efendim.genellikle belediyelerin ve devlet dairelerinin duvarlarında bulunan yazılardır bunlar.birçoğunun artık üzeri badanalanmış olup günümüzde verilmek istenen mesajlar da işlevini yitirmişdir artık.türk- grafiti sanatının ilk temsilcileri olup:
yaşasın kavgamız.
tek yol devrim.
yılgınlık yok direniş var
gibi söylemlerdir .60 lı 70 yıllardan kalmış yazılar olup bir örneği hacettepe tıp fakültesinin orta binasının en üst katında vardır iyi bir şekilde kamufle edilmesine rağmen hep merak ederim acaba ne yazıyodu bir zamanlar orda diye.
ayrıca güzel bir örneği için de
(bkz: faşo ağa)
yürekteki ve beyindeki fikirlerin, sözcüklere dönüsmesinin somut bir göstergesi olarak yazilan yazilardir. belki artik eskiden oldugu gibi (60'li 70'li yillar) her köse basinda cikmaz karsiniza, belki gördügünüz zaman sadece göstermelik yazilmis diye düsünürsünüz, samimi bulmazsiniz. ama unutmayalim ki göstermelikte olsa türkiyenin bu tür düsüncelere sahip insanlara cok ihtiyaci var...
yazilara örnek de verelim mesaj tam olsun;
"bogaza köprü degil, hakkariye okul!"
"hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorsam, ben bir safım. eğer düşünmek istemiyorsam bir korkak...ve eğer hiçbir şeyin değişmemesinin benim çıkarıma olacağını düşünüyorsam bir alçak."
sosyalizm yaşanmış bitmiş bir gerçek olduğu için yazılması artık gereksiz olan yazılardır. dünyada sosyalizm kalmadı hala duvara sosyalizm yazmak neden?