yaşın ilerlemesi, düzensiz beslenme, bedensel aktivite eksikliği ve fazlalığı, aşırı karbonhidratlı ve yağlı beslenme sonucu ortaya çıkan kalp ritmsizliği.
(#4670468 nolu entry baştan aşağı yanlıştır, bunu belirtmeden geçemeyeceğim,sonra "doktor bey ama internette öyle yazıyoo!" diye biz uğraşıyoruz.)
kalbin kısa devre yapması değildir. kalbin hızlanmasıdır ki bunun taşikardi kabul edilmesi için alt sınır erişkin bir insanda 100 atım/dk'dır. koşmaya başlarsanız da olur, korkarsanız da olur, bazı maddeleri kullanırsanız da olur. sempatik sistemin kalp üzerindeki pozitif kronotropik etkisine bağlı ortaya çıkar. çoğu kez fizyolojiktir, normaldir yani, vücudun artan metabolik ihtiyaca cevabıdır. ama oturduğunuz yerde nabzınız (yani kalp hızınız) 120 ise (taşikardik ise), solunum sıkıntınız varsa ve saire, o zaman doktora gitme vakti gelmiş demektir.
taşikardi mi takikardi mi meselesi ise, mezenkim mi mezenşim mi meselesine benzer ve yabancı dilden alınan bazı kelimelerin, hangi dilin telaffuzu ile kullanılacağı sorununun bir örneğidir. (bkz: anarchy)
kalbin içinden geçen elektrik akımı "u" şeklinde değildir, daha ziyade ters bir çam ağacı gibidir. bir noktadan ateşler ve giderek dallanarak tüm kalbe yayılır.
bu başlıktaki birçok entryde taşikardi niyetine yanlış şekilde bahsedilen kavram için (bkz: aritmi).
anksiyeteye bağlı taşikardi hastalığından muzdarip biri olarak, her çantamda en az 2 adet dideral ile yaşamaya alıştım. zor hastalıktır, kalbin her an patlayacak gibi hissedersin, bu his anksiyeteyi tetikler o da taşikardiyi tetikler berbat bir kısır döngü...