız düşen, öğrencilerinin abazalıktan tuvaletlerdeki fayansları saydığı rivayet edilen, fakat asla böle şeylere tanık olmadığım ve öğrencisi olduğum fakülte türüdür. teknik eleman yetiştirir, genelde öğretmen diploması verir ama çoğu bölümünden mezun olupta öğretmen olma şansınız yok denecek kadar azdır. düşük puanlarla kazanılabilir bu fakültenin bölümleri.
    (bkz: okuduğu üniversiteyi beğenmemek)
    0 ...
  2. 2.
  3. motor, torna tesviye,elektrik,teknik resim,yapı,tasarım ve talaşlı eğitim gibi bölümleri olan kızların pek tercih etmediği,mezunlarının teknik liselerde öğretmen olabildiği erkek eğitim fakultesi.gazi teknik eğitim fakultesi bunların populasyonu en fazla olanıdır.
    0 ...
  4. 3.
  5. 4.
  6. beni elektrik öğretmeni yapan çarkın bir dişlisi.

    bilgisayar bölümü okumayacaksan, aman gitme; ziyan olursun diyebileceğim, güzel eğitim yuvaları.

    ( mesleğe gönül verebilecek kadar idealistler için, güzel olanaklar veren kocaeli tef tavsiye edilebilir. )
    1 ...
  7. 5.
  8. erkelerin egemenliğindeki tek fakülte...
    0 ...
  9. 6.
  10. allahin cezasi fakulte cesidi. muhendislik fakultesi desen degildir egitim desen degildir. hem yok dersleri, hem brans dersleri hem de pedagoji/egitim derslerini ogrenmeye calisirsiniz. hemen hicbirini adamakilli ogrenemezsiniz. ders yuku agirdir. bazi muhendisliklerde bile cok daha fazla kiz vardir ama tef'te * yoktur. okumayin, okutturmayin. iletisim okuyun ama bunu okumayin.
    1 ...
  11. 7.
  12. anadolu teknik, anadolu meslek, teknik ve endüstri meslek liselerinin bölümlerine teknik öğretmen yetiştirmek üzere kurulmuş fakültelerdir. en büyüğü gazi ve fırat olup bütün bölümleri barındırırlar. işin garip tarafı bursa, izmir, manisa, kayseri, eskişehir gibi sanayileşmiş illerimizde tef yoktur. ilahiyat vardır, eczacılık vardır. sanırım akademisyen imamlarla endüstri devrimi yapılacak bu ülkede.
    -bismillah
    -allah'ım dış çapı 35 iç çapı 28 üzerinde a2088 iğneli sekmanlı rulman olan bi mil gönder
    -amin!
    bu fakülte mezunlarının yüzde sekseni öğretmen olamaz. gariptir ki ilahiyatçı, tarım mühendisi gibi formasyon eğitimini sonradan almış ve lisans eğitimi boyunca psikolojik deneyimler yaşamamış insnalar öğretmen olabilirken adı eğitim fakültesi olan tef mezunlarının büyük çoğunluğu özel sektörde mezun olduğu bölümle ilgili meslek dallarında çalışmak zorunda kalmaktadır. evet siz meslek lisesini bitirin kıçınızı yırtın sayısalcı olarak görmediğiniz derslerden sınava girin 4 yıllık fakülte bitirin formasyon alın sonra gidin amele olun. adalet bu galiba.
    5 ...
  13. 8.
  14. Dün resmi gazetede çıkan bir yazı ile teknoloji mühendisliği fakültesi olarak eğitim verecek bundan sonra. mantık aynı fen edebiyat gibi olacak 4 yıl boyunca mühendislik ve mesleki dersleri alıp 4 yılın sonunda istenirse 1.5 yıllık bir formasyon eğitimiyle öğretmen olunabilecek.
    0 ...
  15. 9.
  16. yükseköğretim kurulu (yök), meslekî eğitim alanında faaliyet gösteren teknik eğitim fakültelerinin kapatılarak yerine 'teknoloji fakültesi' kurulması yönünde karar aldı.

