birlikte sinemaya gitmeyi anlamlandıramayan insanların ber mutad yaptıkları eylemdir. bu eylemi aşağılayan insan tipi ise ikiye ayrılır.
1-) filmden anladığı popüler kültür filmi olan recep ivedikçi tayfa. bunlar filmi izler, beraber gittiği arkadaşıyla filmde geçen espirileri tekrar eder, arkadaş ortamlarında espirileri tekrar eder, mutlu olur.
2-) asosyal görünmekten korkan, bilinçaltında yalnızlık ve dışlanmışlık korkusu taşıyan, bu yüzden tanımadığı insanlara dahi yalnız adam, asosyal insan imajı vermek istemeyen tiptir. bunlar çok isteseler de tek başına oldukları için filme gitmezler. yalnız filme gidenleri ise bilinçaltlarındaki kendileri ile eşleyip onları aşağılamaya çalışırlar. bu insan tipi acınası tiptir, hiç mutlu olamaz.
not: bağımsız sinemalara yalnız, ana akım sinemalarına arkadaşlarla giderim. holywood sinemasına gitmem.
yıldız savaşları episode 3 için yaptığım eylem. çok zor olsa da, pişman değilim. bilet satan orospu kız iki kere bir bilet mi diye sormuştu. bir bilet amk bir bilet orospu seni.
ocak ayında yalnızlık başkadır diyerek yola çıkacağım eylem. belki bir akım başlatırım.
yalnız başına sinemaya gitme deneyimi oldukça tuhaf olsa gerek. millet sinemayı çok yönlü olarak kullandığından, sadece film izlemek için oraya giden biri gerçekten yabancılık çekebilir.
yanıma yastığımı da almayacam. tek ve sessizce gidip filme para kazandıracam. belki iki filme giderim lan bonkörlüğüm tuttu *
Arkadaşa değil kendine ihtiyacı olan insanların yapacağı, yaptığı eylem.
Yalnız başına zaman geçirmeyi seven, ayrıntıları görmek isteyen insanlar yapar bu eylemi. Zira yanında biri varken, filmin anlatmak istediği o ayrıntıyı nasıl görebilirsin ki?
Dikkat dağıtıcı etkenler.
Tek başına yapılan çoğu eylem çok daha değerli.
Sebebi, kişinin yanında olan arkadaşlarını unutmak istemesi herhalde. Ya da onlara tam anlamıyla güvenmemesi olsa gerek.
Neyse, ikisi de aynı yere çıkıyor.
Şöyle bir düşündüm, öncelikle sinemaya gitmeyi severim, yalnız bir adamımdır ama hayatımda hiç sinemaya yalnız gitmedim. Velhasıl kelam buradan, yalnız olmak ve sinemaya tek başına gitmenin bir bağlantısı olmadığı açıkça görülüyor.