devlet bahçeli'nin türkiye'deki il/ilçe/kasaba isimlerinin eski orjinal hallerine geri dönmesini eleştirmesine karşı tayyip erdoğan'ın verdiği karşı ayardır, insanı gülmekten yerlere yatırmıştır.
bunun üzerine devlet bahçeli de tayyip erdoğan'a son okuduğun üç kitabın adını söyle de okuyalım demiştir.
ilkokulu Kasımpaşa Piyale ilkokulu'nda, liseyi ise istanbul imam Hatip Lisesi'nde okudu. 1973 yılında imam Hatipten mezun oldu.[1] Daha sonra Marmara Üniversitesi'ne bağlanarak adı Marmara Üniversitesi iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi olarak değiştirilen Aksaray iktisadi ve Ticari ilimler Yüksek Okulu'nda Önlisans derecesiyle, 1981 yılında mezun oldu.
--spoiler--
devlet bahçeli nin eğitim hayatı:
--spoiler--
ilk öğrenimini Osmaniye'de, orta öğrenimini istanbul'da yaptı. Lise eğitimi için Emirgan Akgün Koleji’ne yazıldı. Lise ikinci sınıfta Etiler Özel Ata Lisesi’ne geçti ve lise diplomasını da yine bu okuldan aldı. Üniversite öğrenimini Ankara iktisadi ve Ticari ilimler Akademisi'nde yaptı.
Dr. Devlet Bahçeli, 1967 yılında Ankara iktisadi ve Ticari ilimler Akademisi'nde öğrenci iken Ülkü Ocakları kurucusu ve yöneticisi olarak görev aldı. Bahçeli, bir yandan aktif olarak siyasi faaliyetleri yürütürken, diğer yandan da akademik çalışmalarını devam ettirdi.
1972 yılından itibaren Ankara iktisadi ve Ticari ilimler akademisi ve bağlı Yüksek Okullarda iktisat Bölümü asistanı olarak görev aldı. Yine 1970'li yıllarda Ülkücü Maliyeciler ve iktisatçılar Derneği'nin kurucularından, Üniversite Akademi ve Yüksekokullar Asistanları Derneğinin (ÜMiD-BiR) kurucularından ve genel başkanlarındandır.
Devlet Bahçeli, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde iktisat doktorası yaptı ve aynı üniversitenin iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi iktisat Politikasında Ana Bilim Dalı'nda 1987 yılına kadar öğretim üyeliği görevini sürdürdü. Dr. Bahçeli yine bu süre içerisinde Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Türk Tarihi ve Dış Politika konularıyla ilgilendi ve bu alanlarda çalışmalar yaptı.
gazi üniversitesinde doktara yapmış ve hala akedemik çalışmalar yapan bahçeliye böyle bir söylemde bulunmak gülünç olur. akedemik hayata iktisatla alakalı o denli kıymetli tezler sunmuştur ki devlet bahçeli, okudukça helal olsun dersiniz. sözün özü, tayyip'in okumuşluğu kadar bahçeli'nin unutmuşluğu vardır desek yeridir. fakat zihniyet bakımından ikiside birbiriyle cahillikte yarışır.
(bkz: ananı al da git)
(bkz: git biraz kitap oku)
...
bunların derinlerinde şu söz yatar: siktir git. tayyip rahat rahat siktir git diyemiyor git şunu yap git bunu yap diyor.
diplomasız bir adamın, doktora yapmış, onlarca derneğin kurucu üyeliğini yapmış bir dava adamına ettiği ipe sapa gelmez laf. ayaklar baş olunca böyle oluyormuş demek ki...