    önceki gün yapılan yök genel kurulu'nun kararına göre, 21'i meslekî ve teknik eğitim fakültesi olmak üzere 27 fakülte kapatılacak. bunların yerine 21 teknoloji fakültesi, 2 sanat ve tasarım fakültesi ile 3 turizm fakültesi kurulacak. mühendislikle eğitim fakültesi arasında uygulama ağırlıklı eğitim verecek teknoloji fakültelerinde 'uygulama mühendisi' yetiştirilecek. meslek liselerinde öğretmen olmak isteyen bu fakülte mezunları ise ilave bir yıllık pedagojik formasyon alacak.

    meslekî ve teknik yükseköğretimi yeniden yapılandıran yök genel kurulu kararına göre, meslek liselerinden meslek yüksekokullarına sınavsız geçiş uygulaması da kalkıyor. alınan kararla meslek yüksekokullarından fakültelere yapılan 'dikey geçiş'ten de daha fazla öğrenci yararlanacak. lisans programları kontenjanlarının yüzde 10'u yüksekokul öğrencilerine ayrılacak. iki yıllık meslek yüksekokullarında dört sömestr olan eğitim, altı sömestre çıkarılacak. iki yıllık eğitimin yarısı işyerlerinde stajla, yarısı okulda geçirilecek. staj imkanı için iş dünyasıyla ortak planlama yapılacak. meslek yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler de meslek liselerinde olduğu gibi staj karşılığında kazalara karşı sigorta ve asgari ücretin üçte birinin ödenmesi gibi imkanlarından yararlanacak. kanun değişikliği gerektirdiği için alınan kararlar, milli eğitim bakanlığı'na bildirilecek. hükümet de uygun bulursa hazırlanacak kanun tasarıları meclis'e sevk edilecek. yeni düzenlemeler kanun çıkması halinde 2009-2010 eğitim yılından itibaren uygulanmaya başlanacak.
    yök üyesi durmuş günay amaçlarının 'meslekî yükseköğretimi yeniden yapılandırmak ve ülke ihtiyaçları ile örtüşür hale getirmek' olduğunu vurgularken, üniversitelerin piyasanın ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmesini sağlamak istediklerini söyledi. yök üyesi isa eşme ise, meslek liselerine öğretmen yetiştiren tüm fakültelerin kapatılmasına ve teknik eğitim fakültelerinin kapatılarak yerlerine teknoloji fakülteleri açılmasına karşı oy kullandı. eşme, uygulama ağırlıklı fakülteler açılmasının ise yök bünyesinde 2005'te başlatılan 'mesleki yükseköğretimin yeniden yapılandırılması' çalışmalarının devamı niteliğinde olduğunu hatırlattı.
    ibrahim asalıoğlu

