tek göz

    5.
  1. 9.
  2. illüminati denen paravan popüler oluşumla özdeşleştirilen tek göz kültü, antik devirlerin en başından bu yana kendisini muhafaza etmiştir. lakin, bulundupu coğrafya ve kültüre göre, muhtevası farklı anlaşılmıştır. örneği rönesans döneminde, piramidin tepesindeki bu göz, her şeyi gören tanrıyı temsil ediyordu. Amerikanın kurucu idarecileri, dolara bu göz resmini bu yüzden bastılar.
    esasen bu göz, bedenimizde taşıdığımız temel uzuvlarımızdan birisi olan gözden, biraz farklıdır. sembolik olarak, alna yakın bir yerdedir. Bu iki göz üzerindeki üçüncü göz inanışı, doğu dinlerinden geliyor da olabilir tabii.. Hinduların "sahasarara" dedikleri şey. Aslında, herkeste üçüncü göz vardır. bunu açıp çalıştırabilirsek, tanrıya daha yakın olabiliriz diye düşünülüyordu.
    1 ...
  3. 2.
  4. şeytanın gözüdür, deccalin tek gözü. mason simgesidir, amerikan 1 dolarında mevcuttur, onlar buna 'tanrının gözü' derler.
    1 ...
  5. 4.
  6. masonlara da sokmak lazım tek göz her şeyi gören göz bir tek onlarda göz var sanki.
    1 ...
  7. 8.
  8. tek göz sembolü, mısır'ın en önemli tanrılarından biri olan horus'un gözü ve aynı zamanda her şeyi bilen, her şeyi gören gözün simgesidir.
    ayrıca bu göz, bazı güclü mason üyeleri (bkz: ) (daşşaklı adamlar) tarafından 1 doların bile arka kısmında bulunmaktadır.
    0 ...
  9. 7.
  10. piramitin en tepesindeki göz. çeşitli alt kadrolar vasıtasıyla dünyayı yönettiğine inanılan göz. sen, ben, o, yani yönetilenler. devlet kadrolarında yer alamayan, piramitin en dibinde kalanlar, çemberin dışında kalanlar. bizler çemberin içine dahil edilmeyiz çünkü şeytanı pusula edinenlerin çıkarlarına halel getirebiliriz.
    0 ...
  11. 6.
  12. akla sauron'un tek gözünü getirir. o da şeytancıl bir varlıktı.
    0 ...
  13. 12.
  14. 3.
  15. 11.
© 2025 uludağ sözlük