    kaynak: http://www.zaman.com.tr/h...oloji-fakulteleri-geliyor

    Acayip sinirli edit: ulan ibneler bunun nesi zorunuza gitti de eksiliyosunuz! yukarda bu ülkede teknik eğitim fakültelerine verilen değeri belirtmiştim. şimdi gelelim avrupa ve uzak doğuya. efendim almanyada akrabası tanıdığı olanlardan hep duyarsınız bizimki okulu bitirdi meslek yapıyo diye! haberde bahsi geçen yüksek okul standardı meslek yapmak oluyo. peki bu durumda teflerin rolü nedir diye sorarsanız yüksek okul, meslek lisesi gibi okullara eğitimci yetiştirmekte. peki yapılmak istenen ne? öğrenci sayısı her geçen gün azalan meslek liseslerini tekrar cazip hale getirerek tef mezunlarının atanmasını sağlayabilmek. sanayi kuruluşlarında çok olarak çalışan ama resmi hiç bir yetkisi olmayan, müdür şef, müdür, müdür arası iletişimleri sağlayan tef mezunlarına resmi bir ünvan verilerek işletmede daha faal olamlarını sağlamak. ağlarsınız sanayimiz gelişmemiş falan diye buyurun bir dünya uygulama mühendisimiz olacak! ama önce kapitalist patronları ezmek lazım bu ülkede!!!
    3 ...
  17. 10.
  18. paso iğrenç erkek muhabbetinin döndüğü okuldan soyutlanmış fakültedir. Örnek olarak gazi üniversitesi verilebilir.
    1 ...
  19. 11.
  20. götü kollamaya gerek yoktur. abartılmaktadır. kız öğrenci az olsa da 50 kişilik sınıflarda 5-10 arası kız bulunur. öğrencileri sosyal olmadıklarından ve ders dışı mevzularla pek ilgilenmediklerinden iyi bilinmeyen fakültedir. örneğin muğla üniversitesinde teknik eğitim fakültesinde okuyorsanız, birisiyle tanıştığınızda fakültenizi söylerseniz "aaa o nerde ya ben onun yerini bilmiyorum" deme ihtimali yüksektir. fakat bu mallar her gün o fakültenin önünden minibüse binmektedirler. bir gün olsun bu bina ne la böyle diyip de tabelasını okumamıştır.
    2 ...
  21. 12.
  22. çok doğru bir kararla mezunlarına formasyon sonucu mühendis ünvanı verecek olan eğitim kurumları. tez zamanda 2 mezununu işe alacağımdır ayrıca, tecrübe ve teknik bilgi açısından sahip olduklara artılara dayanarak...
    0 ...
  23. 13.
  24. teknik öğretmen yetiştiren ve mezun edilen öğretmenlerin atanma olasılığının türklerin aya astronot göndermesiyle eşdeğer olan fakülte.

    öğrenci popülasyonu genellikle ülkücü olan maskülen yapılanmadır.
    3 ...
  25. 14.
  26. heryerde en azından 1-0 yenik başlayan öğrencilere sahip fakülte.!
    Edit: O eksileyen arkadaş hangi paralel evrende yaşıyor acaba?
    3 ...
  27. 15.
  28. Bünyesinde atanabilme kapasitesi diğerlerine oranla yüksek olan Bilgisayar Öğretmenliğini barındıran aynı zamanda bu bölümde kız oranınında diğerlerine nazaran fazla olmasıyla TEF tede kız öğrenci varmış dedirtir. Efenim TEF lerde mühendislik düzeyinde eğitim verilir öyle eğitim fakültesine hiç benzemez burada okumak ama iş atanmaya geldimi orada duracaksın. Şu günlerde Teknoloji Fakültesimi ne oldu ne işe yarayacağı meçhul.
    2 ...
  29. 16.
  30. türkiyedeki tüm endüstriyel işlerde çalışan insanları yetiştiren, tüm işçilerin hocaları olan, türkiyede erkek egemen toplumsal yapı yüzünden genel olarak erkeklerin meslek olarak seçtiği ve bu yüzden de diğer endüstriyel meslek grupları tarafından entresan "toplumsal cinsel fantazi"lere malzeme yapılan, hem ülkemizde sanayi gelişmiyor deyip hem de sanayiye ara eleman yetiştirenleri "toplumsal cinsel fantazi"si içinde görenlere rağmen hizmet vermeye devam eden, mezunlarının çoğunluğunun hem toplumsal hemde devlet tarafından hor görüldüğü, ülkemizin kendine yetmesi için yegane olarak el üstünde tutulmaları gerektiğini çoğu "zeki" meslek erbabının göremediği, ülkemizde teknik yetkileri olan akademisyenlerin "mühendislik için yeterli değiller" düşüncesi yerine "bunları mühendis yetiştirsinler diye mezun ettik" demeleri gereken ve aslında ülkenin tam anlamıyla refaha ermesinde kritik öneme sahip meslek grubunu yetiştiren fakültedir. Teknik yetkileri olan "zeki" akademisyenlerin ve diğer yetkililerin; bu fakülteleri kapatılmasından sonra yapılabilecek en iyi işin mühendislik fakültelerine uygulama mühendislik bolumleri açıp mezunlarını eğitim yüksek lisansıyla teknik öğretmen yapmak gibi bir fikri bulamayışları, halkımızın adına kimin "zeka"sıyla kararlar aldığını gözler önüne sermektedir.
    2 ...
  31. 17.
  32. çoğu mezunu kişiliksiz piçlerden oluşur.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük